Prijatelji (7)
Barbka Spruk
Leon Kralj
Branko Gaber
Rastko Plohl
Vladislav Stres
Dajana Babič
Spremljevalci (7)
Tatjana Lukežič
Tinni A
Miran P.
Volodymyr Anželj
Barbara Kolmanič
Dajana Babič
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Knjiga Črne bukve s številnimi dokazi popolnoma razgali delo komunistične OF proti slovenskemu narodu, 1. del
Tito je bil virtuozen slepar, zaradi česar je prav izstopal med svojimi sodobniki
Znana slovenska političarka je ponosna, da njena hči pobija živali v gozdu
Z vegansko prehrano do hormonskega ravnovesja
Domobranci niso mogli biti izdajalci, ker niso bili dolžni zvestobe komunistom
Partizani so streljali na Slovence celo med pogrebnim obredom
Iz knjige Krvava zarja: v tem času so komunisti po vojni na škofjeloškem gradu moškim rezali moda
Katoliška manipulacija v Selcih: duhovnik je otroku rekel, da bo šla njegova mama v pekel, ker ne hodi v cerkev
Med vojno je tudi občina Vrhnika zaradi izzivanja partizanov doživela svoje 'Dražgoše' in sicer italijanski požig vasi Ligojna
Knjiga Črne bukve s številnimi dokazi popolnoma razgali delo komunistične OF proti slovenskemu narodu, 3. del
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Z vegansko prehrano do hormonskega ravnovesja

damjan likar1
18.02.2020 08:06 (pred 2 dnevi)

Nedavno je izšla izredno zanimiva in poučna knjiga "Ukrotite svoje hormone", ki jo je napisal priznani veganski zdravnik dr. Neal Barnard, avtor številnih knjižnih uspešnic. V slovenski jezik so že prevedene: Rešite se zasvojenosti s hrano, Program za ozdravitev sladkorne bolezni in Zdravi brez mleka in sira.

V hrani živalskega izvora so skriti vzroki presenetljivega števila zdravstvenih težav: neplodnosti, menstrualnih krčev, impotence, depresije, pridobivanja odvečne teže, izpadanja las, raka dojke in prostate, težav s ščitnico, mozoljavostjo, diabetesa, vročinskih oblivov in tako dalje. Vse naštete težave imajo skupno točko: podžigajo jih nekatera živila na naših krožnikih, posebno hormoni, skriti v njih. Ta knjiga vas bo seznanila z močjo rastlinskih živil za varovanje in obnovitev vašega zdravja. Vpreči to moč je enostavno in za ta korak boste bogato poplačani.


Neverjetno, kako se nekateri zdravniki maščujejo staršem, ki povedo, da je njihov otrok utrpel poškodbe po cepljenju

damjan likar1
26.11.2019 07:08 (Nov 26, 2019)

Ugotovili so, da so nekateri ljudje, ki so utrpeli paralizo po cepivu proti steklini, izdelanem iz možganskega tkiva, razvili protitelesa na lastne možgane. Ta protitelesa plavajo v krvnem obtoku in lahko sprožijo napad na človekove možgane. Prejemnikom cepiva, ki kot sestavino vsebuje možgane, ne povedo, da cepivo vsebuje možgane.

Tudi dojenček, ki je povsem zdrav in se je rodil v družini krepkih ljudi, lahko zaradi cepiva tragično utrpi hude posledice. British Medical Journal dokumentira primer fantka, ki izhaja iz družine brez zgodovine česar koli, fantek je bil do prvega odmerka cepiva DPT v starosti osem mesecev povsem zdrav, cepivo pa mu je povzročilo globoke poškodbe možganov.

Ena od škandaloznih značilnosti pojava smrti v zibelki je, da veliko smrti novorojenčkov, ki so precej očitno povezane s cepivi, na mrliškem listu označijo kot SIDS (Sindrom nenadne smrti dojenčkov). Zdravniki to počno namerno, da skrijejo dejstvo o smrti, povezani s cepivom.

