Zmanjšano delovanje ščitnice oz. hipotiroza, med drugim vpliva tudi na poslabšan pretok limfne tekočine, kar je lahko vzrok za nastanek bolezni. Nadvse pomembno je zgodnje zaznavanje omenjenih procesov, s ciljem resnične preventive.

Na spodnji sliki vidimo izrazito področje hipotermije na referenčnem predelu ščitnice, kar indicira možnost zmanjšanega delovanja ščitnice oziroma t.i. hipotirozo.

 

Posledica takšnega zmanjšanega delovanja ščitnice, je zmanjšan nivo ščitničnih hormonov, kar pa ima, poleg ostalih negativnih učinkov na presnovo, za posledico tudi zmanjšan pretok in s tem tudi zastoj limfne tekočine. Prav zastoj limfe, pa je eden najpogostejših vzrokov za nastanek raka dojk. Pri pregledu dojk je na spodnji sliki zelo lepo vidno, da gre za zastoj limfe, saj vzorci hipertermije zelo natančno sledijo poteku limfnih kanalov in limfnih vozlov v dojki.

V tem primeru je priporočljivo kombinirano izvajanje ukrepov in terapij tako za izboljšanje funkcije delovanja ščitnice, kot tudi za pospešitev pretoka limfe. Ponovni pregled po treh mesecih, zaradi primerjave in ugotavljanja izboljšanja stanja.

Z metodo medicinske termografije, smo navedene procese v organizmu zaznali že v zelo zgodnji (predklinični) fazi, kar pa nam daje možnost, da pravočasno reagiramo in preprečimo nastanek morebitnih obolenj. Govorimo torej o pravi in resnični preventivi, brez kakršnihkoli negativnih vplivov in posegov v telo.

Več o metodi zdravstvenih pregledov z medicinsko termografijo, izveste na spodnji povezavi:

http://www.vilazdravja.si/sub/58/zdravstveni-pregledi/medicinska-termografija

VILA ZDRAVJA, Frekvenca d.o.o.

Neubergerjeva ulica 31

1000 Ljubljana

Tel.: 01/23 555 30

E-pošta: info@vilazdravja.com

Avtor članka: Bilić Davor