Članek
ZVERINSKO POBITI PRIPADNIKI JLA KOT VOJNI UJETNIKI 29.6.1991 NA ŠKOFIJAH S STRELOM V TILNIK
Objavljeno Sep 16, 2023

Zločinski pokvarjenec Janša vpije o ruskih zločinih v Ukrajini, da bi prikril vojne zločine 1991 v Sloveniji!! Moramo najprej počistiti z vojnimi zločinci doma!! #JANŠA #BAVČAR,,
je izjavil
— Anton Peinkiher (na twitterju)
,,Nato so trupla odnesli ven, premaknili vozilo in nanj streljali z vseh strani, da je bilo videti, kakor da so vojaki umrli v boju. Zatem so trupla dali nazaj in ob tem pustili številne sledi.
Preiskava je doslej pokazala, da je zločin ukazal Janez Janša, predsednik Milan Kučan pa je bil o njem obveščen, vendar ni storil ničesar, da bi storilce kaznoval, zato bi ti morali nositi posledice zaradi poveljniške odgovornosti.
Tako so bili temelji nove države zaliti tudi s krvjo nedolžnih mladeničev, nabornikov, vojakov JLA.
In kot kažeta primera na Holmcu in Škofijah – ne le v zakonitih bojih, pač pa tudi nezakonito, s kršitvijo vojnega in človekovega prava, ob izvršenih in vse do danes prikritih zločinih.
-DELO SLOVENSKE POLICIJE V ŠKOFIJAH (29.06.1991)
VIR: https://insajder.com/.../32-let-prikrivanja-zlocinov...
,,Srbsko tožilstvo za vojne zločine naj bi tako slovenskim policistom odgovornim v usmrtitev jugoslovanskih vojakov že nekaj časa dihalo za ovratnik.
Za slovenske policiste je namreč značilno, da potem, ko svoje žrtve napadejo, zverinsko mučijo, okradejo in/ali ubijejo, kraj dogodka ob pomoči slovenskega pravosodja po mili volji tudi prirejajo, potvarjajo in spreminjajo proti žrtvam.
To počnejo zgolj in samo z namenom, da bi pobegnili pravičnemu sojenju najprej doma, potem pa še v tujini torej na mednarodnem sodišču za vojne zločine.
Pregon po uradni dolžnosti zahteva tako zakonodaja, ustava R.S., kot mednarodni pogoji evropske skupnosti, predvsem, ko govorimo o načrtovanih izvensodnih pobojih na ozemlju evropske skupnosti, ki jih je zagrešila slovenska Policija ob pomoči pravosodja!!
Tudi mater in sin iz Cerknega naj bi tako, kot srbsko tožilstvo za vojne zločine slovenski policiji že nekaj let dihala za ovratnik. Storilci kaznivih dejanj tako ob pomoči krivega pričanja svojcev in sosedov na protizakonit način prirejajo vse kraje dogodka po idrijsko-cerkljanski občini, kjer so mater in sina lovili, preganjali, zapirali, mučili in jima grozili s smrtjo vse do pobega iz Slovenije leta 2015.
Mater in sina je tako Policija po navodilih Branka Hvale in mamilarske združbe Bojana Likarja, kar štiri leta obiskovala ter ustrahovala s smrtjo na domu na Ličarjevi ulici 7 v Cerknem (2010-2015) ..Potem, ko sta se Erik in Martina Policiji in grožnjam s smrtjo zoperstavila, slednjo pa opozorila na več, kot očitna kazniva dejanja, so isti Policisti k vhodnim vratom poklicali reševalno vozilo, gasilce s sekirami, reševalce z uspavalnimi iglami, jima vdrli v stanovanje, ju brez obtožnice in naloga ugrabili, mučili ter pohabili v Psihiatrični Bolnišnici Idrija po napadu, češ, da se je materi in sinu samo od sebe ''zbledlo''.
Tako, kot v primeru jugoslovanskih vojakov, so enako storili tudi materi in sinu v Cerknem predvsem, ko govorimo o prirejanju dogodka, pričevanju sosedov in bližnjih. Vse to so storilci kaznivih dejanj počeli, da bi se sojenju, zdravljenju in zaporni kazni izognili ter pobegnili sami.