Leta 1988 je imela najvišjo

Vse zgodbe o uničenih življenjih po cepljenju na cepilne fanatike ne vplivajo

damjan likar1
25.11.2019 07:38 (Nov 25, 2019)

V stiku sem s starši, katerih dvajset ali trideset let stari otroci so umsko in vedenjsko na stopnji malčkov. Industrije cepiv in vladnih agencij, ki brezpogojno promovirajo cepljenje, ne zanimajo zgodbe ljudi, ki morajo skrbeti za malčke velikosti odraslih.

Njen otrok Kenneth Best je bil le ena od žrtev, ki jim je cepivo DPT uničilo življenje, toda mati Margaret Best se je dvajset let vztrajno borila proti sistemu, da je britanska televizija BBC o njeni neobičajni zgodbi posnela dokumentarec. Po dvajsetih letih so Kennethu končno dodelili visoko denarno odškodnino za posledice, ki mu jih je povzročilo cepivo.

Farmacevtske družbe vedo, da je javno mnenje pri doseganju prodaje njihovih izdelkov bistveno pomembnejše od znanosti, vodilni mediji pa so njihovo orodje vplivanja na javno mnenje.

V krogu farmacevtske industrije poteka korupcija, le redki pa razumejo njene razsežnosti. Zlorabe gredo celo tako daleč, da ponarejajo podpise udeležencev v poizkusih, ki so zaradi jemanja teh snovi

Zdravnik je oblastnikom priskrbel goro dokazov, da je cepivo nevarno, toda niso ga poslušali

damjan likar1
24.11.2019 09:33 (Nov 24, 2019)

 V Italiji je med epidemijo v letih 1887.89 več kot 47 tisoč ljudi umrlo za črnimi kozami. Italija je imela tedaj 98,5-odstotno stopnjo precepljenosti.

V kraju Vittoria na Siciliji so imeli uradna dokazila, da so v šestmesečni kampanji cepili vse prebivalce. Ko je v obdobju 1887.89 izbruhnila epidemija, je zaradi črnih koz umrlo 2.100 ljudi. Ker je bilo vseh prebivalcev v vasi le 2.600, je torej ostalo živih manj kot dvajset odstotkov populacije.

 

 

Popularna mitologija pravi: »Pasteur je pomen cepljenja dokazal s cepljenjem ovac proti bolezni, imenovani antraks. V poizkusu je uporabil 50 ovac. Do trenutka, ko je javnost prispela, da bi videla rezultate, je polovica ovac že obležala mrtvih ali pa so umirale.

V mestu Odessa v Rusiji so odprli tovarno za izdelovanje cepiv. Pasteurjevo cepivo proti antraksu so preizkušali na kmetiji blizu kraja Kachowka, kjer so cepili 4.564 ovac; 81 odstotkov vseh ovac je zaradi cepiva umrlo. Pasteur je bil kmetom, katerih črede je cepivo ubilo, primo

Medicinske sestre so se raje odločile zamenjati poklic, kot da bi se morale prisilno cepiti proti hepatitisu B

damjan likar1
23.11.2019 08:08 (Nov 23, 2019)

Avstralski letak, ki promovira cepljenje dojenčkov proti hepatitisu B na dan rojstva, je verjetno najbolj umazan letak državnega zdravstvenega urada, kar sem ga kdaj koli videla. Avstralska javnost je ogorčena, ker vlada subvencionira gensko spremenjene kmetijske pridelke, namesto da bi podpirala trajnostno kmetijstvo, nihče pa ne govori o tem, da vlada vbrizgava gensko spremenjeno kulturo gliv v telo novorojenčkov že prvi dan, ko se rodijo.

Dojenčku, ki se je septembra 2002 rodil v bolnišnici Box Hill v Melbournu, se je dobro godilo. Ko je bil buden, je bil zadovoljen, dobro se je hranil in mirno spal. V starosti dva dni so mu ob štirih popoldne vbrizgali cepivo proti hepatitisu B. Takoj se je nehal hraniti in brez prestanka jokal. Mati je bila zelo zaskrbljena, medicinske sestre pa ne. Jokal je, dokler ni ob sedmih zjutraj umrl. Časopis je objavil notico o smrti, ne pa tudi vzroka.

