Članek
PUSTI, PUSTI MODU...
Objavljeno Oct 23, 2014

moda

Spet sem jezna. Ali bolje rečeno zafrustrirana.

Gledala sem oddajo Dobro jutro, na kateri je bila gostja tudi Lorella Flego in njen modni kotiček. Nekoliko je pojamrala glede modnega tedna v...Milanu? (nisem sigurna), da je bil prekratek, pa da ni bil ravno na nivoju, pa da se, seveda, tudi v modi pozna kriza, in tako dalje in tako naprej.

Jao mene....Nič nimam proti gospe Flego. Celo simpatična mi je. Ampak vseeno...Se še komu zdi moda tako odvečna in banalna in neumna stvar kot meni? Ne razumem dejstva, da je nekdo plačan za to, da piše o modi, govori o modi, se gre karkoli v zvezi z modo nasploh. In to v teh časih! Mah, v katerikoli časih.

Saj je fino biti lepo oblečen. Ne, lepo je biti oblečen tako, da se dobro počutiš. Ampak moda s tem nima nobene veze.

Je v enem stavku rekla ga. Flego, da oblačila mogoče res niso za vsak žep. Malo napačno se je izrazila. Bi rekla, da je za tiste redke, priviligirane žepe. Čeprav...glede na to, da srednjega sloja praktično več ne poznamo, se niti ni tako zmotila. Ker je tistih z globokimi žepi kar nekaj.

In žal, se raje ukvarjajo z modo, s tem, da se pokažejo v prvi vrsti na modni reviji, kot da bi pomagali sočloveku, ki nima za burek.

Sicer se mi ob tem poraja novo vprašanje-zakaj za vraga bi se morali ukvarjati z revnimi, nesposobnimi osebki na tem planetu? Če so si oni lahko zagotovili prvo vrsto na modni reviji, si jo lahko tudi vsi ostali, kajne? ;)

Ker mode ne maram, ker se mi zdi vse kar je povezano z njo bedasto, bom zdaj končala in bo ta zapis kratek. Naj bo bistvo tega zapisa še eden od mojih "dislike-ov in ne moda :)