Članek
Matjaž Han (SD) zaslužil 50.000€ s prodajo Mercatorja Hrvatom
Objavljeno Jul 03, 2014
Skokovita rast delnice Pivovarne Laško, do katere je prišlo po prodaji Mercatorja hrvaškemu Agrokorju, se je bogato obrestovala tudi poslancu SD Matjažu Hanu. V zadnjih mesecih je namreč še dokupoval delnice pivovarne in je trenutno po javno dostopnih podatkih lastnik 8263 delnic. To pomeni, da mu je nenadno zvišanje tečaja na Ljubljanski borzi z okrog devet na 15 evrov v pičlem tednu dni prineslo visokih 50.000 evrov zaslužka. Če bi se Han odločil prodati delnice Pivovarne Laško po zadnjem uradnem tečaju, pa bi lahko zanje iztržil 124.000 evrov.  (vir: dnevnik.si, glej link desno)

Novodobni socialisti!

Židan (SD) - Prodaja Mercatorja je bila napaka. Ustaviti moramo razprodajo slovenskih podjetji.

Bravo Han! Takole se pljune v obraz zagovornikom levičarstva in nacionalnega interesa. Nekaj let nazaj je podobno naredil Boško Šrot (tudi član SD).
Bravo SD - Socialni demokrati
Medtem ko vi podpirate nacionalni interes in ste histericno proti privatizaciji vaši predstavniki v parlamentu s privatizacijo sluzijo tezke eure.
Se enkrat, bravo Han!!!

Takole nas "rešujejo" levičarji. 

Upam, da sedaj ne bodo prodali tudi Krke, ko so si že nakupili delnice. To bi bil dokončen potop Slovenije (ne pa posameznikov, ali ne)

Osebno menim, da se lahko določena podjetja (NE VSA!) prodajajo tujim lastnikom in da potrebujemo tuji kapital ker svojega nimamo in tudi pokraden denar, ki ga je potrebno vrniti ne bo zadostoval. Ko Kempinski veriga kupi bilo kje v svetu hotel ta praviloma ne bo prazen, Starbucks lokal ne bo prazen - vedo kako se dela... poglejmo banko Koper, tuja je a deluje, Revoz je tuji a dela, dokler smo imeli Danfoss Črnomelj je bilo dokaj dobrih plač in mnogo več delovnih mest - a danes?... Niso problem tuji lastniki. Problem je način, okoliščine, trenutek prodaje - predvsem pa KDO PRODAJA. Želimo umik politike iz gospodarstva a umikajo ga politiki! To je groza! To!

Za poslanca Han, se mi zdi to nekaj posebnega, ko je vedno tako , tako močno otrujen v državnem zboru gdaj se gre za slovenske državljane ki so qa izvolili! Za svojo osebno privatno korist je pa popolno buden, ko se gre za špekulirat. Tipičnost večinskega števila politikov! Za meine je Poslanec Han zaspana pojava v Državnam Zboru,,ki gleda na uro in naganja Poslance domov, kako priti do svojega počitka!

Židan: Prodaja Mercatorja je bila napaka. Ustaviti moramo razprodajo slovenskih podjetji.