Policijske zapisnike so tako ob pomoči družinskih članov in sosedov spreminjali, krivo pričali, mater in sina pa za zidovi PB Idrije po napadu še silili v podpis in priznanje krivih obtožb ter zavarovalnih polic torej na prisilen način.
Kljub temu, da sta se žrtvi temu upirali, obvestili varuha za človekove pravice sta bila v odgovor temu še bolj, kot prej mučena z namerno visokimi odmerki na skrivaj za stenami PB Idrije.
Tam so jima ob pomoči lastnih zdravnic (Vanje Božič in Anite Trpin Katarič) grozili s smrtjo do decembra 2014.
Tako sta mater in sin dejanja, ki jih nista storila morala tudi podpisati skupaj s prostovoljnim zdravljenjem.
Na srečo je tako sinu Martine Zajc marca 2015 uspelo skovati in izpeljati načrt pobega ter preživetja svoje lastne matere po napadu.
Namesto, da bi Policija odgovarjala za ugrabitev, izvensodni pripor, zverinsko mučenje ter poskus usmrtitve zdravih oseb, sta žrtvi v spremstvu lastnih zdravnic morali podpisovati ''prostovoljno zdravljenje'', ''potrdila o nujnih vlomih v primeru nezgod'' in zavarovalne police s katerimi PB Idrija v spremstvu Policije ter pravosodja pere denar in izvide, torej na podlagi prisilnega prodajanja psihiatričnih mamil davkoplačevalcem R.S.
Policija je tako po navodilih bivšega moža Martine Zajc in mamilarske združbe Bojana Likarja nedolžni žrtvi napadala na domu z namenom potišanja takratnega Časopisa PREOBRAT (današnjega Časopisa Slovenije).
Mater in sin sta napadalce posnela. Tako stvarni dokaz napada, kot posnetek ugrabitve si lahko ogledate na povezavi,,
-DELO SLOVENSKE POLICIJE V CERKNEM (25.11.2014)
VIR: bit.ly/novposnetekugrabitve
OBA DOGODKA STA VZPOREDNA, TOREJ STA SE ZGODILA POD POVELJEM SLOVENSKE POLICIJE OB POMOČI KRAJEVNIH POMAGAČEV IN NAROČNIKOV UMORA. NA SREČO JIM JE UMOR MATERE IN SINA LETA 2014 KREPKO SPODRSNIL.
NISO PA TAKE SREČE IMELI JUGOSLOVANSKI VOJAKI, POTEM, KO JIH JE V ČASU PREMIRJA UGRABILA, MUČILA IN USMRTILA SLOVENSKA POLICIJA POD POVELJEM T.I. OSAMOSVOJITELJEV REPUBLIKE SLOVENIJE, KOT TRDI BEOGRAJSKO TOŽILSTVO.
GROZLJIVE ZGODBE O SLOVENSKI POLICIJI ODMEVAJO TAKO DOMA, KOT PO TUJINI. V VSEH PRIMERIH PA ZAHTEVAMO ZGOLJ IN SAMO PRAVICO ZA UMRLE IN NJIHOVE DRUŽINSKE ČLANE,,
— Urednik Časopisa Slovenije
E.H.
----------------------------------
Smrtne žrtve slovenske Policije
IZVENSODNI POBOJI, UMORI, KRAJE, MAMILA, PRIREJANJE DOKAZOV, UGRABITVE, GROŽNJE S SMRTJO, JEMANJE TALCEV, PRANJE DENARJA IN IZVIDOV ZA NAMERNO USTVARJANJE DOBIČKA, OROŽARSKI POSLI, PROMET Z LJUDMI, SILJENJE DRŽAVLJANOV V SAMOMOR, SILJENJE ŽRTEV V PODPISE KRIVIH OBTOŽB, MUČENJE UJETNIKOV, NAMERNO TISKANJE KRIVIH ODLOČB..
..in še bi lahko naštevali zgolj in samo na podlagi stvarnih dokazov objavljenih v našem Časopisu Slovenije
Delimo še en izmed primerov, kaj v resnici so si državljani po tako imenovani osamosvojitvi slovenske norišnice tudi izborili znotraj nje med trmoglavim potiskanjem glav v sprejemnike lažnih osamosvojitvenih novičk ..stranski učinki pa taki, kot so.. oz. rastejo, kot lobanje po dežju..
