Članek
ŽENSKE in ORGAZEM
Objavljeno Apr 01, 2015

Kitajski holistični zdravniki pravijo da je ženska narava kot voda, moška pa kot ogenj. Zato ženska, ki ne more jokati, tudi ne bo mogla doživeti orgazma, saj je presuha oziroma ji primanjkuje vodnega elementa oziroma vlažnosti. Takšna ženska bi morala ponovno najti svojo žensko naravo. To pomeni, da mora umiriti grobo ognjeno energijo (nepotrpežljivost, sovraštvo, jeza, obsojanje, kritiziranje), ter vzgajati nežno, potrpežljivo, tolerantno, sprejemajočo in razumevajočo energijo. Če želijo ženske ohranjati svojo naravo, si morajo omisliti nežne gibe kot so gospodinjska dela, plesi, plavanje, hoja ali tai chi, chi gong, dao yin itd. Grobe športne aktivnosti, kot so tek, tekmovalni športi spodbudijo preveč težko energijo, ki poškoduje ženski prefinjen energetski sistem. 

Eden od razlogov za nedoživljanje orgazma pri ženski je lahko tudi nepoznavanje same sebe. Treba je razumeti, da so ženske že več kot 2000 let pod patriarhalnim pritiskom. Zaradi verskih ali moralnih predsodkov si pogosto ne upajo priti v stik same s seboj in s svojim telesom. S tem se mnoge prikrajšajo za prirojeno pravico do odkrivanja svojih skritih potencialov. Ženske si pogosto naredijo umeten koncept o tem, kako naj bi spolnost izgledala. Medtem ko premišljujejo, načrtujejo in pričakujejo, se energija zadržuje v glavi, v spolnih organih pa je primanjkuje. Kadar v spolnih organih ni dovolj krvi, organi ne morejo nabrekniti in tudi živčni sistem se ne odziva. Ženska ima občutek, da je nepovezana s svojimi spolnimi organi, zato se tudi težje vzburi. To je pogost problem vseh, tudi moških, ki veliko premišljujejo. Takšni ljudje bi morali razumeti, da spolnost ni umovanje in več vsakodnevne energije nameniti tudi spodnjemu delu telesa in sprostitvi. 

V spodnjem delu telesa lahko energijo spodbudite že, če vsakodnevno naredite 3 počasne počepe, tako da pristanete s petami na tleh. Vaja bo okrepila spolne organe, križnico in pretok energije po nogah.

Če je pretok na področju spolnih organov moten, je tudi doseganje orgazma oteženo. To se dogaja osebam, kjer zaradi prevelike teže, črevo pritiska na spolne organe in prekine pretok. Tudi, če so prisotne bolečine v križu, nogah in medenici pomeni, da energija ne teče gladko skozi kanale, kar onemogoča doživljanje orgazma in drugih prefinjenih doživetij.

Slabo zaceljena tkiva, ki so bila ob porodu prerezana ali so se pretrgala lahko postanejo brazgotine, kjer je pretok energije slabši, s tem pa tudi senzibilnost. Ženske bi morale pred in po porodu izvajati posebne gibalne in dihalne vaje, ter vaje za krepitev sramnotrtične mišice. To lahko žensko globoko poveže z še nerojenim otrokom, kar občutno olajša tudi sam porod. 

 Za vaje pa nikoli ni prepozno. Začnite danes, obrestovalo se vam bo :)

 V sodelovanju s 'Tao In'