Članek
Kako dlje časa zdržati v postelji
Objavljeno Mar 20, 2015

Njej najbrž ne bo zabavno (vam pa še neprijetno povrhu), če se vse konča….prehitro.

Priznani seksologi svetujejo, kako doseči daljši, boljši spolni odnos.

1. Prebirajte Kamasutro; v priročniku Kamasutra je navedena tehnika, kako zadrževati izliv, kar v bistvu predstavlja trening, da zdržite dlje. Moškim se svetuje, naj začnejo počasi, z ne več kot enim sunkom not/ven vsake tri sekunde. Nato naj počasi stopnjuje premike naslednjih 4 ali 5 minut, dokler ne doseže hitrosti en sunek na sekundo. Če moški začuti, da mu bo prišlo, naj se ustavi in ostane znotraj partnerke, dokler ponovno ne vzpostavi nadzora nad seboj. Nato se ves proces ponovi.

2. Izklopite možgane; strah, da se ne bi izkazali, je eden glavnih vzrokov, da uplahne erekcija. Preusmerite način razmišljanja iz zaskrbljenega v samozavestnega. Dvom v samega sebe je običajno glavni krivec, če ne zmorete obdržati erekcije. Ko se vas prične lotevati strah, je najboljše, da se ustavite, vdihnete in se osredotočite na občutke v telesu. Ne zadržujte se v glavi ampak se s pozornostjo preselite na preostale dele telesa, osredotočite se na občutke, ki jih telo proizvaja.

3. Spreminjajte gibe. Kaj je najboljša stvar, ki jo lahko naredite, ko se bližate vrhuncu? Spreminjajte hitrost. Poskušajte z draženjem partnerke. Izvlecite penis in z glavico nežno drgnite po sramnih ustnicah in med njimi. Vagina ima ogromno živčnih končičev združenih v spodnjem predelu vaginalnega kanala, zato bo ona pri tem vsekakor še zmeraj uživala.

4. Ustavite se! Namesto, da pri spolnem odnosu nabijate kot zajec (kar je žal priljubljen način velikega števila moških), si poskušajte vzeti čas. Počasnejši spolni odnos vodi do občutka večje povezanosti med partnerjema. Gre za veliko bolj čutno doživetje, če tudi božate in odkrivate njeno telo. Kaj morate obvezno ohraniti v mislih, da vam pomaga zdržati dlje? Uživajte v poti, ki vodi do cilja.

5. Vadite metodo '7 in 9'. Podobno kot že prej omenjena metoda iz Kamasutre (1. točka), je odlična tehnika 7 in 9. Gre za 7 hitrih sunkov not/ven, nato 9 počasnih in ponovite: 7 hitro, 9 počasi, 7 hitro, 9 počasi. Takšen ritem je priporočljiv za moške, ki ne zdržijo tako dolgo, kot bi potrebovala njihova partnerka, prav tako je dober za ženske, saj se ustvari dober ritem tudi za njeno stimulacijo.

6. Ne prodirajte globoko. Če čutite, da se ob globokih sunkih orgazem nevarno hitro približuje, poskušajte s plitkimi sunki, tako da prodrete samo nekaj centimetrov v njeno nožnico. Ob tem vam izmenjavanje globokih in plitkih sunkov omogoča, da dlje zdržite, pa tudi sam akt popestri.

7. Stisnite. Pozanimajte se o 'tehniki stiskanja'. Na penisu so trije predeli, kjer pritisk ali stisk pomaga moškemu pridobiti ali zadržati erekcijo. Prvi predel je pri korenu penisa. Ko je otrdel, zaobjemite penis v ozek obroček s palcem in kazalcem. S tem omogočite, da kri ostane v nabreklem udu. Drugi predel se nahaja tik pod glavico. To je zelo občutljiva točka za pritisk, saj se na tem predelu nahaja ogromno živčnih končičev. Zadnji predel pa je na presredku med anusom in modi. Če pritisnete s prstom tja, bo zamašilo pretok sperme in pomagalo ustaviti prezgodnjo izgubo erekcije.