-STVARNI DOKAZ primera v Cerknem l.2014
facebook.com/watch/?v=274747800418006
SLOVENSKA POLICIJA JE TAKO PO OBJAVI STVARNIH DOKAZOV postala največji teoretik zarot, shizofrenik, psihič in prismuknjenec v enem. Takih ne najdeš niti v Afganistanu pri Talibih, kot v Sloveniji.
..in tako naj bi se rodila slovenska Policija, pa čeprav v krvi bratomorne vojne.. lahko rečemo, da je bila JLA njihov oče, Jugoslavija pa njihova mati..
Slovenska Policija ni imela niti enega leta (12 mesecev), da bi sploh lahko shodila in spregovorila, brez, da se ne bi cedila in padala po tleh.. kljub temu je bila stara dovolj, da je z ropotuljo v roki posegla po ustaških nožih bratomornih odločitev med namernim pripravljanjem krvave banje proti lastnim državljanom in to z željami po odcepitvi od katere običajni državljani niso in nikoli ne bodo imeli nič..
..razen dolgotrajne škode, dolga, alkohola, cigaretov, trave in psihiatričnih mamil na zaprtih ter polodprtih oddelkih slovenskih norišnic..
-Ta pa naj bi bila tudi edina po zakonih in predpisih zagotovljena človekova pravica slehernega državljana Republike Slovenije!!
DELIMO ČLANEK, KI JE BIL OBJAVLJEN NA INSAJDER.COM
-po našem osebnem mnenju je objava zadela v črno sploh na dejstvo, da je samo v nekaj urah dvignila veliko prahu.
---------------------------------------------
#priponka, JAVNO PRIČANJE VPLETENIH:
,,Krvave sledi Slovencev v desetdnevni vojni proti JNA niso pozabljene. Na to opozarja nedavna kazenska ovadba, ki jo je srbskemu tožilstvu za vojne zločine vložil odvetnik Dušan Bratić.
Kot nam je potrdil odvetnik Dušan Bratić, je Kučan kot predsednik Slovenije izdal ukaz o zaprtju mejnih prehodov, na kar ga je s stvarnimi dokazi spomnil tudi Slobodan Milošević, ko je proti njemu pričal v Haagu.
Na strani 20934 sodnega spisa iz sojenja Miloševiću je Kučanovo priznanje, da je izdal ukaz, ki je povzročil zločin pred mejnim prehodom Škofje pri Kopru. Tam so bili s kroglo v tilnik ubiti vojak Nedžmedin Osmani, civilist Branko Sedlar in stotnik Slobodan Pantelić.,,
VIR: novosti/rs
STVARNI DOKAZ: Stran 20934 sodni spis Slobodana Miloševiča
,,Tudi Marjan Čad, kot priča je o tem spregovoril za "Globus" decembra 1993. Izkoristil je priložnost, da je takratnega obrambnega ministra Janeza Janšo javno oklical z vprašanjem, zakaj nikoli ne spregovori o pobojih, ko so Janševe čete po podpisu premirja streljale na vojake JNA na cesti med Škofjami in Ankaranom? ". Čad je v isti sapi dodal, da bi morali njegovi slovenski rojaki "premisliti o lastnih zločinih". Na vprašanje, zakaj ga Janša nenehno napada, je dejal: "Janša ve, da vem preveč o izvensodnih pobojih vojakov pri Škofijah in vojnem dobičkarstvu pri tihotapljenju orožja ..."
Čad je potrdil, da je bilo v skladišču v Metliki, ki je bilo pod neposrednim vodstvom Janeza Janše, v 90. letih mogoče kupiti vse vrste topov, pušk in streliva. "Janša ve, da vem vse o tihotapljenju orožja preko Luke Koper," je poudaril Čad.
Trinajst let pozneje je za »Mladino« predstavil nov podatek – da je bil 28. junija 1991 v Ljubljani podpisan sporazum med Milanom Kučanom in poveljnikom JNA Stanetom Brovetom o premirju, a premirje »ni bilo spoštovano s slovenske strani«.
