Članek
POGOVORNI VEČER: ZDRAVJE IN DOBRA KONDICIJA MOŽGANOV
Objavljeno Feb 29, 2024

Pogovarjali se bomo o tem, kako lahko skrbimo za zdravje in dobro kondicijo naših možganov – je to povezano predvsem z dednostjo ali lahko z lastnimi aktivnostmi marsikaj prispevamo k zdravju možganov?
Pridružite se nam 6. 3. 2024 ob 18:00.


Pogovorni večer bo potekal tik pred začetkom Tedna možganov 2024 – mednarodne akcije opismenjevanja javnosti o možganih in možganoslovju.
13. marca pa bomo obeležili tudi slovenski dan možganov, ki je izraz dela društva SiNAPSA na izboljšanju zdravja možganov, v prid preprečevanja okvar in bolezni živčevja, učinkovitejše medicinske obravnave (zgodnje diagnoze, ustreznega zdravljenja in učinkovite rehabilitacije) in v prid podpore ljudem z motnjami v delovanju možganov.
Gostji večera:
prof. dr. Maja Bresjanac,
zdravnica z doktoratom iz nevroznanosti, vodja Laboratorija za regeneracijo in plastičnost živčevja na Inštitutu za patološko fiziologijo in pobudnica ustanovitve ter prva predsednica SiNAPSE, slovenskega društva za nevroznanost
in
Lana Blinc, dr. med.,
zdravnica in asistentka na Medicinski fakulteti UL, kjer dela doktorat na temo razvoja zgodnjih presejalnih testov za prepoznavo bolezensko spremenjenih beljakovin pri nevrodegenerativnih boleznih.
Pogovor bo vodila: Darja Groznik
Prijave sprejemamo na 01 44 40 410
Prisrčno vabljeni!

#aktualno #DarjaGroznik #HišaKranjskeČebele #HisaKranjskeCebele #IvančnaGorica #LanaBlincDrMed #novice #ObčinaIvančnaGorica #obvestila #pogovornivečer #ProfDrMaja #SlovenskiDanMožganov #Tednomožganov2024 #ZdravjeMožganov