Članek
SAŠO HRIBAR IN SLOVENCI
Objavljeno Sep 12, 2023

Za Saša Hribarja sem slišala okoli let 1985/1986, ko je prišel nov glas na radio. Lep glas, lepo govori. Potem pa, ko je začel z oddajo Radio Gaga, pa je bil šok. Pozitivni šok. Vedno sem oboževala ljudi, ki so si upali biti to, kar res so. Sašo Hribar nikakor ni spadal v sivo povprečje. Bil je nekaj, kar so bili dvorni norčki. Ti so bili tam, da so kraljem govorili resnico, preoblečeno v satiro. Odkar je Slovenija samostojna je imela katastrofalne politike. Seveda so bili katastrofalni že prej, v Jugoslaviji, ti, ki so bili na oblasti so bili samo taki, ki so bili "na liniji". Za obdobje kraljevine Jugoslavije pa ne vem, rodila sem se v šestdesetih letih.
Slovenci nikoli niso imeli dobrih politikov, vedno so temni dajali na oblast kimavce trenutni oblasti - vse to pa kar kliče k satiri. Sašo je tukaj igral vlogo osebe, ki je na nivoju kolektivne zavesti govoril resnico in kazal politikom njihovo ogledalo. Seveda so se nekateri zaradi tega zelo jezili. Ampak, bilo je smešno. In bilo je vedno na robu vprašanja... uf, kaj če ga bodo zaradi tega zaprli, ali cenzurirali.
Moram povedat, da Sašota nisem veliko spremljala, v devetdesetih letih nisem živela v Sloveniji, potem pa, ko sem slišala, da Sašo dela oddajo TV Hri-bar in ko je prišel Jure Godler na sceno, sem si ogledala vse te oddaje. Ko pa je bilo z oddajo konec, nisem spremljala Radia Ga-Ga. Včasih sem kje videla, da praznujejo 25.letnico - sem dvignila obrvi... pa 30.letnico... vau... Potem pa sem pred kratkim spet zasledila da je Sašo v medijih, ko je govoril o tem, da pri nas ni bilo nikakršne osamosvojitvene vojne, s čimer se popolnoma strinjam. Že spet je bil na meji tega, o čemer se lahko govori javno...
Do zadnjega petka, ko sem zasledila na prvi strani RTV-jeve spletne strani, da je Sašo umrl. Da to ni neslana šala mi je reklo, da je objavljeno na strani RTV - velikokrat je bilo recimo na Facebooku objavljeno, da je nekdo od slavnih osebnosti umrl, in smo potem preverjali, če je res...
In potem se je začelo... kot ponavadi na FB... vsak, ko se kaj takega zgodi, ljudje tekmujejo v tem, da vročo novico objavljajo na svojem zidu. In bilo je tudi govora, zakaj je umrl, pojavil se je posnetek zaslona zapisa, ki ga je objavil Radio Gaga v letu 2021, da je tri krat cepljen z Moderno.
Šok. O tem, kaj pišejo ljudje in kaj komentirajo ne bi, preveč pritlehno, preveč vulgarno. Ja, opozarjali smo, da je cepljenje smrtno nevarno in tudi jaz sem objavila izjave zdravnikov, da bodo ljudje odhajali v obdobju treh let. Ampak vseeno, ko si tako soočen z resnico, je grozno. Nikamor se ne moreš skriti, vse, čisto vse pride na dan. Nekaterim so se odprle oči, drugi se naslajajo nad tem, da smo govorili in govorili, pa niso poslušali, tretji so samo žalostni...
Upam, da bo čim prej prišlo v javnost - predvsem na TV - kaj je cepljenje v resnici bilo, da bo prišlo v javnost, koliko ljudi je zaradi cepljenja umrlo, da se bodo plačale odškodnine in da se bomo že pregrizli iz tega terorja Globoke Države.
Glede Saša pa... jaz verjamem, da smo mi vsi večni, kot je večen Stvarnik, ki nas je ustvaril. Prihaja Zlata doba, gremo v 5 dimenzijo, kjer bomo srečali vse naše drage, ki so odšli. A ne bodo v 5D odšli vsi. Nekateri bodo morali ponavljati lekcijo. Vsak bo šel tja, kamor ga vodi njegova vibracija.
Zaključujem z Rumijevo mislijo: Nikar ne žaluj. Vse, kar si izgubil pride nazaj v drugi obliki.