»Zjutraj so me poklicali, ker so pri mejnem prehodu Škofije iz zasede ubili kapetana Pantelića, še enega vojaka in voznika, ki je bil civilist. Tja sem hodil gledat mrtve«,,
-je za novinarje zaključil poveljnik JNA
MARJAN ČAD
-----------------------
PRAVNO OBVESTILO
Zavzemamo se za pravico vseh oškodovanih žrtev v bratomorni jugoslovanski vojni, ki je kasneje prav zaradi takih in podobnih dogodkov zajela vse okraje SFRJ!! V njej so izgubili življenja predvsem nedolžni, ki z vojnimi odločitvami Republike Slovenije, niso imeli nič skupnega razen posledic, katere so občutne še danes!! https://worlddebtclocks.com/slovenia/
-Za istim člankom na insajder/com, ki je bil preveden v slovenščino stojijo tako očividci takratnega dogodka, kot svojci umrlih!!
-Pritiske proti vpletenim v dogodek tako izvaja tudi beograjsko tožilstvo proti vojnim zločinom na območju nekdanje SFRJ!!
-Kot trdi tožilstvo, o samem dogodku hranijo posnetek in stvarne dokaze proti takratnim članom slovenske Policije!! Slovenija pa, da se ne odziva mednarodnim predpisom primerno.
Zavedamo se tudi, da v Sloveniji živi veliko takih in podobnih vaških posebnežev, kot živijo v Cerknem ter Idriji, kjer je policijsko nasilje po osamosvojitvi Slovenije v porastu.
Tudi nekateri Policisti na goriškem so namreč pripravljeni napasti, mučiti ter v imenu samostojnosti Republike Slovenije ubiti kogarkoli se jim zahoče med namernim potvarjanjem okoliščin bližnjemu pravosodju proti žrtvam.
Zato je prav slednje dejstvo en izmed razlogov zakaj običajni slovenski novinarji ne pišejo, niti ne morejo pisati o takih občutljivih zadevah, čeprav jim to dovoljuje osnovna človekova pravica, zakoni, ustava in mednarodni predpisi o spoštovanju človekovega prava.
Žal pa teh ne spoštujejo vsi enako, predvsem, ko govorimo o slovenski Policiji..
..nekateri Slovenci kričijo in zgodbo potrjujejo, češ, da je bilo čisto prav tako, da so pripradnike JNA pobili na tak okruten način in to v času premirja, kot vojne ujetnike..
Medtem drugi Slovenci kričijo, da je zgodba izmišljena, v bistvu nasprotujejo prvim.. eden drugemu..
Na srečo pa prevladujejo tisti zavedni Slovenci, ki so v zgodbi prepoznali resnico in jo z vami pogumno delili.. Zločinski pokvarjenec Janša vpije o ruskih zločinih v Ukrajini, da bi prikril vojne zločine 1991 v Sloveniji!! Moramo najprej počistiti z vojnimi zločinci doma!! #JANŠA #BAVČAR,,
je izjavil
— Anton Peinkiher (na twitterju)
,,Nato so trupla odnesli ven, premaknili vozilo in nanj streljali z vseh strani, da je bilo videti, kakor da so vojaki umrli v boju. Zatem so trupla dali nazaj in ob tem pustili številne sledi.
Preiskava je doslej pokazala, da je zločin ukazal Janez Janša, predsednik Milan Kučan pa je bil o njem obveščen, vendar ni storil ničesar, da bi storilce kaznoval, zato bi ti morali nositi posledice zaradi poveljniške odgovornosti.
Tako so bili temelji nove države zaliti tudi s krvjo nedolžnih mladeničev, nabornikov, vojakov JLA.
In kot kažeta primera na Holmcu in Škofijah – ne le v zakonitih bojih, pač pa tudi nezakonito, s kršitvijo vojnega in človekovega prava, ob izvršenih in vse do danes prikritih zločinih.,,
-DELO SLOVENSKE POLICIJE V ŠKOFIJAH (29.06.1991)
VIR: https://insajder.com/.../32-let-prikrivanja-zlocinov...
,,Srbsko tožilstvo za vojne zločine naj bi tako slovenskim policistom odgovornim v usmrtitev jugoslovanskih vojakov že nekaj časa dihalo za ovratnik.
Za slovenske policiste je namreč značilno, da potem, ko svoje žrtve napadejo, zverinsko mučijo, okradejo in/ali ubijejo, kraj dogodka ob pomoči slovenskega pravosodja po mili volji tudi prirejajo, potvarjajo in spreminjajo proti žrtvam.
To počnejo zgolj in samo z namenom, da bi pobegnili pravičnemu sojenju najprej doma, potem pa še v tujini torej na mednarodnem sodišču za vojne zločine.
