Omenjene težave so lahko posledica nepravilne prehrane, ali pa šibke, slabe prebave. Naloga tankega črevesa, je ločevanje »čistih od nečistih snovi«, ki do njega prispejo iz želodca. »Čiste« snovi gredo v vranico, »nečiste« pa naprej v debelo črevo ter se nato izločijo iz telesa.

To je obdobje dneva, v katerem telo zaključuje prebavni proces zaužite hrane in poteka absorpcija  hranilnih snovi, zato poskrbite, da najobilnejše obroke zaužijete pred 15. uro, pri čemer bodite pozorni, da hrano zelo dobro prežvečite. Za opravljanje naštetih nalog, telo potrebuje tudi veliko vode in v kolikor skozi dan niste zaužili zadostne količine vode, boste v tem času najverjetneje začutili, da ste dehidrirani.

Ta čas dneva, je tudi najprimernejši za opravljanje dnevnih opravil ali pa za fizično vadbo.

V primeru neravnovesja v tankem črevesju, se lahko pojavijo težave, kot npr. čir na dvanajsterniku, napihnjenost, bruhanje, vetrovi itd. Ne bo odveč, če si privoščimo kakšno dobro domačo juho.

Neravnovesje tankega črevesja, je povezano tudi s podzavestnim pojavom čustev, kot so negotovost, osamljenost, nezaupanje vase, ranljivost.

VILA ZDRAVJA, Frekvenca d.o.o.

Neubergerjeva ulica 31

1000 Ljubljana

Tel.: 01/23 555 30

E-pošta: info@vilazdravja.com

Avtor članka: Bilić Davor