Članek
Akutno progresivno degenerativno stanje Slovenije
Objavljeno Mar 26, 2014

 Sloveniji se je dodobra uveljavila običajna, že kar mesečna praksa, da nas bežno preko medijev zgolj seznanijo z dejstvom o ponovnem zadolževanju vlade. Zakaj nov denar pravzaprav potrebujemo se sploh ne ve in očitno to nikogar niti ne zanima; za nekaj se bo že porabil, kajne? Tako zelo smo se navzeli te razvade, kot da gre za kakšno novo vrhunsko športno disciplino s sloganom: VEČ DOLGA IMAŠ, BOLJ SI NAŠ!

Ker je baje obrestna mera tako nizka, da se nam to “splača prav sedaj”, kaj se ve kdaj bo spet takšna izjemna priložnost, da tega trenutka res ne gre zamuditi…; hitijo razlagati priložnostni ekonomisti. Je predsednici vlade ob čestitki za dobro poslušno in servilno delo predsednik ECB ”zmaj” Mario namignil, da še vedno nismo dovolj globoko v dreku, pardon v dolgovih in naj se še kar malo potrudimo?

Že ve zakaj mu je mala državica na sončni strani alp tako ljubka, da bi jo bilo zanimivo imeti v lasti in jo priložnostno izrabljati kot dopustniško kolonijo; St. Moritz je že pravi dolgčas.

Ministra Čufarja tako ponovno pošiljajo na turnejo, tokrat baje zgolj po Evropi, v lov za kapitalskimi plenilci, ki nam bodo dobrovoljno ponujali “svoj poceni” denar. Tudi po njegovi okornih in nerodnih izjavah sodeč, ki ga vsakič znova spravljajo v občutno zadrego, izpade kot nekakšen kurir Lolek, saj je videti, da tudi njemu ni jasno, kaj pravzaprav v tej vlogi počne; ni minister za finance, ampak kvečjemu ministrant. Kot kaže nam bo morda vendarle uspelo izvedeti za misterijozno ime kupca 1,5 milijarde evrov obveznic, tako bomo vsaj vedeli pred kom poklekniti. Le kaj bodo banksterji poleg molčečnosti nad njihovim razkritjem še hoteli za hudičevo kupčijo?