Pregon po uradni dolžnosti zahteva tako zakonodaja, ustava R.S., kot mednarodni pogoji evropske skupnosti, predvsem, ko govorimo o načrtovanih izvensodnih pobojih na ozemlju evropske skupnosti, ki jih je zagrešila slovenska Policija ob pomoči pravosodja!!
Tudi mater in sin iz Cerknega naj bi tako, kot srbsko tožilstvo za vojne zločine slovenski policiji že nekaj let dihala za ovratnik. Storilci kaznivih dejanj tako ob pomoči krivega pričanja svojcev in sosedov na protizakonit način prirejajo vse kraje dogodka po idrijsko-cerkljanski občini, kjer so mater in sina lovili, preganjali, zapirali, mučili in jima grozili s smrtjo vse do pobega iz Slovenije leta 2015.
Mater in sina je tako Policija po navodilih Branka Hvale in mamilarske združbe Bojana Likarja, kar štiri leta obiskovala ter ustrahovala s smrtjo na domu na Ličarjevi ulici 7 v Cerknem (2010-2015) ..Potem, ko sta se Erik in Martina Policiji in grožnjam s smrtjo zoperstavila, slednjo pa opozorila na več, kot očitna kazniva dejanja, so isti Policisti k vhodnim vratom poklicali reševalno vozilo, gasilce s sekirami, reševalce z uspavalnimi iglami, jima vdrli v stanovanje, ju brez obtožnice in naloga ugrabili, mučili ter pohabili v Psihiatrični Bolnišnici Idrija po napadu, češ, da se je materi in sinu samo od sebe ''zbledlo''.
Tako, kot v primeru jugoslovanskih vojakov, so enako storili tudi materi in sinu v Cerknem predvsem, ko govorimo o prirejanju dogodka, pričevanju sosedov in bližnjih. Vse to so storilci kaznivih dejanj počeli, da bi se sojenju, zdravljenju in zaporni kazni izognili ter pobegnili sami.
Policijske zapisnike so tako ob pomoči družinskih članov in sosedov spreminjali, krivo pričali, mater in sina pa za zidovi PB Idrije po napadu še silili v podpis in priznanje krivih obtožb ter zavarovalnih polic torej na prisilen način.
Kljub temu, da sta se žrtvi temu upirali, obvestili varuha za človekove pravice sta bila v odgovor temu še bolj, kot prej mučena z namerno visokimi odmerki na skrivaj za stenami PB Idrije.
Tam so jima ob pomoči lastnih zdravnic (Vanje Božič in Anite Trpin Katarič) grozili s smrtjo do decembra 2014.
Tako sta mater in sin dejanja, ki jih nista storila morala tudi podpisati skupaj s prostovoljnim zdravljenjem.
Na srečo je tako sinu Martine Zajc marca 2015 uspelo skovati in izpeljati načrt pobega ter preživetja svoje lastne matere po napadu.
Namesto, da bi Policija odgovarjala za ugrabitev, izvensodni pripor, zverinsko mučenje ter poskus usmrtitve zdravih oseb, sta žrtvi v spremstvu lastnih zdravnic morali podpisovati ''prostovoljno zdravljenje'', ''potrdila o nujnih vlomih v primeru nezgod'' in zavarovalne police s katerimi PB Idrija v spremstvu Policije ter pravosodja pere denar in izvide, torej na podlagi prisilnega prodajanja psihiatričnih mamil davkoplačevalcem R.S.
Policija je tako po navodilih bivšega moža Martine Zajc in mamilarske združbe Bojana Likarja nedolžni žrtvi napadala na domu z namenom potišanja takratnega Časopisa PREOBRAT (današnjega Časopisa Slovenije).
Mater in sin sta napadalce posnela. Tako stvarni dokaz napada, kot posnetek ugrabitve si lahko ogledate na povezavi,,
-DELO SLOVENSKE POLICIJE V CERKNEM (25.11.2014)
VIR: bit.ly/novposnetekugrabitve
OBA DOGODKA STA VZPOREDNA, TOREJ STA SE ZGODILA POD POVELJEM SLOVENSKE POLICIJE OB POMOČI KRAJEVNIH POMAGAČEV IN NAROČNIKOV UMORA. NA SREČO JIM JE UMOR MATERE IN SINA LETA 2014 KREPKO SPODRSNIL.
