Članek
Še vedno smo totalitarna družba. In ni več kriv Tito,ampak njegovi pionirčki na levi in desni strani
Objavljeno May 10, 2014

Če Vas zanima zakaj slabo živite, morebiti že stradate, zagotovo pa še boste, vaši otroci pa še veliko bolj, si poglejte fotografije predsednice ljubljanskega okrajnega sodišča Vesne Pavlič Pivk. 

Tako narobe v toliko pogledih. Ampak natančna slika naše družbe. Vladajo nam kadri, ki so bili vzgojeni v prejšnjem režimu in tako kot so se takrat naučili, še vedno delujejo. 

Gospo Pavlič Pivk plačujemo tisti, ki smo zatirani. Skrbimo za njen visok redni mesečni dohodek! 

SKRAJNI ČAS JE, da titovi omladinci na levi in desni počasi sestopijo iz oblakov, vrnejo državne službe in končno ugotovijo, kako je živeti in životariti v Sloveniji današnjega dne. 

ČLEN V SODNIŠKEM KODEKSU PRAVI NASLEDNJE: 

Kodeks sodnika zavezuje, da ustrezno uravnava svoje ravnanje in obnašanje v službi in zunaj nje, s čimer varuje neoporečnost sodstva in zagotavlja zaupanje javnosti v sodstvo. Vzdrževanje prestižnosti sodniške službe je ključno za ohranjanje sistema oblasti, v katerem sodna oblast deluje neodvisno od zakonodajne in izvršilne. Sodnik zato ne sme dopustiti, da bi njegova družinska, socialna ali druga razmerja vplivala na njegovo presojo ali na njegovo obnašanje na način, ki ne bi bil skladen z dostojanstvom in ugledom sodniškega poklica. To skladnost zagotavlja z doslednim spoštovanjem tega kodeksa.

http://www.sodnisko-drustvo.si/SODNISKO_DRUSTVO,,akti_drustva,kodeks_sodniske_etike.htm

Ne vem, zakaj te, ki nam krojijo usodo tako kot nam jo in so bili vzgojeni v Titovem času, imenovati Titove pionirčke in kriviti takratni sistem, da so takšni, kot so? Sam sem bil vzgojen v tistem sistemu, ki je sedaj za vse kriv. Pa ni. Kriv ni sistem, temveč ljudje. Ljudje, ki so dobili oblast in s tem osvojili prepričanje, da je lahko vse njihovo, na način, ki si ga sami izberejo. Torej je oblast sladka. To so vedeli nekateri že leta 1975 in so vedeli 1980,1990 in vedo danes. In vedno so krojili usodo v škodo državljanov. Najlažje je preusmerjati pozornost od tekočih dogodkov na nekaj imaginarnega, včasih so to bili zunanji sovražniki, po osamosvojitvi pa prejšnji sistem in prekrojena zgodovina. Mi, njihovi volivci pa to sprejemamo. Nekaj pišemo, se v ožjih krogih pogovarjamo, kritiziramo, za več nismo sposobni. Ponovno jim omogočamo, da nas kradejo, goljufajo in lažejo. Socializem ni vzgajal takšne ljudi. Da pa so takratni politiki delali napake, kot jih delajo tudi današnji, je gotovo. Med vsemi takratnimi je bil na zelo slabem glasu naš Dolanc, ki je prišel od Hitlerjevega mladinca do vodilnega politika v Jugoslaviji. In tudi takrat so nekateri poznali njegovo preteklost, jo prikrivali in ko je imel moč, se mu prilizovali. Iskali so grešne kozle, da so prikrivali svoje spletke. Skregali narode in si razdelili oblast v novonastalih državah. In s tem nima nič opraviti Titova mladina. To so ljudje, ki jim moramo imenovati po imenih, ne po sistemu. Tiste nekoč in te danes. Tudi Ivan je bil Titov pionirček in mladinec. Pa to vsi njegovi simpatizerji vedo. In v vseh teh nečednih poslih in dejanjih, ki mu jih pripisujejo, je sigurno kar nekaj resnice. Ampak,... kriv je prejšnji sistem, pa Kučan, Murglje. Lepo vas prosim? Do kdaj bomo tolerirali takšne neumnost tudi od tega Titovega pionirčka? Do kdaj bomo samo govorili, da so na delu Titovi pionirčki in Titovi mladinci?

Ivana, si pa zadela .... žebljico na glavico!