Članek
MENI RES NI JASNO KAJ JE Z VAMI
Objavljeno Dec 26, 2015

Dumb_&_Dumber_Cartoon_Title

Meni res ni jasno kaj ljudje najdete, vidite, lepega občutite v gneči. V gneči v nakupovalnih centrih, v gneči v centru Ljubljane ob božično-novoletnih praznikih, v gneči na koncertih,…

Meni je gneča naporna. Tako kot mi je naporna gneča na cesti v avtomobilu, mi je naporna gneča na pločniku, v trgovini, v kafiču in povsod drugje.

Gneča je gneča.

Kakorkoli jo obrneš, je gneča gneča. Kamorkoli jo postaviš, je gneča.

Tako da vas res ne razumem.

Pizdite v avtomobilu, ko obtičite v gneči, po drugi strani, navali narod v Ljubljano ob sedmih zvečer lučke čučke gledat vsak dan. Ali, še huje, prižig lučk, enkrat na leto, ob točno določeni uri. In to se zlivate iz severa in juga, vzhoda in zahoda, pa še tisti iz centra, ki bi vse skupaj lahko opazovali iz oken.

Meni res ni jasno.

In trgovski centri.

Ne vem kje vam je pamet. Vsako soboto in nedeljo, vas pamet zapusti. Če ste jo sploh kdaj imeli. Zakaj? Čemu? Po kaj?

Niso imeli včeraj mleka in radenske?

A, kruh mora biti svež. Pa ni nobenega manjšega marketa v bližini vašega doma (ali pekarne), kjer bi prodajali kruh?

Saj razumem, vse okoliške sprehajalne poti in gozdovi so prepolni in greste raje na sprehod po poteh špara ali mercatorja. In izložbe so absolutno bolj zanimive kot vso pisano drevje, oguljeno grmičevje in pesek po tleh, ki vam maže vaše (ne)dragocene čevlje.

Meni res ni jasno.

Družina z vozičkom, ali dvema, otrokom za roko, sprehajajoč se v megamarketu.

Vidiš, sine, to je pa vse tisto, kar nekateri imajo, ti pa ne.

Ali pa, punčka moja, tebi vse, tablico, barbiko, pa še lego kocke za povrh. Samo, da bo mir v hiši, da se boš lahko zabavala sama s seboj čez teden. Ker vikend je za družino, tukaj, teden je pa za očija in mami v službi in doma pred tv-jem.

Meni res ni jasno.

Par bi počival čez vikend. Jebeš počivanje. Greva vsaj med vikendom ven. Med ljudi. Odklop od službe, fitnesa, zumbe in televizije.

Greva v špar? Itak!!! Če ne pa v meracator! Pa še najedla se bova. In tuje ljudi opazovala.

Meni res ni jasno!!!

Naj mi samo še eden trobi zaradi gužve na cesti. Prvo kar ga vprašam je, če hodi v center Ljubljane. Pa v nakupovalne centre čez vikend. Menda sta tudi Šmarna in Rožnik precej zasedena.

V kolikor bo vsaj eden od odgovorov da, odjebi.

Če trpiš vso to prostovoljno gnečo povsod, trpi še na cesti!

Ali sem pa zgrešila point. V avtomobilu vas nihče ne vidi. V kolikor nimate vsaj audija, bemfla in kaj podobnega. V trgovini, kafiču, koncertu, centru Ljubljane,...in ostalih gnečah, vas opazijo vsi. Ali bi si tako vsaj želeli.

Je tako enostavno? Da se samo radi pokažete? Ne, ne bi smelo biti ;)

Danes sem bila v centru Ljubljane zvečer. Tako je naneslo, da sem padla na foro, se tam dobiva.

Ni lučke, koncerta, človeka, zlate ribice, ki bi bila vredna tega, da se premikam kot v mravljišču in da ne slišim sama sebe razmišljati.

Prvič, zadnjič in nikoli več.