NISO PA TAKE SREČE IMELI JUGOSLOVANSKI VOJAKI, POTEM, KO JIH JE V ČASU PREMIRJA UGRABILA, MUČILA IN USMRTILA SLOVENSKA POLICIJA POD POVELJEM T.I. OSAMOSVOJITELJEV REPUBLIKE SLOVENIJE, KOT TRDI BEOGRAJSKO TOŽILSTVO.
GROZLJIVE ZGODBE O SLOVENSKI POLICIJI ODMEVAJO TAKO DOMA, KOT PO TUJINI. V VSEH PRIMERIH PA ZAHTEVAMO ZGOLJ IN SAMO PRAVICO ZA UMRLE IN NJIHOVE DRUŽINSKE ČLANE,,
— Urednik Časopisa Slovenije
E.H.
----------------------------------
Smrtne žrtve slovenske Policije
IZVENSODNI POBOJI, UMORI, KRAJE, MAMILA, PRIREJANJE DOKAZOV, UGRABITVE, GROŽNJE S SMRTJO, JEMANJE TALCEV, PRANJE DENARJA IN IZVIDOV ZA NAMERNO USTVARJANJE DOBIČKA, OROŽARSKI POSLI, PROMET Z LJUDMI, SILJENJE DRŽAVLJANOV V SAMOMOR, SILJENJE ŽRTEV V PODPISE KRIVIH OBTOŽB, MUČENJE UJETNIKOV, NAMERNO TISKANJE KRIVIH ODLOČB..
..in še bi lahko naštevali zgolj in samo na podlagi stvarnih dokazov objavljenih v našem Časopisu Slovenije
Delimo še en izmed primerov, kaj v resnici so si državljani po tako imenovani osamosvojitvi slovenske norišnice tudi izborili znotraj nje med trmoglavim potiskanjem glav v sprejemnike lažnih osamosvojitvenih novičk ..stranski učinki pa taki, kot so.. oz. rastejo, kot lobanje po dežju..
-STVARNI DOKAZ primera v Cerknem l.2014
facebook.com/watch/?v=274747800418006
SLOVENSKA POLICIJA JE TAKO PO OBJAVI STVARNIH DOKAZOV postala največji teoretik zarot, shizofrenik, psihič in prismuknjenec v enem. Takih ne najdeš niti v Afganistanu pri Talibih, kot v Sloveniji.
..in tako naj bi se rodila slovenska Policija, pa čeprav v krvi bratomorne vojne.. lahko rečemo, da je bila JLA njihov oče, Jugoslavija pa njihova mati..
Slovenska Policija ni imela niti enega leta (12 mesecev), da bi sploh lahko shodila in spregovorila, brez, da se ne bi cedila in padala po tleh.. kljub temu je bila stara dovolj, da je z ropotuljo v roki posegla po ustaških nožih bratomornih odločitev med namernim pripravljanjem krvave banje proti lastnim državljanom in to z željami po odcepitvi od katere običajni državljani niso in nikoli ne bodo imeli nič..
..razen dolgotrajne škode, dolga, alkohola, cigaretov, trave in psihiatričnih mamil na zaprtih ter polodprtih oddelkih slovenskih norišnic..
-Ta pa naj bi bila tudi edina po zakonih in predpisih zagotovljena človekova pravica slehernega državljana Republike Slovenije!!
DELIMO ČLANEK, KI JE BIL OBJAVLJEN NA INSAJDER.COM
-po našem osebnem mnenju je objava zadela v črno sploh na dejstvo, da je samo v nekaj urah dvignila veliko prahu.
---------------------------------------------
#priponka, JAVNO PRIČANJE VPLETENIH:
,,Krvave sledi Slovencev v desetdnevni vojni proti JNA niso pozabljene. Na to opozarja nedavna kazenska ovadba, ki jo je srbskemu tožilstvu za vojne zločine vložil odvetnik Dušan Bratić.
Kot nam je potrdil odvetnik Dušan Bratić, je Kučan kot predsednik Slovenije izdal ukaz o zaprtju mejnih prehodov, na kar ga je s stvarnimi dokazi spomnil tudi Slobodan Milošević, ko je proti njemu pričal v Haagu.
