Članek
Sistematično ubijajo ljudi. Naj gospa Bratušek poskuša živeti tako, da gre jest v javno kuhinjo
Objavljeno Jan 28, 2014

Sram me je, da živim v državi, kjer morajo že profesorji v javno kuhinjo po topli obrok, je na Facebooku zapisal Boris Krabonja, profesor zgodovine na Srednji ekonomski šoli Maribor.

V soboto je bil malo pred poldnevom namenjen v pekarno, ki je zraven javne kuhinje v Mariboru, kjer je opazil moža nekdanje sodelavke, ki je učila strokovne, ekonomske predmete. "Tudi če bi bila čistilka, bi me enako pretreslo. To niso več posamezni primeri, to postaja praksa, pa se vendarle ne zgodi nič nikomur," ogorčeno pripoveduje v pogovoru za MMC.

"Zahtevam, da gre denar za pomoči potrebne"
"Bilo me je tako sram … Kolegica, ki je bila sodelavka v službi z mano nekaj let, je že nekaj časa brezposelna, a to nikogar na svetu ne zanima. Nekaj časa prejemaš socialno podporo, a ta je minimalna. Sprašujem se, kam gredo davki, ki jih plačujem od svoje plače? Zahtevam, da gre denar za ljudi, pomoči potrebne."

"Sistematično ubijajo ljudi"
"Sistematično ubijajo ljudi za ceno tega, da bodo mašili luknje, govorijo o denarju, o katerem se navadnim smrtnikom niti ne sanja. Ne morem in nočem verjeti, da država nima denarja, da bi poskrbela za svoje državljane. Javno prisežem: Pripravljen sem se odreči polovici svoje plače za naslednjih nekaj let, samo da bi rešili socialne transferje in ljudi. Pripravljen sem živeti z minimalcem pet let, samo da vidim, da ta denar gre tja, kamor mora iti," se zavezuje Krabonja.

Daje svojih 500-600 evrov za ljudi
"Moramo se sprijazniti s tem, da tudi tisti, ki imamo, bomo živeli z manj! Ampak, da meni jemljejo zato, da bi reševali banke, da bomo dajali tistim, ki so kradli? Jaz dam svojih 500-600 evrov, da rešimo ljudi, ki so zdaj na cesti in so lačni," ponuja rešitev.

Polovico svojega delovnega časa ponuja mlademu brezposelnemu
Najprej bi poskrbel za ljudi, ki so na robu oziroma so že šli čez rob. Začeti je treba zaposlovati mlade. "Pravijo, da nas je v šolstvu preveč. Zakaj ne bi tega razdelili na pol, kjer bom eno polovico delovnega časa opravil jaz, drugo pa mlad, ki je zdaj nezaposlen?"predlaga. 
"Vem, da bodo dejali, da denarja ni, da mora iti v gospodarstvo, ampak to govorijo že šest let, nobenega dialoga ni, kar neki ukrepi …" Krabonja ima tako pri nekdanji kot sedanji vladi občutek, da samo jemljejo, dajo pa nič. 2Nobenega rezultata. Naj gospa Bratušek kakšen mesec poskuša živeti tako, da gre jest v javno kuhinjo," provokativno sklene Boris Krabonja.

več na: http://www.rtvslo.si/slovenija/naj-gospa-bratusek-poskusa-ziveti-tako-da-gre-jest-v-javno-kuhinjo/328398

Sam mislim, da v lopovščini, ki ji rečemo Slovenija - pravna država, moramo poskusiti povleči kakšno nit. Prepričan sem, da je politika v veliko primerih kazensko odgovorna za spodkopavanje vrednot kot so človeškost, zaupanje in razumevanje, sočut ... v naši zbanalizirano urejeni družbi, kjer je odgovornos za politična dejanja in neetiko prepuščena posamezniku, njemu pa je na voljo ... samomor? Bratuškovo (in lepo po vrsti, še ostale) bi tožil do konca sonca! Kje so pravniki, ki so bruckasti v tist laboratorij ob lublanc hodili molit; sam bom pravnik, ker verjamem v pravico, v ljudi, imel bom moč te pravice in resnice ne zadušiti. Je še kak neokužen pravnik, ki se ne slepi, da se Bratuškovi ne da naprtiti marsikatero težo dejanja, kot ekskluzivno njeno. Čas bi si morali vzeti in iti podobno kot se gleda za živila - od zemlje do vilica; kako gre pot . Kmalu bi ne le samu ugibali kateri konkretno pokvarjenci delajo škodo. Odgovor je kar za na grmado, tako je očiten, preprost in resničen, da se ga ravno za to ni sposobno vzeti kot hec in nehec. - Vsi so pokvarjeni, : politika je dejavnost, ki v svojem energetsem vorteksu upoablja le ljudi, ki slišijo njeno mantro, še bom slep, še bom slep, tako je najlažje ... Seveda se te besede njim (poklicanim politikom, ki so v bistvu rešitelji naroda), prevedejo, da gre za klic same pravice, na njihovo pomoč ... Ja kako pa naj človek umre ( in se do takrat razvija) če ga en ne nauči, ali pa kar sam pokonča. Bratuškovo ne bi niti za gnoj uporabu, zakopal bi jo tja, kjer skladiščijo plutonij, ali pa s prvo pošilko smeti v vesolje.

T

Nihče ne sme vseh v en koš mašiti-to je nespodobno in nepošteno!Mnogi si želijo delati karkoli,samo da bodo lahko preživeli sebe in otroke.Samo za toleranco razuma vas prosim!

Bolijo razlike. Vsi ljudje smo vredni.

T

Verjetno in to zelo je tudi tole: za vse to ni kriva Alenka Bratušek-ona je zatečeno stanje dobila v sanacijo-to je bolj ko ne rezultat predhodnikov, kako me moti,da se milo zjoče šele ob pogledu na profesorja-pri vseh krivicah nad malimi ljudmi je bil pa tiho?Mene bi dosti bolj prepričal z pristopom recimo:v državi,kjer vsak tretji državljan... Moje mnenje,da se razumemo.