Članek
Konferenca Napredne digitalne tehnologije za inovativne podnebne ukrepe
Objavljeno May 26, 2023

V okviru aktivnosti Regionalnega stičišča naprednih digitalnih tehnologij v Slovenski hiši – slovenskem paviljonu v Expo mestu v Dubaju je potekala mednarodna konferenca z naslovom »Napredne digitalne tehnologije za inovativne podnebne ukrepe«, v okviru katere so bile predstavljene inovativne rešitve pri uporabi naprednih digitalnih tehnologij za izvajanje podnebnih ukrepov.

Razvoj močnih podpornih okolij za izkoriščanje potencialov digitalnih inovacij za podnebne ukrepe temelji na krepitvi znanja, kompetenc in spretnosti vseh ustreznih deležnikov. Ena najpomembnejših dejavnosti Regionalnega stičišča naprednih digitalnih tehnologij je vzpostavitev mreže, ki temelji na znanju, ob hkratnem spodbujanju integracije naprednih digitalnih tehnologij na učinkovit in hiter način. To je v uvodnem nagovoru izpostavila tudi veleposlanica Slovenije v Združenih Arabskih Emiratih, Natalija Al Mansour.

Razvoj močnih podpornih okolij za izkoriščanje potencialov digitalnih inovacij za podnebne ukrepe temelji na krepitvi znanja, kompetenc in spretnosti vseh ustreznih deležnikov.

Močna zasedba slovenske delegacije je bila tokrat namenjena predstavitvi, kako se slovenska mesta pripravljajo na digitalni in zeleni prehod z izvajanjem koncepta ničelnega ogljičnega odtisa do leta 2030. V Sloveniji imajo ta status mesta Ljubljana, Velenje in Kranj. Aktivnosti mesta Ljubljana je predstavil Boštjan Koritnik, podžupan Mestne občine Ljubljana, mesta Velenje pa Erik Kapfer, nosilec projekta »Vzorčno mesto«.

Več lahko preberete na portalu GOV.SI.

#dihslovenia #RegionalnoStičišče #NapredneDigitalneTehnologije #SlovenskaHiša #ExpoMesto #Dubaj #MednarodnaKonferenca #InovativniPodnebniUkrepi #DigitalneInovacije #ZnanjeKompetenceSpretnosti #VeleposlanicaSlovenije