Na strani 20934 sodnega spisa iz sojenja Miloševiću je Kučanovo priznanje, da je izdal ukaz, ki je povzročil zločin pred mejnim prehodom Škofje pri Kopru. Tam so bili s kroglo v tilnik ubiti vojak Nedžmedin Osmani, civilist Branko Sedlar in stotnik Slobodan Pantelić.,,
VIR: novosti/rs
STVARNI DOKAZ: Stran 20934 sodni spis Slobodana Miloševiča
,,Tudi Marjan Čad, kot priča je o tem spregovoril za "Globus" decembra 1993. Izkoristil je priložnost, da je takratnega obrambnega ministra Janeza Janšo javno oklical z vprašanjem, zakaj nikoli ne spregovori o pobojih, ko so Janševe čete po podpisu premirja streljale na vojake JNA na cesti med Škofjami in Ankaranom? ". Čad je v isti sapi dodal, da bi morali njegovi slovenski rojaki "premisliti o lastnih zločinih". Na vprašanje, zakaj ga Janša nenehno napada, je dejal: "Janša ve, da vem preveč o izvensodnih pobojih vojakov pri Škofijah in vojnem dobičkarstvu pri tihotapljenju orožja ..."
Čad je potrdil, da je bilo v skladišču v Metliki, ki je bilo pod neposrednim vodstvom Janeza Janše, v 90. letih mogoče kupiti vse vrste topov, pušk in streliva. "Janša ve, da vem vse o tihotapljenju orožja preko Luke Koper," je poudaril Čad.
Trinajst let pozneje je za »Mladino« predstavil nov podatek – da je bil 28. junija 1991 v Ljubljani podpisan sporazum med Milanom Kučanom in poveljnikom JNA Stanetom Brovetom o premirju, a premirje »ni bilo spoštovano s slovenske strani«.
»Zjutraj so me poklicali, ker so pri mejnem prehodu Škofije iz zasede ubili kapetana Pantelića, še enega vojaka in voznika, ki je bil civilist. Tja sem hodil gledat mrtve«,,
-je za novinarje zaključil poveljnik JNA
MARJAN ČAD
-----------------------
PRAVNO OBVESTILO
Zavzemamo se za pravico vseh oškodovanih žrtev v bratomorni jugoslovanski vojni, ki je kasneje prav zaradi takih in podobnih dogodkov zajela vse okraje SFRJ!! V njej so izgubili življenja predvsem nedolžni, ki z vojnimi odločitvami Republike Slovenije, niso imeli nič skupnega razen posledic, katere so občutne še danes!! https://worlddebtclocks.com/slovenia/
-Za istim člankom na insajder/com, ki je bil preveden v slovenščino stojijo tako očividci takratnega dogodka, kot svojci umrlih!!
-Pritiske proti vpletenim v dogodek tako izvaja tudi beograjsko tožilstvo proti vojnim zločinom na območju nekdanje SFRJ!!
-Kot trdi tožilstvo, o samem dogodku hranijo posnetek in stvarne dokaze proti takratnim članom slovenske Policije!! Slovenija pa, da se ne odziva mednarodnim predpisom primerno.
Zavedamo se tudi, da v Sloveniji živi veliko takih in podobnih vaških posebnežev, kot živijo v Cerknem ter Idriji, kjer je policijsko nasilje po osamosvojitvi Slovenije v porastu.
Tudi nekateri Policisti na goriškem so namreč pripravljeni napasti, mučiti ter v imenu samostojnosti Republike Slovenije ubiti kogarkoli se jim zahoče med namernim potvarjanjem okoliščin bližnjemu pravosodju proti žrtvam.
Zato je prav slednje dejstvo en izmed razlogov zakaj običajni slovenski novinarji ne pišejo, niti ne morejo pisati o takih občutljivih zadevah, čeprav jim to dovoljuje osnovna človekova pravica, zakoni, ustava in mednarodni predpisi o spoštovanju človekovega prava.
Žal pa teh ne spoštujejo vsi enako, predvsem, ko govorimo o slovenski Policiji..
..nekateri Slovenci kričijo in zgodbo potrjujejo, češ, da je bilo čisto prav tako, da so pripradnike JNA pobili na tak okruten način in to v času premirja, kot vojne ujetnike..
Medtem drugi Slovenci kričijo, da je zgodba izmišljena, v bistvu nasprotujejo prvim.. eden drugemu..
Na srečo pa prevladujejo tisti zavedni Slovenci, ki so v zgodbi prepoznali resnico in jo z vami pogumno delili.

Z dokazi na dan!snake