Članek
Domobranci niso mogli biti izdajalci, ker niso bili dolžni zvestobe komunistom
Objavljeno Mar 11, 2018

Nobenega dvoma ni, da večina domobrancev ni hotela nič drugega kakor svobodno in demokratično Slovenijo. Če je torej prišlo do spopada s partizani, se to ni zgodilo zaradi tega, ker bi domobranci želeli, da bi Slovenija ostala okupirana, temveč zato, ker so nasprotovali temu, da bi v Sloveniji zavladal totalitarni komunizem. Zaradi tega niso bili izdajalci naroda, kakor jih je imenovala vsa povojna politična propaganda.

V Šenčurju so domobranci nadomestili nemško vojsko. Drugje, kot v Cerkljah, so zavarovali žetev in pomagali pri poljskih delih. S tem so v večih okrožjih prenehala partizanska ropanja.

Zelo znan je spopad na Veliki planini, kjer so domobranci pognali v beg cel partizanski bataljon. To je bil morda povod, da so gorenjski domobranci novembra 1944 postavili Nemcem celo vrsto zahtev: izpust vseh Gorenjcev iz nemške vojske, uvedbo slovenščine kot učnega predmeta v šolah, prenehanje streljanja talcev in v bojih zajetih partizanov, izpust iz koncentracijskih taborišč tistih jetnikov, ki so bili pripravljeni stopiti v domobranstvo, naj se preneha s požiganji poslopij, kjer so se skrivali partizani proti gospodarjevi volji… Nemci so pristali na skoraj vse, razen izpusta iz nemške vojske in slovenščine v šolah.

Domobranci so kmalu spoznali, da jim gestapovci niso naklonjeni in da imajo zveze s partizani. Zato se je ponesrečilo veliko akcij, v katerih sta jih zmeraj spremljala dva gestapovca.

Kar se je zgodilo v Sloveniji po vojni, se, žal, popolnoma ujema s tem, kar slovarji opredeljujejo kot genocid: »Sistematično in premišljeno uničenje rasnih, verskih in političnih skupin«. Šlo je za načrtno uničenje in iztrebitev vseh nasprotnikov, da za njimi ne bi smela ostati niti najmanjša sled.

Prof. John Corsellis, marsikateri ga je poznal zaradi njegovega delovanja kot angleškega »wellfare officer«-ja v begunskih taboriščih v Avstriji, je zatrdil, da domobranci niso mogli biti izdajalci, ker niso bili dolžni zvestobe komunistom, po mednarodnih zakonih pa so imeli pravico do varovanja ljudi in imetja. Povedal je, da nihče ne očita 'kolaboracije' milijonom Francozov ali pa Britancev, ki so sodelovali z Nemci na zasedenih Kanalskih otokih in to celo po navodilih iz Londona.

Govoriti o kaki zmagi komunistične revolucije v Sloveniji leta 1945 je skrajno nespametno, ker je zaradi svojega popolnega neuspeha nehala v polomu, in ker je bila kljub vsemu pod zgodovinskim vidikom kratkotrajna, čeprav je bila dolga desetletja na oblasti.

Pričujoč tekst predstavljajo odlomki iz knjige Slovenski eksodus leta 1945.

Vir: https://www.zalozba-planet.si/14/show/blogID=967

Torej so bili fašisti (Nemci) v službi domobrancev zaradi uvajanje demokracije in osvoboditve pred komunizmom? Sicer bi služili v nemški vojski in "šprahali" po nemško s tem pa ni nič narobe! Nekaj podobnega se dogaja (nadaljuje) ta trenutek po celem svetu, ko se z ognjem strupom in raketami umešča zveličavna demokracija. (kako bolestno razmišljanje velikih umov)