Danes vam bom predstavila sestavine in dodatke jedem, ki jih mogoče nima vsak rad, še manj pa v uporabi. Mogoče boste tudi vi poiskali kaj podobnega in pričeli z uporabo.
Vanilijin sirup
Kupila sem ga že pred časom, uporabila pa tudi za aromatiziranje in hkratno sladkanje sladic. Ker je gosto in sladko je primerno za sladkanje sladic, pa tudi za koktaile. Ko mi ga zmanjka, ga bom poizkusila narediti naslednjič sama.
Vanilijina aroma
Pred časom sem zasledila, da v nekaterih receptih piše, da se uporabi vanilijina aroma. Ker je kupovanje le te drago in se niti ne ve kaj vsebuje, sem se odločila, da jo naredim sama. Uporablja se za aromatiziranje sladic.
Rožna voda
Za obogatitev sladic. Je vsestransko uporabna in lepo diši.
Solni cvet
To je prva sol, katero se pobere, pri pridelavi soli. Je najbolj slana in najbolj kvalitetna. Uporablja se za začinjanje solat, oziroma proti koncu kuhanja.
Črna sol
Ta sol vsebuje žveplo in jo vegani uporabljajo, da dodajo hrani vonj po jajcih, katerih ne uporabljajo.
Olivno olje
Ekstra devično olivno olje se ne sme segrevati. Uporablja se za solate in hladne jedi. Če olje ni ekstra deviško, se ga lahko tudi segreva.
Bučno olje
Meni najljubše olje, ki mora biti na vsaki solati. Dobro se ujame tudi z jajci.
Sep 04, 2014