Leta 1988 so na Novi Zelandiji uvedli cepivo proti hepatitisu B, ki je izdelano iz človeške krvi. Med

Zdravnik, ki je zdravil nalezljive bolezni z vitaminom C: »Če obstaja čudežno zdravilo, potem je to vitamin C«.

damjan likar1
22.11.2019 09:09 (Nov 22, 2019)

Verjetnost, da oslovski kašelj dobite dvakrat, je zelo majhna. V dobi množičnega cepljenja do tega pojava prihaja pogosteje, saj cepljeni ljudje, ki zbolijo za oslovskim kašljem, na to bolezen ne postanejo polno imuni.

Ko virus polia postane virulenten in cepljeni ljudje zbolijo, cepitelji postanejo nesrečni. Njihovi izgovori, ki si jih izmišljajo ob nedelovanju cepiva, dosežejo visoko stopnjo absurdnosti.

V indijskem mestu Vellore je bil v letih 1991-92 izbruh polia. Precepljenost s tremi odmerki je bila tedaj 98-odstotna, precepljenost s štirimi odmerki pa je bila leta 1992 90-odstotna. Vsi otroci, ki so dobili polio, so bili »polno imunizirani«. Med necepljenimi ni bilo nobenega primera polia.

Za tiste ljudi, ki so del cepilne mašinerije, je zanikanje resničnosti način, kako ostati srečen. Je tudi način, kako obdržati službo. Nekatere skupine zdravnikov so se odločile, da se ne bodo vdajale patološkemu zanikanju niti trpele nesreče ob občutkih krivde. Ti zdravniki so zbrali podatk

Vrhunsko športnico je cepivo oropalo možnosti za osvojitev zlate medalje na olimpijskih igrah

damjan likar1
21.11.2019 08:44 (Nov 21, 2019)

Bolezen lahko dobijo tudi ljudje z veliko protitelesi, ljudje, ki jim protiteles primanjkuje, pa lahko ostanejo močni in zdravi kljub izpostavljenosti mikrobom. Nekatere žrtve davice so imele 120-krat višjo gostoto antitoksina v krvi od praga, ki naj bi jih obvaroval. Biti cepljen in imeti visoko raven protiteles v krvi ne pomeni, da je človek zaščiten pred davico.

Doslej sem se srečala s trinajstimi izgovori, h katerim se zatečejo zagovorniki cepiv, kadar so soočeni z dokazi, da cepljenje ne deluje.  V času epidemij pogosto uporabijo več kot en izgovor hkrati.

Nekatere vlade danes vztrajno zatrjujejo, da bosta dva odmerka cepiva proti ošpicam zagotovila vseživljenjsko imunost, toda dogaja se, da bolezen dobijo otroci, ki so prejeli tri odmerke cepiva proti ošpicam.

V ZDA je bilo cepivo proti ošpicam v uporabi leto dni in je bila »prava starost« določena pri desetih mesecih, ko so jo že premaknili na dvanajst mesecev in kasneje na petnajst mesecev, cepljeni otroci pa so še vedno dobi

Diktatorji lahko prisilijo celotno populacijo v državi, da se cepi, toda kljub tej "čredni imunosti" prihaja do izbruhov in epidemij bolezni

damjan likar1
20.11.2019 08:04 (Nov 20, 2019)

Zgodovina ošpic na Madžarskem kaže, da ne obstaja nič takega, kar bi lahko imenovali »čredna imunost«. Ko je bila Madžarska pod komunistično vladavino, so medicinski birokrati kar 14 let vzdrževali 98-odstotno stopnjo precepljenosti, dajali so tudi poživitvene odmerke, toda epidemije ošpic so se pojavljale še naprej.

