Članek
Zdravilna spolnost
Objavljeno Jan 22, 2015

Tako kot stopala ima tudi spolni ud refleksne točke, ki ustrezajo notranjim organom; vrh glavice je povezan s srcem, sama glavica s pljuči, začetni del uda z vranico, srednji del z jetri, koren pa z ledvicami. Pri ženskah so refleksne cone nameščene obratno kot pri moškem; predel ledvic pri ženski je pri vhodu v vagino, sledi predel jeter, v sredini kanala sta predela vranice in pljuč, na koncu vaginalnega kanala pa je predel srca.

Taoisti priporočajo pogosto menjavanje položaja ženske med občevanjem, ker se s tem spreminja tudi položaj vagine in penis deluje na različna področja. Postopno se tako stimulirajo različni deli telesa.

Med spolnim odnosom, ko penis prodre v celo vagino, pridejo vse refleksne cone moškega spolnega uda v stik z refleksnimi conami vagine. To je nedvomno najboljša oblika refleksologije, s katero zdravimo notranje organe oz.lajšamo težave. Zaradi tega je tudi spolna združitev med dvema veliko boljša izbira kot samozadovoljevanje, kjer se običajno stimulira le en del penisa, kar pomeni neuravnoteženo stimulacijo. Tudi pri ženskah je podobna zgodba, običajno gre za draženje klitorisa, s tem se pa zanemari vaginalni kanal.

Taoistična spolnost za zdravljenje in lajšanje svojih težav vključuje zdravilne položaje. Zdravilni položaji so izvor užitka, saj poleg boljšega zdravja prinašajo pristne medsebojne odnose, mir in ljubezen.

Eden izmed zdravilnih položajev za živčni sistem, jetra, čire in vid se glasi: moški leži na hrbtu, ženska pa na kolenih, obrnjena proti njemu. Prodiranje v vagino se izmenično spreminja od plitvega do globokega. Z navpičnim gibanjem in obračanjem medenice ženska temeljito masira vagino.

O tem, da so ti zdravilni položaji neprimerno bolj prijetni kot druge metode zdravljenja, je odveč govoriti…