Članek
PESTER JUNIJSKI KONEC TEDNA
Objavljeno Jun 19, 2022

Tretji junijski konec tedna so bili lukoviški godbeniki zelo dejavni. Od 17. do 19. junija so namreč igrali ob kar štirih različnih priložnostih.

Najprej je v petek, 17. 6., na Brdu pri Lukovici potekala slovesnost ob dnevu državnosti in odprtju novih prostorov OŠ Janka Kersnika Brdo. Godbeniki so zaigrali ob slavnostnem prerezu traku.

Tudi naslednji dan v soboto, 18. 6., je godba zaigrala ob prerezu traku. Prostovoljno gasilsko društvo Krašnja je praznovalo 95 letnico obstoja, ob tem pa so obeležili tudi uradno otvoritev novih gasilskih prostorov. 

Godba zelo dobro sodeluje tudi s Turističnim društvom Sv. Vid, ki tradicionalno prireja Vidov sejem. Letos je bil na sporedu v nedeljo, 19.6., in na njem so v uvodu zadonele godbene melodije. Sledilo je zelo živahno sejemsko dogajanje od blagoslova in degustacije piva, tekmovanja v kuhanju golaža, do peste ponudbe na stojnicah.

Obiskovalci in seveda tudi Godba Lukovica so se potem iz Veidrovega trga v Šentvidu odpravili še v bližnji športni park, kjer je potekala otvoritev kolesarskega poligona in športnega igrišča.

Županja mag. Olga Vrankar je namenu predala oba objekta. Takoj zatem so kolesarji in rolkarji prikazali svoje spretne vožnje po t.i. pump tracku. Nadebudni nogometaši NK Črni graben pa so odigrali tekmo na nogometnem igrišču.  

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #Lukovica