Če bi dovolj močan totalitarni sistem uspel v cepljenje proti ošpicam prisiliti sto odstotkov svoje populacije, še vedno ne bi mogel izkoreniniti virusa. Diktatorji lahko nadzorujejo ljudi, ne morejo pa ustrahovati virusa ošpic.

V ZDA obstajajo mnoge šole in fakultete, kjer je »polno cepljenih« 100 odstotkov učencev ali študentov, toda 100-odstotna precepljenost ne prepreči, da tam ne bi prihajalo do izbruhov ošpic.

Leta 1971 je Svetovna zdravstvena organizacija menila, da so v afriški državi Gambiji ošpice izkoreninili, saj je bilo tam leta 1967 cepljene 97 odstotkov celotne populacije. Leta 1972 so se ošpice v Gambijo vrnile v velikem zamahu.

Po teoriji čredne imunosti

Vitamin C in homeopatija pozdravita bolnike z nalezljivimi boleznimi, toda medicina in farmacija ne upoštevata tega ukrepa, ker ni dobičkonosen

damjan likar1
19.11.2019 08:15 (Nov 19, 2019)

Ko so na Novi Zelandiji prvič predstavili cepivo OMR (proti ošpicam, mumpsu in rdečkam), je nek medicinski veljak po televiziji povedal, da je treba mumps preprečevati, ker povzroči encefalitis pri enem od sedmih obolelih. Večkrat zapored smo mu pisali, naj razkrije vir te navedbe in sčasoma je priznal, da podatek ni resničen.

 

Cepivo proti rdečkam je eno od prvih cepiv, izdelano iz celic, ki so jih odvzeli splavljenim človeškim zarodkom.

V neki avstralski družini so trije od štirih otrok hkrati zboleli za oslovskim kašljem. Vsi otroci so bili polno cepljeni, preden so ga dobili.

Leta 1936 je bilo prvič dokazano, da vitamin C razstruplja toksin oslovskega kašlja, zmanjša virulenco (moč) mikrobov oslovskega kašlja in izboljša zdravstveno stanje bolnika z oslovskim kašljem.

Dr. Klenner je govoril o 18-mesečni deklici, ki je trpela za poliom. Bitja srca ni mogel slišati niti čutiti njenega utripa. Mati je bila prepričana, da je deklica že mrtva. Dr. Klenner je deklici v kri vbrizgal 6

Industrija cepiv cveti zaradi nevednosti ljudi

damjan likar1
18.11.2019 11:41 (Nov 18, 2019)

Industrija cepiv cveti zaradi nevednosti ljudi. S pridobivanjem informacij, kakšna so resnična tveganja glede bolezni, se zavarujemo, da ne postanemo žrtve komercialnega pohlepa. Staršem na primer govorijo neresnico, da se hepatitis B otroci lahko nalezejo med igro z drugimi otroki. Da bi dosegli večji obseg cepljenja s cepivom proti hepatitisu B, skušajo zastraševati tudi učitelje, češ, da se lahko hepatitisa B nalezejo od učencev.

 

 

Ko je orkan Katrina opustošil ameriško mesto New Orleans, so izdelovalci cepiv proti tetanusu povečevali njegovo prodajo z razširjanjem strahu pred tetanusom. V poplavljenem mestu je res naraslo tveganje za bolezni, ki se prenašajo prek vode, toda tveganje za tetanus se ni povečalo.

Zdravnike in medicinske sestre v času šolanja učijo, da je treba otroka z ošpicami ohlajati in mu dajati zdravila za zniževanje vročine. Staršem otrok, ki dobijo ošpice, svetujejo enako. Oboje, ohlajanje in zdravila, je za otroka z ošpicami škodljivo. Ohlajanje prinaša tve

Čeprav je utrpel poškodbe po cepljenju, ga je zdravnik ponovno želel zabosti

damjan likar1
17.11.2019 12:18 (Nov 17, 2019)

Knjiga avtorice Wendy Lydall Otroštvo brez cepiv mite o cepivih razgali na način, ki ne pušča nobenega dvoma. Razkrije številne utvare in napačna prepričanja, ki prežemajo postopke, v katere je vpletena moja profesija. – Mike Godfrey, dr. med.

