Članek
ORGAZEM
Objavljeno Mar 26, 2015

Vrhunec, doživetje, ki se izmika opisom in kliče po doživetju, izvira iz grške besede klimax, ki pomeni lestev. Vrhunec pomeni, da se je končalo vzpenjanje, ko se po lestvi spolne energije povzpneš na višjo raven proti nebesom. Vrhunec oziroma orgazem je darilo življenja, ki ga prejmemo kot zahvalo za zbiranje energije. Pomeni, da smo zbrali toliko energije in življenjske moči, da lahko dosežemo energetski vrhunec in nato sprostitev.

Orgazem vselej nastane zaradi sprostitve zbrane energije. Sposobnost doživljanja orgazma je zato predvsem odvisna od količine posameznikove življenjske energije. Nivo in kvaliteta življenjske energije sta pri vsakemu posamezniku drugačna, zato je tudi sposobnost doživljanja orgazma pri vsakem posamezniku drugačna. Lahko bi govorili o individualni orgazmičnosti. Pri tem je potrebno razumeti, da ne gre za statično stanje, temveč za zelo dinamično. Naša energija je odvisna od različnih dejavnikov; pridobivamo jo skozi hrano, gibanje, dihanje, ohranjamo pa jo s pravilnim načinom življenja, ki vključuje zdravo aktivnost, počitek oziroma sprostitev, konstruktivno mišljenje in stabilno čustvovanje.

 Izčrpanost, utrujenost,  stres ali zdravstvene težave so povečini glavni vzroki, ki lahko preprečijo doživljanje orgazma. Velik razlog za nedoživljanje orgazma so lahko zdravstvene težave in pomanjkanje energije. Kadar telo komaj zbere energijo za preživetje, potem je razumljivo, da je ne bo zapravljalo za orgazem. Največ energije za orgazem prispevajo čutila, notranji organi, kostni mozeg, možgani in kri. Dokler se ti vitalni deli telesa ne obnovijo in povrnejo v energetsko ravnovesje, dotlej si telo ne bo privoščilo orgazma. Če pa se v svojem energetskem primanjkljaju vseeno silimo v orgazem, potem se lahko resno poškodujemo saj to počnemo na račun lastnega zdravja.

V kitajski tradicionalni medicini povezujejo probleme s spolnostjo s pomanjkanjem vodnega elementa. Najbolj očitno je to pri osebah, ki nimajo veliko sline in imajo suha usta. Takšne osebe ne mika poljubljanje po francosko, saj zaradi primanjkljaja sline zadeva ni podmazana. Slina je pokazatelj količine spolne energije ter stanja notranjih organov. Grenka, kisla slina nakazuje na zastrupljena jetra ali želodec, obilo sladke in dišeče sline pa na mladost in obilo spolne energije. Spomnite se dojenčkov, ki imajo toliko sline, da se jim kar cedi iz ust. Otroci imajo na zalogi  veliko spolne energije, saj jo potrebujejo za nadaljnjo rast. Po drugi strani pa imajo ostareli ljudje suha usta, kar nakazuje, da jim spolne energije primanjkuje.

Izločanje sline lahko spodbudite z nežno masažo ledvic in žlez slinavk.

-Masaža ledvic:

Tople roke položite na področje ledvic in jih nežno masirajte, dokler ne spodbudite izločanje sline. Ledvica po rojstvu skrbijo za obnavljanje spolne energije in se odzivajo na nežnost.

- Masaža žlez slinavk:

Žleze slinavke ležijo ob ušesu, pod čeljustjo in pod jezikom. Spodbudite jih lahko z vrtenjem jezika v ustih ali s pritiskom jezika na mehko nebo. Pritok sline bo pospešila tudi nežna masaža z dlanmi, ko s prsti nekajkrat zarišemo pot preko ušes skozi čeljust proti srcu.



 V sodelovanju s 'Tao In'