Članek
Iz knjige Usodna energija: nune so nas učile, da je božanje češplje greh
Objavljeno Nov 16, 2020

Odlomki iz knjige Usodna energija:

Moj strah je izzval avtomatsko reakcijo, da sem stisnila k sebi kolena in ugasnila to energijo, dobesedno zatrla sem jo v kali. Ponoči so me erotične sanje prebujale iz sna, čutila sem ta prijeten val od lulike znotraj in v sebi, pa sem ga zatolkla s prvo mislijo, da to ni prav, da to ni zame. Naučeni smo bili, da je božanje češplje greh, in nune so poudarjale, da je vse, kar je povezano z mojo tamalo, kaznivo dejanje. Na tem seznamu verskih avtoritet sta bila tudi samozadovoljevanje in seks. Jaz, kot mlada deklica, prestrašena in neizkušena, sem ubogala brez ugovorov in pardona. Celo pri tuširanju in miljenju vagine sem pazila, da ne bi čutila nič in bi bila popolnoma imuna ter hladna do vseh občutkov, ki bi se mi lahko ob tem porajali.

 

Tako sem se navadila in to je bil moj stil življenja, da je lulika organ, ki je ločen od mojega telesa. V bistvu ne obstaja kot tak v svojem pravem pomenu. Zanikala sem ga, zavračala, ignorirala. Zanimiv se mi zdi praktični prikaz mojega doživljanja, ki bi ga lahko primerjala s preizkusom z rižem, ki ga zapreš v tri kozarce. Na prvega napišeš ljubezen in mu vsak dan nameniš ljubeče besede, na drugega napišeš sovraštvo in ga grdo zmerjaš, na tretjega pa ignoriranje in ga nimaš za mar, ga niti ne pogledaš. Kaj se zgodi po dveh tednih? Samo riž z ljubeznijo ostane bel, tisti s sovraštvom splesni, oni z ignoranco pa porumeni in zgnije.

Skozi mladost me je občudovalo in oboževalo veliko fantov. Jaz pa sem imela v sebi blokado in strah, da prekršim verske zapovedi. Fantje so obupavali po nekaj poizkusih in se obnašali grdo, ker jim nisem vračala naklonjenosti. Nekateri so se celo obračali stran in me začeli ignorirati, druge pa je to, da sem bila popolnoma nedostopna, še bolj podžigalo. Eden od njih si je celo drznil odnesti me v kot, me poljubljati po vratu in mi šlatati nožnico. Takrat je bila že poraščena in bolj izrazita, nabrekla, tako da sem jo poimenovala “mucica”.

Fant se ni pustil motiti, čeprav se jaz tudi nisem upirala, ampak sem samo stala, v šoku, in čakala, da mine, da opravi svoje in izgine stran. Ko je zaključil s šlatanjem, drgnjenjem in poljubljanjem, se mi je zdelo, da mu je ušlo, ker sem imela mokro krilo, potem me je pustil stati v kotu. Moji občutki so bili še globlje v odporu in jezi, da me je izkoristil in odšel. Ta dogodek je poglobil mojo seksualno zavrtost, frigidnost, nezainteresiranost in odmik. Postala sem še večja hladovina za moške in še večja uganka – sem morda lezbijka, imam morda raje ženske?

Vir: https://www.zalozba-planet.si/index.php?module=blog&op=show&blogID=1231