 

 

Cepilna industrija je mite o cepivih razvijala dve stoletji in je bila pri tem zelo uspešna, saj je velik del ljudi uspela prepričati, da verjamejo vanje. Verjamejo torej, da to niso miti, ampak resnica. Znanstvenikom, ki skušajo dolgoročne posledice cepljenja raziskati, aktivno postavljajo ovire, nekatere celo preganjajo.

 

Zdravnike ali medicinske sestre je nesmiselno spraševati, kaj vsebujejo cepiva, saj jih večina ne ve, da so med sestavinami tudi formaldehid, aluminij, tkiva svinj, goveda in opic, živalska kri, človeška kri, pljučne celice splavljenih dojenčkov, živo srebro…

 

Odkar je človek izumil pisavo, obstajajo ljudje, ki zgodovino zapisujejo narobe, da bi ljudi prepričali, da so se dogodki odvijali na določen način, in ne tako, k

Človek težko verjame, da je komunistom, ki so bili zamaskirani za OF, uspelo prevarati toliko Slovencev

damjan likar1
13.09.2019 11:26 (Sep 13, 2019)

Verjemi pa iskreno, da me je v pisanje nagnila in mi pero vodila ena sama želja, Prešernov klic: Edinost, sreča, sprava k nam naj nazaj se vrnejo!

Dragi mladi slovenski prijatelj! Ne poznaš me. Tvoj slovenski rojak sem. V argentinsko deželo sem priromal s tisoči drugih slovenskih brodolomcev po koncu druge velike vojne. Gnala nas je sladko bridka slast svobode, ki nam jo je domovina kratila. Nekateri smo jo šli iskat na jug v pampo in smo jo našli, drugi na sever v Lincolnove prerije in so jo našli.

KPS je ves čas zavračala očitek, da bi Osvobodilno fronto ona pobudila in formirala, iz razumljivega razloga: če bi spočetka pokazala svoje resnično lice, bi ne dobila v gozdove mnogih narodno idealno usmerjenih ljudi in bi revolucije izpeljati ne mogla. Vse poznejše njeno partizanstvo pa je, kot se je izkazalo, okupatorju zadalo vsaj na Slovenskem kaj malo škode, Slovencem pa je kupo pelina napolnilo do roba in čez.

Revolucija, ki so jo komunisti pod videzom osvobodilnega boja zač

Takšne grozljive stvari so v povojnih dneh po celjskih ulicah komunisti počeli z domoljubi

damjan likar1
12.09.2019 10:12 (Sep 12, 2019)

Izkušnje domobrancev, ki so preživeli grozljive povojne dni, ko so jih Angleži vračali iz Avstrije v Slovenijo, v naročje komunistom. Kaj vse so doživljali na poti do teharskega taborišča:

Po dva in dva so jih vodili na hodnik ali na dvorišče in jih pretepali. Podobno se je godilo tistim, ki so šli na stranišče: Domobranec je moral skozi partizanski špalir, odkoder so padali po njem udarci s palicami in prepasnicami. Ko smo to videli, nihče več ni prosil na stranišče.

Od salmijaka in govna onesnažene deske v vagonu so nam sušile grla, povzročale neznansko žejo in slabost. Železničarju, ki nam je nosil vodo, je titovec zagrozil: »Tovariš, če te vidim še enkrat nositi vodo belim psom, te čaka isto kot njih!« Ko so Domobranci železničarja spet prosili, naj jim da piti, se je izgovoril: »Ne smem vam dati vode.«

Ves ta čas nam titovci niso dali ne jesti ne piti. Ob odprtih vratih smo zrli, kako so si partizani iz 150 litrskega soda točili vino in se nam posmehovali: »Za vas točimo, bele

Slovenski komunisti so sramotili celo mrtve: pod moške so polagali ženske, zraven pa izrekali najostudnejše pripombe

damjan likar1
11.09.2019 09:27 (Sep 11, 2019)

