Članek
PRIMER SMRTNIK
Objavljeno Jun 10, 2016

Že spet sem si pokvarila jutro. Kolikokrat sem si rekla, da bom prenehala z gledanjem Odmevov ob jutranji kavi. Danes sem šla "korak dlje" in si ogledala ponovitev Tarče.

Čez sedem ur imam izpit, jaz pa tu žalostna, jezna in zafrustrirana tipkam.

Ne vem koliko vas pozna primer Primoža Smrtnika, o katerem je bilo govora. Verjetno manj kot bi si želela in sigurno manj od tistih, ki znajo našteti tekmovalce BB-ja in  Masterchef-a.

Povsem na kratko povzemam:

Primož Smrtnik je bil pošten podjetnik, ki je zapadel v dolgove zaradi plačilne nediscipline podjetij s katerimi je sodeloval. Tudi državna podjetja so mu dolžna velike vsote. In tudi ZZZS mu je dolžna približno 30.000€. Logična posledica vsega skupaj je, da je tudi sam postal dolžnik. ZZZS je dolžan manj kot oni njemu, približno 10.000€ manj.

Kljub temu, nima dodatnega zavarovanja, ki ga tako nujno potrebuje. G. Smrtnik ima namreč parkinsonovo bolezen, med drugim je zaradi vsega hudega, kar se mu je zgodilo, doživel tudi živčni zlom. Osnovno zavarovanje mu ne krije zdravljenja za Parkinsonovo bolezen, bolezen napreduje in država ne stori ničesar. Ministrstvo za zdravje se drži črke zakona, ki naj bi prepovedovala pobot. Ne različna pravna mnenja, na FURS ne qrac palac ne morejo zamajati trdnega stališča MZ, ZZZS in Gorana Klemenčiča, ki je šel celo tako daleč in bi plačilno nedisciplino med podjetji očitno rad pripisal Ministrstvu za kulturo.

Po drugi strani je nekdanji direktor podjetja (podjetje je šlo v stečaj), ki je g. Smrtniku ostalo dolžno, pristal v dobro plačani državni službi, povrhu vsega je še v nadzornem svetu Petrola. I nikomu ništa.

Bloger Don Marko M vse skupaj odlično zapiše, priporočam pa tudi ogled Tarča.

In mi? Kaj bomo storili mi?

Predvidevam, da nič. Tako kot vedno doslej. Žal.

Čeprav sta škarje in platno v naših rokah. Vsi, ampak vsi politiki, ki zadnjih 25 let uničujejo našo državo in s tem posledično nas, državljane, bi morali odstopiti oziroma biti odstavljeni. Z naše strani, s strani tistih, ki jih (iz)volimo.

Ne pomaga niti pisanje. Ker vem, da se ne bo nič spremenilo. Grem se raje učit.

In tako vsak od nas- nekateri učit, drugi pred tv in tisti, ki imajo srečo, delat. Riti pa ne dvignemo.

Verjamem, da bomo s pomočjo Zveze prijateljev mladine zbrali potreben denar za gospoda Smrtnika. Ampak on, kot sam pravi, on noče miloščine, hoče samo to kar mu pripada, kar je zaslužil s poštenim delom. In kaj bomo storili, ko bo na sporedu naslednji podoben "primer"? Dali bomo "miloščino" za začasno rešitev stiske, medtem ko bo elita še dalje srala po nas.

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE LJUBLJANA MOSTE POLJE
PROLETARSKA CESTA 1, 1000 LJUBLJANA

SKLIC: SI00 528 DRUŽINA SMRTNIK
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22

KODA: CHAR

PJ

Financiranje posojilo denarja za rešitev finančne težave (borut.martin@gmail.com) zdravo Prosim vas, da stik s tem radodarni in iskreni Gospod, ki je dopustil, da opravi svoj projekt in plačati svoj dolgov, kar me posojilo v višini 50.000 €. Objavim to sporočilo, ker je naredil dobro in želim, da se boste koristi za tiste, ki so v stiski. Vsepovsod je svoj email: borut.martin@gmail.com