Članek
SMO ROKERJI IN SO...OSTALI.
Objavljeno Nov 11, 2015

katrca

Nocoj me je poklical prijatelj in me povabil na pijačo.

A ni fajn začetek? Kot v srednji šoli pri prostem spisu. ;)

No, pa gremo dalje. Prijatelj je bivši ljubimec, s katerim se odlično razumeva in prijateljstvo tupatam nadgradiva s še bolj odličnim poljubljanjem. Nisva si še prišla na čisto ali gre za transcendentalno privlačnost ali za kompatibilnost ali samo za nadpovprečno znanje obračanja ustnic in vrtenja jezika.

Na sumu naju imam, da za vse petoro.

Glede na to, da sem se preselila in trenutno živiva precej blizu, me je napotil v našo "staro" gostilno, v kateri smo nekoč kot študentje jedli, pili in se veselili. Pa še kar precej časa po koncu študentskih let s tradicijo istega reda nadaljevali.

Takšna domača gostilna, nič lepa, prej slabo kot dobro, obratno od fensi, ampak sekalo je pa za popizdit. Pa še v Rožni dolini, kjer itak skoraj ni fensi študenta, razen če si jih (vsaj v tistih časih) iskal po redkih apartmajih trinajstke in štirinajstke.

Kljub temu, da sem bila sezanjena (preko fb-ja) z novimi lastniki (Peter, it's nothing personal, it's just business ;) ), novim dekorjem, ambientom in novo klientelo, sem vabilo sprejela. Kako ne bi? Le gre za prijatelja s "french" noto.

Če komu ni jasno zakaj sicer ne bi sprejela vabila v fensi šmensi lokal, me ne pozna in se mi tudi danes ne da podrobno razlagati. Je pa že sam naslov tega zapisa dovolj zgovoren.

Med potjo v Katrco, me je poklical in spremenil lokacijo. Navkljub temu, da je človek zaradi narave svojega poklica vajen vsega, tako bagatele kot klientele, je rekel ne!

Midva ne bova sedela v hladnem ambientu, med (po)narejenimi ljudmi, ob deejevski glasbi, selfie-ji, z izbranimi vrstami vina ali piva. Predvsem pa, se šla nekaj kar nisva.

In me je odpeljal v bližnjo beznico. Ne, saj ni bila beznica. Nekateri bi temu rekli tako. Nekateri. Meni, nama, drugačni.

Tam sva v miru, v domačem vzdušju, med povprečnimi ljudmi, poslušala rock radio, spila pivo in se brezskrbno predajala prijateljstvu.

Z glasnim dodatkom, brez zadreg in brez big brotherja ;)