Teharsko taborišče je bilo konec poti za Domobranske bataljone in njihove civilne spremljevalce, ki so bili v dneh od 28. do 31. maja 1945 izdani od Angležev, h katerim so se zatekli v varstvo, predani partizanom in čez Pliberk poslani v Celje. O strahotah v teharskem taborišču smrti pripovedujejo rešeni očividci:

Vsak partizan je lahko stresel svoj srd nad fanti. V tem junaštvu so se najbolj izkazale tovarišice. S pestmi so bile Domobrance po zobeh, suvale jih s puškinimi kopiti in jih brcale s težkimi čevlji. Ko so se naveličali krvavega dela, so pretepene žrtve odpeljali k oficirjem in podoficirjem v klet pod skladiščem. Tu so jim zvezali roke in noge in jih natikali na železne kavlje, da so viseli kot meso v klavnici, z glavami k tlom.

 

 

Ko smo prišli, smo morali oddati vse, kar smo še imeli: igle, hlacne pasove, prstane, ovratne verižice — vse smo zmetali na vojaške odeje, ki so jih razgrnili po pesku. Pri nekom so opazili poročni prstan, ki ga ni mogel sneti: pretesen je bil.

Partizanke so zahtevale od domoljubov, da so se sami med seboj pretepali

damjan likar1
29.08.2019 11:09 (Aug 29, 2019)

V času komunizma so za režim sporne knjige v NUK-u hranili v posebnem fondu. V naši osrednji knjižnici, Narodni in univerzitetni knjižnici (NUK), je tako od leta 1945 nastajal poseben fond teh knjig in časopisov, ki so morali ostati skriti pred očmi javnosti. Zato so jih najprej shranjevali v omari v direktorjevi pisarni, ključ pa je imel direktor. Iz tega razloga se je tega fonda oprijelo ime direktorjev ali d-fond. Zaradi knjige "V rogu ležimo pobiti", kateri odlomki so objavljeni spodaj, je bil leta 1974 zaprt slovenski pisatelj Drago Jančar. Ker je to knjigo Jančar prinesel iz Avstrije, so ga obtožili “razširjanja sovražne kulture”.

Prevara: Mnoge ljudi, ki so se vključili v OF in v partizane iz ljubezni do naroda (in ne do partije) je partija prevarala, ker jih je izrabila, da so se borili za njene koristi. Klevete: Od vsega početka je proglašala za narodnega izdajalca vsakogar, ki se ga je hotela znebiti kot vidnejšega nasprotnika komunistične diktature. Nasprotnikom je naprtova

Iz knjige Krvava zarja: zaradi podplutb kot posledic pretepanja je mislila, da je črnec

damjan likar1
24.06.2019 08:57 (Jun 24, 2019)

Zgodilo se je namreč, da se je na nek nepričakovan, zahrbten način vrnila groza pravkar minule vojne. Zajete domobrance, ki so jih iz Vetrinja pripeljali na grad - šlo je za same domačine - so peljali na streljanje. Med njimi je bil tudi Homolov Jaka pa tudi skupina domobrancev iz Črnega vrha je bila zraven. Iz Loke, z gradu, so prišli po vojaški cesti in ko so prišli do Pahovca, jim je eden pobegnil. Skočil je v potok, nato prebredel Poljansko Soro in se rešil. Precej dolgo se je nato skrival pri Jernaju v Krivem brdu. Teta Lojzka, ki ga je tam videla, je povedala, da je bil v obraz tako črn, da je sprva mislila, da je črnec, a bile so le črne podplutbe, posledica pretepanja v ujetništvu.

