Članek
Damjanovič ob razglasitvi kandidature: Želim si, da Ljubljana zacveti
Objavljeno Sep 26, 2014

Najlepšemu mestu na svetu kljub vsemu nekaj manjka, pravi direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič, ki se v boj za županski stolček prestolnice podaja kot neodvisni kandidat. Želi si, da Ljubljana zacveti in postane kulturni center Evrope. Če ne bi bil prepričan, da je Zoran Janković premagljiv, pa ne bi kandidiral, poudarja.

Kot je na današnji razglasitvi županske kandidature dejal Damjanovič, Ljubljani manjka vsebina, ki jo je izgubila zaradi družbeno-ekonomskih in političnih razmer: "To je bil center Slovenije. Mi si želimo iti korak naprej in si želimo, da bi tudi Ljubljana postala kulturni center Evrope."

Da so na pravi poti, po njegovi oceni priča dejstvo, da so "v pičlih 18 dneh" zbrali dovolj, 2120 podpisov, ki jih bo na upravno enoto vložil danes.

Damjanovič se je dotaknil tudi tega, da je član SDS in povedal, da so v strankah ljudje z lastnimi prepričanji, da uveljavljajo interese v dobrobit družbe. Sam se je, kot pravi, vedno distanciral od "ideoloških sponk, ki naj bi jih nekateri nosili na svojih plečih". Če bo postal župan, pa obljublja prizadevanje za veliko koalicijo v mestnem svetu.

O ostalih kandidatih Damjanovič razmišlja kot o konstruktivni konkurenci. Kot je poudaril, v kampanji namerava delovati izključno s svojim programom in vizijo. "Ne mislim se ukvarjati s preteklostjo ali soditi nekomu za njegova dejanja, za kar nisem poklican. S tem naj se ukvarjajo tiste službe, ki jih plačujemo davkoplačevalci in od katerih pričakujemo, da opravijo svoje delo," je dodal.

Na volitvah je njegov cilj "priti na ciljno črto", predvideva pa, da bo trajalo do 19. oktobra, torej drugega kroga. Ob tem je Damjanovič spregovoril tudi o aktualnem županu Ljubljane Jankoviću, s katerim osebno sicer nima "nekih slabih izkušenj". A če ne bi bil prepričan, da je Janković premagljiv, ne bi kandidiral, je še pojasnil.

tk damjanovic-pl4.jpg