Članek
no, pa dajmo rečt eno politično...
Objavljeno Jul 07, 2014

volil bom. cerarja. ker - jebiga in ker sem ga mel pred leti možnost par ur poslušat na enem izobraževanju in se mi je zdel kul, neki u vezi njegove vibracije in glasu, plus da je stručko v pravniško/ustavnem smislu.

nekih uber pričakovanj itak nimam, ker bi blo to vse skupaj rahlo naivno. standardi političnih kandidatov so jako jako nizki in tip pač izstopa s svojo strokovnostjo, umirjenostjo in (načeloma) neopredeljenostjo.
stvar, ki bi tle lahko bla ena rahla jeba je ekipa ki jo ima/nima in njegova dejanska moč v stranki, same old, same old.

jajčkota si janšisti (podobnost z neko drugo besedo, ki se konča na -šisti je zgolj naključje) lahko nekam zarinejo, tale sodba gor al dol, vsak, ki uporablja vsaj tri procente tistih treh procentov možgana, ki jih baje izkoriščamo ljudje ve, da je navadno govno pokvarjeno.

po trenutnih rezultatih izgleda, kot da nas čaka še en (nedokončan) mandat poln ogledal in dima, polen, spotikanj in ostale politične "kulture." ker pač to ljudje še vedno hočejo in podpirajo. o protestniških gibanjih pa jebeno rajši ne bi.

še vedno mislim da imamo točno takšno stanje, kot si ga zaslužimo in smo ga sposobni imet, da smo premladi in neizkušeni v "demokracijah," in si odločanja v resnici sploh ne želimo. preveč smo tudi vpeti v vse mogoče mednarodne tokove (v njih tudi popolnoma nepomembni) in tako prepuščeni na milost in nemilost velikih (EU, NATO, IMF, bla bla bla).

ok, lahko bi povečali domačo potrošnjo/proizvodnjo, izkoriščali naravna bogastva (les, voda, kmetijska zemljišča,...), jedli zdravo hrano in vse to, ampak ni panike, kr počasi, saj se nikamor ne mudi. ali pač?!

pa naj mi prosim nihče ne reče da sm črnogled in vseskup, ker mu bom odgriznil glavo. sm (le) realist.