Iz knjige Krvava zarja: nikogar ne bi smele čuditi kraje komunistov po vojni in osamosvojitvi

damjan likar1
20.06.2019 20:45 (Jun 20, 2019)

Ko se enkrat naučite krasti, je pač zelo težko nehati. Tatvine iz časov vojne so postale tatvine v času miru, nekatere zakonite, druge, kot denimo ropanje inšpektorjev, pa je bilo kar tako, na črno, izključno za lasten žep. Vsi smo vedeli za kraje povojnih mogočnikov, prav o inšpektorjih in njihovi podkupljivosti pa bi marsikaj vedeli povedati, denimo, starejši loški obrtniki. S čim vse so jim grenili življenje in koliko je stalo, da jim tega niso več počeli. Tekom vseh mojih zaposlitev sem imela priložnost spremljati tatvine in nezakonitosti vseh vrst.

Iz knjige Krvava zarja: zahrbtna, pokvarjena, tatinska, zločinska komunistična oblast

damjan likar1
19.06.2019 08:08 (Jun 19, 2019)

Zahrbtna, pokvarjena, tatinska, zločinska in bog ve kakšna še, je bila komunistična oblast, a oblast so ljudje in ljudje so tisti, ki so pokvarjeni. Če mi v tistih časih to ni bilo jasno in nisem razumela preganjanja naše družine, danes temu ni več tako. Še več, danes, mnogo let po dogodkih, ko sem v knjigi Črne bukve prebrala: »Vse trgovce in gostilničarje je treba obravnavati kot izdajalce, čeprav so delali za partizane, saj tega niso počeli iz svojega prepričanja, pač pa za svoje koristi.« Šele sedaj vem, da smo pravzaprav lahko srečni, da smo sploh ostali živi.

Ostanejo pa vprašanja. O ljudeh. O zlobi tistih ljudi, ki so se zbrali pod rdečimi prapori, se poimenovali 'komunisti', trdili, da delajo za narod, pa so vse pripadnike naroda, ki so si tekom življenja ustvarili nekaj več, tistega 'več' oropali. Preprosto so jim vse pokradli in krajo mirno uzakonili. Nekatere so za nameček še pregnali ali pa – zelo prikladno, če se želite iznebiti prič za svoja nedela – preprosto postrelil

Iz knjige Krvava zarja: hude posledice mraza v komunističnem zaporu

damjan likar1
18.06.2019 08:24 (Jun 18, 2019)

O času prebitem v zaporu ni nikoli niti spregovorila, vendar so posledice, ki nam jih ni mogla prikriti, govorile same zase. Ko je naša mami prišla iz zapora na Rajhenburgu, si je povijala noge in to je pač postalo dejstvo, ki mu nihče ni posvečal posebne pozornosti. Si pač povija noge. Enkrat pa pride ati k meni in pravi: »A veš, da mami ponoči vstaja in gre v kuhinjo, kje od bolečine kar vpije. Izgleda da jo noge tako bolijo.«  In res je bilo tako hudo, da je mami obležala. Šla sem po doktor Grila, ki jo je prišel pogledat. Bila sem zraven in prav zgrozila sem se, ko sem videla njene noge. Vse je bilo v ranah in zdelo se mi je da na nekaj mestih vidim celo kost. Tako grozne rane je imela. Bile so pa posledica mraza v zaporu. 


Iz knjige Krvava zarja: komunisti so s strahovlado tlačili svoj narod, ki še danes nosi posledice

damjan likar1
14.06.2019 07:38 (Jun 14, 2019)

Tisti, ki so si morijo izmislili, jo ukazali in skrbeli za nemoten potek, tisti, ki so svoja nezaslišana kriminalna početja zavili v nekakšen 'komunizem', tisti najzlobnejši pa so ostali takšni še naprej. S strahovlado so tlačili narod, ki še danes zaradi tega nosi hude posledice. A tudi zanje ima Bog zdravilo. Kar za nekaj njih vem, da so umirali izjemno mučno. Privezane na postelje in vozičke s povsem bistro glavo so jih v dolgih nočeh nespečnosti obiskovale žrtve in prepričana sem, da je bilo njih trpljenje celo hujše kot trpljenje žrtev in zanesljivo jih čakajo življenja, ko bodo za svoja nedela plačali.

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj