Nasilje ni rešitev - sporočilo Islandije svetu - DELITE NAPREJ

Objavil/a Damir Lumis Zorčič, dne 2014-04-29 ob 13:35:03

Sporočilo, ki so ga Islandci posredovali Grkom (in svetu):

 

 Youtube video s katerim Islandci sporočajo kako so uspeli.

 

Naša borba je trajala pol leta, zavzemali smo se za ljudsko ustavo in pravni sistem, ki kaznuje odgovorne in ne ljudi.

 

Tudi pri nas smo imeli težave s skrajneži, ki se radi borijo

 s kamenjem in napadajo policiste. Oblekli smo se v ORANŽNO, in ko so skrajneži napadli policiste, smo se pred policiste postavili vsi, ki smo se oblekli oranžno. Naredili živi zid in na ta način pokazali, da naš poteka s srci, razumom in po pameti. Tako smo pokazali vladi in svetu, da mislimo resno, da vztrajamo, vendar pa se za svoje cilje ne borimo za nasiljem.Po pole leta smo dosegli željene cilje; novo ustavo, ki jo pišejo in tudi v prihodnje dopolnjuje ljudstvo (direktna demokracija), v zapor smo poslali pokvarjene bankirje in politike, ki so z njimi sodelovali. Danes imamo zato spet stabilno ekonomijo in ljudje smo se skupaj pobrali iz najhujšega bankrota v moderni zgodovini človeka. Samo s srcem in razumom lahko tak boj uspe tudi drugod po svetu.

 

op.prev.: prevod NI povsem dobeseden, ampak poudarja bistvo, enotnost, glas razuma in srca. Oblecite se oranžno in NE dovolite, da vandalizem utiša ljudsko vstajo in upravičen odpor. Ne nasedajte pozivom k nasilju, vsi smo ljudje, vsi smo v isti kaši.

 

Torej plan; oranžne obleke, živi zid pred huligani, ko bomo dosegli, da bo vlada morala odstopiti pa je tule nekaj idej kaj in kako naprej:

 

http://www.jana.si/2011/10/kako-so-vikingi-zlomili-krizo/ - članek v Jani o tem kaj so Islandci storili v smeri reševanja krize in izhoda iz le te.

 

 

p.s. počasi se nagibam k temu, da se organizira mreža ljudi in strokovnjakov, ki bo začrtala pot k novi, svobodni in pravični Sloveniji.

Vsega je za vse dovolj, to je načelo narave, narava pa smo tudi ljudje.

Kako so Vikingi zlomili krizo - Jana

Islandija. Tretji največji gospodarski zlom v zapisani zgodovini. Leta 2007 je javni dolg države znašal 900 odstotkov BDP. Danes je kriza stvar preteklosti, Islandija je našla pot naprej.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
1
ti si idiot
0
Apr 03, 2020
Ker hipokrit si ti! Tvoje grožnje z nasiljem, ki se po 135. členu kazenskega zakonika preganjajo po uradni dolžnosti, kako boš mojega kolega na gobec so bile posredovanje na policijo! Pričakuj kazen! Idiot en.
#1
Damir Lumis Zorčič
Damir Lumis Zorčič
Objavil/a 2014-04-29 13:35:03 (Apr 29, 2014)
Starejša objava
Kako so Vikingi zlomili krizo - Jana

Islandija. Tretji največji gospodarski zlom v zapisani zgodovini. Leta 2007 je javni dolg države znašal 900 odstotkov BDP. Danes je kriza stvar preteklosti, Islandija je našla pot naprej.

ZADNJE OBJAVE
Nasilje ni rešitev - sporočilo Islandije svetu - DELITE NAPREJ
Hvala ti za vse Slovenija!
Kako sedaj, ko sem v tujini vidim slovenski zivljenjski standard...
Kaj lahko moški reče ženski, ko mu le-ta pojasni da ga zapušča zaradi drugega:
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2023
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj