Članek
Mater izstopila Iz cepilnega vlaka, saj ne želi, da bi njeni otroci kot poskusni zajčki sodelovali v eksperimentu s tako negotovim izidom
Objavljeno Feb 13, 2019

Spodnji tekst predstavljajo kratki odlomki iz knjige "Ideološki konstrukti o cepljenju", avtorica dr. Mateja Černič, ki bi jo moral prebrati vsak starš, preden se odloči za cepljenje svojega otroka. 

1. Dojenčica je en dan po cepljenju postala mlahava, slabo odzivna in kar je bilo najhuje – izbočeno fontanelo. Dojenčica je v mojem naročju jokala s tistim neutolažljivim kričečim jokom, ki ga ni moglo nič pomiriti. Zdravnica je na moje vprašanje, zakaj deklica toliko joka, dejala le, da jo boli glavica. In še zaključek: reakcija hčerkice na cepivo ni nikjer zavedena, saj je na izvidu iz infekcijske klinike zapisana druga diagnoza. Že ob prvi omembi dvoma se bogovi v belih haljah postavijo na okope in branijo zastarelo znanje, vsako še tako argumentirano in zaskrbljeno vprašanje je vzeto kot napad na njihovo avtoriteto. Naša pediatrinja sodi v ta krog, zato nas je zaradi necepljenja pri drugem otroku prijavila – reakcija pri prvem otroku je pri tem ni prav nič ovirala. Iz cepilnega vlaka sem izstopila, saj ne želim, da bi moji otroci kot poskusni zajčki sodelovali v eksperimentu s tako negotovim izidom.

 

2. Imam 5 mesečno hčerko, ki je bila 2x cepljena. Po prvem cepljenju razen driske in manjše otekline ni bilo hujšega, po drugem cepljenju pa 14 dni prava mora: zavračala je hrano, huda driska, drugi dan je vsaj 5x močno bruhala v loku in približno 10 ur neprekinjeno jokala, bila je popolnoma odstotna. Oteklina na nogi je bila velika vsaj za eno veliko pomarančo, modre do zelene barve. Več kot en teden ni praktično nič spala. Ko sem klicala dežurnega zdravnika in na pediatrično, so mi rekli, naj je ne vozim nikamor, da je to normalna reakcija na cepljenje.

3. Sem mati deklice z Aspergerjevim sindromom. Ko sem pred prvim cepljenjem svoje hčerke pediatrinji povedala, da imam pomisleke glede cepljenja, da se bojim posledic, o katerih sem brala, mi je rekla, naj o tem ne razmišljam in naj tega raje ne berem, kot bi želela reči, da bom sama kriva, če bo šlo kaj narobe. Do 18. meseca je bila hči redno cepljena in ob vsakem cepljenju sem imela občutek, da nekaj ni v redu. Vsakič, ko sem naslednji dan klicala v ambulanto zaradi driske ali bruhanja, sem dobila isti odgovor, da je to vse normalno. Te vidne reakcije so hitro minile, ostale pa so dolgoročne posledice, ki so se pokazale kasneje.

 

 

Že po dobrem mesecu dni v vrtcu me je vzgojiteljica začela opozarjati na to, da se otrok ne odziva na svoje ime, da v pogovoru z otrokom ni očesnega stika, da noče sodelovati v skupnih aktivnostih. Dobila sem nekaj fotokopiranih člankov o avtizmu in predlog, naj se za pomoč obrnem na otrokovo zdravnico. A ta je še naprej vztrajala, da z otrokom nič ni narobe, da naj raje zamenjamo vzgojiteljico. Na sistematski pregled pred vstopom v šolo, ko bi morala biti ponovno cepljena, sem prinesla s seboj izjavo za zdravnico, da prevzema odgovornost za morebitne negativne posledice cepljenja na hčerkinem zdravju, a je rekla, da mi take izjave noben zdravnik na svetu ne bo podpisal, ker verjetnost negativnih posledic cepljenja, čeprav majhna, vedno je. Od takrat dalje cepljenje za nas ne pride več v poštev, hči je v primerjavi s polno cepljenimi vrstniki med najbolj zdravimi.

 

 

4. Sin je bil pravi korenjak, shodil je že pri 11 mesecih. Potem pa se je zgodilo, padel je v svoj svet, tudi na ime se ni več odzival, umikal se je vase, nikoli več me ni poklical. Naš otrok po cepljenju ni imel težav kot so vročina, krči, sitnoba. Težave so bile obnašanje, odsotnost. Besed, ki jih je izgovarjal, ni bilo več. Ni se odzival na svoje ime, imel je res težave pri uvajanju v vrtec. S pediatrom o tem nismo dosti razpravljali. Mi pri sebi vemo, da je naš otrok pred cepljenjem govoril, se odzival, ko si ga poklical, raziskoval svet okoli sebe… Najbolj pa me pri vsem tem boli, ker se nam staršem meče pesek v oči in ko pride do tega, kar sem opisala zgoraj, ostanemo sami.

Vir: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=blog&op=show&blogID=1161