Avtorica Natalija Jeraj:
Pred 130 leti je Albert Einstein povedal, da človeškemu zdravju in njegovemu preživetju na Zemlji nič ne bo bolj koristilo, kot nagib k hrani, ki nam jo daje narava sama. Prehrani, ki jo jaz vidim v sožitju z vrednotami spoštovanja in svobode. Hrana, ki zaradi tega ni več samo nekaj, kar absorbira naše telo, temveč postane družbena kultura.
Takšna je moja simpl predstava sveta. In ker to neizmerno bogato hrano vidim kot element, ki gradi odnose med ljudmi, sem se odločila, da jo malo raziščem. No pa se je pojavil »cukr«, tisto kar imamo vsi radi, kar ljudi združuje tako doma kot širše. Imela
sem torej vse; željo po učenju in razvijanju netradicionalnih sladic, željo po
estetiki in privlačnih fotografijah, imela sem dostop do vseh sestavin, domačih
in kupljenih, prav tako pa sem imela tudi srečo s svojim lastnim priimkom, da
sem se z njim besedno malce poigrala in prišla do naslova knjige. Sladko je
resnično en velik raj.
IDEJE ZA RECEPTE SO SE PORODILE MED JUTRANJIM TEKOM
Torej recept kako do receptov. Nekaj se je enostavno moralo zgoditi z mojo vsakdanjo rano uro vstajanja: 5:45. Ura, ko je v hiši in na vasi običajno še vse tiho in takrat je čas za skrivnosti. Tako sem začela s svojim jutranjim tekom, ki je v meni zbudil vse motorične in miselne procese. Pa sem združila prijetno s koristnim; tek za zdravje telesa in
duha, iskanje inspiracije za razvijanje kreativnosti in končna realizacija ideje za srečno srce.
Dec 11, 2018