Poglejmo si primer pacienta, ki je prišel na rutinski preventivni zdravstveni pregled z medicinsko termografijo. Pri poročanju o zdravstvenih težavah, ne omenja nikakršnih težav s srcem in ožiljem, čeprav zgodovina kaže na prisotnost omenjenih bolezni v družini.

Spodnja slika sprednjega dela prsi, nam razkrije izrazito asimetrično področje hipotermije na levi strani prsi, na referenčnem kožnem predelu srca.

 

Slika zgornjega predela hrbta (slika spodaj), nam prav tako razkrije predel hipotermije in sicer na zadnji levi strani hrbta, z značilno temperaturno asimetrijo, kar sovpada z ugotovitvami na sliki prednjega predela prsi.

Priporočen je bil obisk pri kardiologu, s ciljem klinične korelacije morebitnega razvoja in nastanka bolezni srca. Diagnoza: zgodnja faza Angine pektoris, kar pomeni motnjo v prekrvitvi srčne mišice.

Zgodnje odkrivanje morebitnega razvoja bolezni srca in ožilja, je za bolnika odločilnega pomena, saj razvoj omenjene skupine bolezni ne spremlja pojav bolečin, zaradi česar se bolnik razvoja le teh sploh ne zaveda. Tako ponavadi pride do diagnoze prepozno, ko je bolezen že v pozni fazi, zaradi česar omenjena skupina bolezni zaseda prvo mesto po umrljivosti v svetovnem merilu.

Popolnoma neškodljiva metoda zdravstvenih pregledov z medicinsko termo kamero, nam v omenjenem primeru, lahko zagotovi odločilen namig ter tako omogoči zgodnjo reakcijo v skrbi za naše zdravje.

Več o metodi zdravstvenih pregledov z medicinsko termografijo, najdete na spodnji povezavi:

http://www.vilazdravja.si/sub/58/zdravstveni-pregledi/medicinska-termografija

VILA ZDRAVJA, Frekvenca d.o.o.

Neubergerjeva ulica 31

1000 Ljubljana

Tel.: 01/23 555 30

E-pošta: info@vilazdravja.com

Avtor članka: Bilić Davor