Članek
Zdravniki so postala nova duhovščina oz. krst je nadomestilo cepljenje
Objavljeno Feb 18, 2019

Spodnji tekst predstavljajo kratki odlomki iz knjige "Ideološki konstrukti o cepljenju", avtorica dr. Mateja Černič, ki bi jo moral prebrati vsak starš, preden se odloči za cepljenje svojega otroka. 

Čeprav se ima za sekularno institucijo, je medicina globoko prežeta z duhom religije. Še več, za mnoge je medicina postala nova, sekularizirana oblika religije ter je prevzela družbene funkcije religije. Tako kot tradicionalna religija tudi nova religija (medicina) uči, da se ljudje rodijo pokvarjeni ter potrebujejo zaščito zdravilne institucije – »cerkve medicine«. Po medicinski teologiji so novorojenčki šibki ter dovzetni za vpliv novih hudičev: virusov, bakterij in mikrobov. Zato so takoj po rojstvu, ki poteka v novih cerkvah te nove religije (bolnišnicah), posamezniki podvrženi novim očiščevalnim ritualom. Krst je nadomestilo cepljenje, ki novorojenčka vpelje v skupnost medicinske cerkve ter ga obvaruje pred izvirnim zlom infekcije.

 

Struktura te nove religije je podobna strukturi tradicionalne, saj je SZO podobna RKC. Obe imata svoj lastni pravni sistem in obe si prizadevata za monopol nad svojimi storitvami. In prav tako kot pred obdobjem reformacije posameznik ni smel komunicirati neposredno z bogom, brez ekspertnega posrednika, bi se posamezniki danes morali izogibati samozdravljenja in bi morali slediti navodilom svojih medicinskih vodij. V imenu zdravja nova cerkev prepričuje, spreobrača, in če je potrebno, tudi prepoveduje in kaznuje. 

Zdravniki so postali nova duhovščina. In seveda, ne medicinske ezoterične modrosti in dogem, ne avtoritete nove duhovščine se ne sme postavljati pod vprašaj. Zdravnik, prav tako kot duhovnik, združuje vloge sodnika in moralista, etika in politika ter postane zastopnik države.

Vir: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=blog&op=show&blogID=1159