Članek
Pristopi za poglobitev odnosa
Objavljeno Mar 18, 2015

Kakšna je znanost v ozadju uspešnega zakona? Strnjene ugotovitve kažejo, da lahko pari, ki delajo spodaj navedene stvari, ustvarijo resnično trden odnos:

1. Pogovarjajta se vsaj 5 ur na teden. Se sliši veliko? Niti ni, če vsako jutro skupaj zajtrkujeta ali pijeta kavo in si vsak večer pred spanjem vzameta nekaj časa za pogovor o vajinem dnevu.

2. Držita se razmerja 5:1. Seveda je neizbežno, da se bosta kdaj sprla, vendar je značilnost najsrečnejših parov, da imajo za vsako negativno interakcijo, pet pozitivnih. Tako da naslednjič, ko vzrojite zaradi nečesa, kar je dragi storil, si zadajte, da bo sledilo pet prijetnih interakcij.

3. Spolne odnose imejta vsaj enkrat na teden. S tem boste zvišali nivo sreče za vsaj 45%. Najsrečnejši pari so povedali, da imajo spolne odnose tudi 2-3x na teden.

4. Vzpodbujajte pozitivno komunikacijo. To lahko pomeni vse od tega, da pošljete kakšno lepo sporočilo, partnerju poklonite kompliment, skupaj obujata spomine na kak poseben dogodek, ali samo naredite nekaj lepega zanj.

5. Proslavljajta, če je kateri dobil dobro novico. Strokovnjaki pravijo, da je to zelo pomembno. Ko pride partner domov z novico recimo o napredovanju v službi, mu pokažite kako ponosni ste nanj. 

6. Ustvarjajta nove spomine. Raziskave kažejo, da so pari srečnejši, ko skupaj poskusijo kaj novega. Mogoče je sedaj čas, da se odpravita na tisto potovanje po Italiji?

7. Smejta se skupaj. Večkrat, kot se smejite skupaj z vašim izbrance, srečnejša bosta, trdijo raziskave.

8. Glejta na stvari s svetle plati. Tudi če imata trenutno težave v odnosu, imajo pari, ki gledajo na težave s pozitivnega zornega kota, kar 95% večjo verjetnost, da bo njihov odnos obstal na dolgi rok.