Članek
Delavci v Iskri so si sami krivi!
Objavljeno Jan 29, 2014

Prav ste prebrali. 

Podjetje je bilo privatizirano oziroma je v lasti tajkuna, ki tega podjetja ni ustvaril, kaj šele plačal z denarjem. Še več kot to. Sploh ga ni mogel plačati, ker takšnega denarja Šešok z lastnimi rokami ni sposoben zaslužiti v 1000 življenjih. 

In zdaj se šopiri. Šopiri se pa zato, ker delavci gledajo in se pustijo izživljati. 

Dragi delavci Iskre! Zberite se, naredite sestanek popoldne nekje na samem, dogovorite se, kolikšen del dobička pripada Vam, torej gospodu Šešoku povejte, da boste ustavili proizvodnjo, blokirali vhode v tovarno, dokler ne izplača tistega, kar Vam pripada. 

Fabrika itak ni njegova, jo je dobil v dar od političnih botrov. 

Zdaj pa delite naprej, da bo prišlo še do kakšnega delavca Iskre.


				vir slike je siol.net

p.s. sindikalista raje ne vabite zraven. Sindikalisti že dolgo več ne predstavljajo delavcev. Vprašajte Semoliča. 

http://www.publishwall.si/danijel.golobič/post/97614/iskra-počasi-ugaša

tresla se je gora... ampak pismo je pa dobro napisano http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=189053

Joj štrudl'arji, tukaj tud' Rambo, ne more več pomagati! :( http://youtu.be/3sNsCygRgtU

Nori zapad slovenija že ima samo selbstjustitz (samosojenje) še ne. pregovor pravi kar še ni še lahko pride. čezprav je narobe se pa, da razumeti. in sem prepričan, da se nebi nobeden podpornik usodi niti blizu pokazati. V vsakem človeku se v gotovem momenti lahko poraja tudi kriminalna energija. za nekatere je obvladujoča za nekatere pa neizogibno izvedljiva. Stvar situacije prizadetega človeka, sploh, če nima kaj zgubiti kot svoje že tako poteptano življenje. Varujmo se vse eno pred takšnimi momenti, ki lahko človeka do končno zlomijo. Saj ga vsi ti kriminalci niso vredni. Kajti to bi šlo v dobro njih, tako bodo pa enega dneva sedeli za obtožno mizo in v upanju z ustreznejšim sodnim aparatom tudi pravilno obsojeni.

Mogoče pa bi bilo dovolj, da kdo pride mimo vratarja s pištolo pod jakno. In mogoče bi bilo danes v Sloveniji dosti drugače, če bi takrat tisti, ki je prinesel Hildi Tovšak v najlon vrečki ročno bombo in jo (vrečko+bombo) obesil na vrata njene poisarne, bombo aktiviral, vrgel v pisarno (v smeri Hilde) in jo ucvrl po hodniku. In prepričan sem, da bi na dan sojenja bilo pred ljubljanskim sodiščem nekaj tisoč ljudi. V njegovo podporo! Tako kot v ZDA. Le da so tam pred sodiščem oboji, tako tisti, ki injekcijo odobravajo, pa tudi tisti, ki injekcije za obsojenega ne odobravajo. Absolutno pa dvomim, da bi bilo pred sodiščem kaj veliko Hildinih podpornikov...

http://www.publishwall.si/danijel.golobič/post/97614/iskra-počasi-ugaša

C

Nepoznavanje pravic in strah, hromi delavce Iskre, in zopet smo pri našemu vtričkanju, važno da na moji gredi raste krompir, ob takem obnašanju in takem odnosu, bi se morali dvigniti vsi. Se še spominjate izjave g.Šešoka, da ing. v Makedoniji dela za 300 €

Franc, to je Slovenija, ne Nemčija.

Danijel, hvala za ta podatek. Napiši prosim objavo. Moramo o tem govoriti.

če bi bila Vlada namenjena ljudstvu, katero jo je tudi skozi svoje poslance ljudstvo nastavilo, potem se vseh teh krivic, ki jih mora utrpeti še preostali del pridnih Slovenk in Slovencev in z njimi tudi slovenski državljani, nebi bilo mogoče doživeti. Sprva kar bi morala sedanja Vlada napraviti je, da nacionalizira vsa ta tajkunsko sprivatizirana podjetja in takoj zagotovi ustrezna razmirja med delodajalci in delojemalci. Dobički kateri so se ustvarjali so bili zadostni za primerne plače in tudi lopov tajkun nebi crknu. Saj je delovnoi ljudstvo bilo gledal bolj kot njemu namenjeno orodje z katerim lahko počne, kar se mu je pač zljubilo. Tega mora biti že enkrat konec. Red se nebo napravil sam po sebi. Potrebno bo za neko časovno obdpobje nekaj riskirati in slediti nekomu, ki se v to vrsto sanacij dobro spozna. Sanacija z čiščenjem vsega do sem brez vsake etike in morale pokvarjenega kadra, ki ni obkradel samo njemu naklonjeno delovno ljudstvo temveč je glavni nosilec krivde neznosnega stanja, v katerem se nahaja že več let nikakor več suvererna država Slovenija. Lep pozdrav Franc Jazbinšek Stuttgart Baden-Württemberg Franc Jazbinšek-Wirtschaftsförderung und Information (Slowenien)

situacijo v Iskri (Semič) poznam zelo dobro. zgodbo spremljam že kakšnih 20 let. tam sem več let tudi delal. na žalost realno ni pričakovati angažiranja delavcev, strah in individualizacija sta prevelika, mogoče največja do sedaj. kadri so stari povprečno nekje nad 45 let, tako rekoč nezaposljivi, bolni, zakreditirani, z otroki v šolah. delali bi tudi za polovico manj - večina njih, žal.

Spoštovani G. Karba Vaši Apeli so popolnoma na mestu in le kako jim slediti ob usej prestrašenosti še teh u sebi mislečih nemočnih pridnih osebji, katere Tajkuni še vedno poimenuje kot delavece umesto sodelavece. Res je, da so še v toliko bolj krivi, ker so le samo delavci in z tem momentom, se jim pa še kako lahko seže globoko v njihov žep po dobičku katerega so v prvi liniji prav oni ustvarli. Če bi jim bilo prištevano poimenovanje sodelavca, bi vsa stvar že samo iz kulturnega vidika lahko povsem drugače izgledala. Podobno, če se dava vikata ali pa tikata. Pa komu jaz to razlagam saj sem stopil v balkanski prostor! Zraven so se pustili ves čas zavajati, od nikakešnih sindikatnih predstavnikov, ki je samo podalšana roka vlade, in so tako v večina skrbeli le za svoje visoke plače in zapravljanje članarine ob prireditvah kolikov po slovenskih prestižnih točkah. Čas bo kmalu tukaj, ko se bodo ti plagijatni tajkunski managerski pričeli skrivati, kot podgane po širom sveta in to kazen so si sami zadejali. Račun, ki ga nebo mogoče v preostalwm delu življenja poravnati. Časi so se spreminjali in se še kar naprej spreminjajo in prav je tako! Lep pozdrav Franc Jazbinšek Stuttgart Baden-Württemberg Franc Jazbinšek-Wirtschaftsförderung und Information (Slowenien)