Članek
IT IS I-VANJA Š., PRIVAT PROFIL
Objavljeno Apr 19, 2015

vip

Opazujem ljudi v Sloveniji, ki so nekoliko bolj znani od nas, povprečnežev. Nalašč ne uporabljam besede slavni, ker v Sloveniji med slavne in zvezde uvrščamo tako udeležence reality showov kot igralko, ki je igrala ob boku Al-u Pacinu ali glasbenika, ki ima za sabo 2 platinasti plošči.

Zato bom tudi jaz zmetala vse v isti koš in jih poimenovala "znani".

Ste opazili koliko teh znanih imamo pri nas?

Odličen pokazatelj njih številčnosti so dogodki in prireditve, kjer imajo vip šotore oziroma prostore. Ni da ni. Včasih se mi zdi, da je vipovcev več kot onih, ki smo na nasprotni strani ograje. Postali smo manjšina. Res pa je, da že vsak qrac lahko pride v vip prostor. Še meni se uspe nahranit samo zaradi dejstva, ker imam sestro, ki je event menegerka.

Me zanima po kakšnem ključu so izbirali povabljence na viktorje. Poleg nominirancev, seveda. Kdo je dovolj znan in slaven in kdo ni? Ne bi želela biti v koži organizatorja. Povabiš misico pasje procesije in pozabiš na misico mačje procesije. Nos do tal. In na koncu se izkaže, da je ravno misica mačje procesije položila Jana Plestenjaka.

Ali pa če malo pogledamo profile na FB. Mojca Novak in potem še Mojca Novak Privat profil. A bejšte no. Če imaš profil na fb in nočeš, da vsak vidi vse, obstajajo nastavitve zasebnosti za vse pismene. Ali pa ustvari uradno stran oboževalcev/podpornikov Mojce Novak-pisateljice.

So mi pa še vedno najhujši tisti, ki se šlepajo ob znanih in se z njimi postavljajo. Ker sem o tem že pisala v enem od zapisov (https://vanjasjane.wordpress.com/2014/11/21/moj-prijatelj-je-brad-pitt/), se ne bi kaj dosti ponavaljala. Je pa zadeva za njih verjetno precej komplicirana in moraš biti dober oraganizator in pa predvsem potrpežljiv. Startaš s tistimi manjšimi zvezdami, se počasi prebijaš do srednjih, da na koncu pristaneš ob tavelikih. V praksi gre verjetno tako, da se spoprijateljiš z nekom iz reality showa, ki te "pripelje" do prvega vip prostora, tam ubodeš zvezdico srednje klase in prek te, če imaš srečo, prideš do zvezde velikega formata. Lepim in mladim frajlicam je postopek verjetno olajšan. Ali pač ne in otežen s trnjem različnih jogijev.
 
Ne vem pa, kako se vsi ti znani obravnavajo med seboj na svojih procesijah. Se grupirajo in najdeš v enem kotu Helenco, Polesa, Avdiča in druge, v drugem kotu tiste malo manj znane, v tretjem udeležence raznoraznih resničnostnih šovov in podobnih bedarij, v svojem krogu spet intelektualno srenjo in tako dalje in tako naprej?
Pojma nimam. Prav moram naprosit sestro, da me uturi v enega naslednjih vip dogodkov, bom stala tam z beležnico in delala zapiske. Da zapišem in poročam.
 
Saj ne da bi me res zanimalo, ampak baje se dobro je in pije ;)