Članek
TRENING VAGINE
Objavljeno Mar 03, 2015

Nekatere ženske intenzivno skrbijo za svoje telo, da se rekreirajo, da so postavne, da je njihovo telo čvrsto, druge malo manj, nekatere nič. Koliko je pa takšnih, ki skrbijo s treningom za svojo vagino? Za mišice vagine, da bodo čvrste, za izgled vagine, da je še zmeraj rožnate barve, kot v mladih letih… Najverjetneje malo, premalo.  Razlog tiči morda tudi v tem, ker smo premalo ozaveščene, kakšne koristi imamo od izvajanja teh vajic. Zelo so podobne Keglovim vajam, za majčkeno razliko…vendar če delate redno Keglove vaje, je to že odlično.

Vaja se izvede tako, da pokrčite in sprostite vaginalne mišice(lahko tudi analne, vendar bo to lažje kasneje, ko bodo vaginalne že natrenirane). Najprej predel stisnite, nato ga povlecite čim bolj vase. Ob vsakem stisku se s konico jezika dotaknite neba in dvignite kotičke ustnic. Za dodatno korist, da aktivirate žleze v glavi, lahko istočasno zaprete oči in jih obrnete proti temenu.

Ob rednem, vsakodnevnem izvajanju lahko pričakujete obilo življenjske energije, vitalnost, mladostnost. Obenem ženskam po porodu vrnejo mišicam tonus, preprečujejo uhajanje urina, krepi pa tudi užitke v spolnosti. S temi vajami pospešujemo prekrvavljenost genitalnega predela in s tem delovanje spolne vzburjenosti, tening pa izboljšuje tudi orgazme.

Če boste vajo izvajale med spolnim odnosom, je to odlično tako za zdravje kot za užitek vašega partnerja(seveda če so vaše vaginalne mišice že močne, da penis začuti objem(stisk)vaše vagine. Če še niste tako dobro natrenirane, pa boste z vajo prej ko slej :)

Izvajanje te vaje med spolnim odnosom vzpostavi močno povezavo med partnerjema ter poglablja ljubezen in harmonijo. Poleg tega je to učinkovita akupresura tako za vagino kot za penis, saj se s tem stimulirajo vsi notranji organi (o tem smo že pisali :) )

Začnite danes, povečujte število ponovitev, zagotovo se vam bo obrestovalo :)