ivanka gantar

delam, kot konj

Prijatelji (29)
Čebelarstvo Kokl
Ana Kos
Vinko Tavcar
RADO Stajnko
Rado K.
Zvone Krušič
M. K.
Tina Gaber Lužar
Spremljevalci (9)
SVLO ZA SLOVENIJO
Štefka Vodenik
Marijaknafelj
Nataša Kodrič
A. Lui
Kristina Veras Brzin
Risovi Literati
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Recept za testo, ki lahko počaka 7 dni
Mama
Kako naj ustrežem?
Kemoterapija - ne hvala!
Kitajski rek
Pohlep, eden od najpogostejših grehov
Misel
BOR in Gašper šou
Haiku
BLAGOR POVABLJENIM NA JAGNJETOVO GOSTIJO
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Maj 2021
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Nazdravimo poeziji, nazdravimo ljubezni

ivanka gantar
05.11.2016 15:38 (Nov 05, 2016)

Nazdravimo poeziji, nazdravimo ljubezni

 

 

V soboto, 26. novembra 2016, ob 17.00 uri

Vas prijazno vabimo na

Večer poezije, vina, pesmi in plesa

v  hotelu Cerkno.

V goste smo povabili KUD Božo Račič iz Adlešičev, njihove pevce, plesalce in rokodelce. Prišli bodo še vinar Anton Vinopivec - Dolc ter predstavniki Krajinskega parka Kolpa, ki nas bodo razveseljevali s svojim bogatim kulturno-etnološko in s kulinarično obarvanim programom.

Z vami bomo tudi pesniki iz Literarnega društva RIS Idrija ter tudi pesniki, ki se bodo odzvali našemu povabilu. Prebirali bomo pesmi, namenjene predvsem ljubezni, žlahtni kapljici, jesenskemu ruju in radostnim ter veselim medčloveškim odnosom.

Prvič si bosta podali roke dve slovenski, zelo različni pokrajini – Cerkljansko in Bela krajina! Tega enkratnega dogodka ne smete zamuditi!

Za Vas imamo pripravljeno tudi kulinarično presenečenje.

Slastno in nepozabno za srce, dušo in tudi želodec!

Literarno društvo RIS – Idrija in Hotel Cerkno

Pohlep, eden od najpogostejših grehov

ivanka gantar
25.10.2016 18:58 (Oct 25, 2016)

Pohlep, eden od najpogostejših grehov

 

Skoraj na vsakem koraku že lahko slišimo, kako je naše življenje stresno, in da takšnega življenja naši predniki niso poznali. Res je, govoricam je treba pritrditi, a po drugi strani je tudi res, da so se naši predniki pehali za kos kruha ter za lastno preživetje in ne za dobrine, kakršnih nam danes nikoli ni dovolj. Revnejši so imeli takrat bogatejše ljudi radi, raje, kot jim imamo mi danes. Zakaj? Pri njih so videli možnost lastnega zaslužka, pa tudi s strani premožnejših, predvsem veleposestnikov niso opažali šikaniranj. Niso bili ravno redki primeri, ko so bogatejši bili izbrani za botre otrokom revnejših. V tistih družinah, kjer je prevladoval razum in medsebojna pomoč, so gospodinje ob večjih praznikih otroke revnih obdarovale, čeprav je šlo za povsem osnovna živila, je bila to takrat lepa, predvsem pa več kot pohvale vredna gesta.  

Lahko bi torej rekli, da so naši predniki znali živeti polno življenje, v katerega ubijalski stres ni imel v

LOPOVI SO VRGLI KAMEN V LOPOVE

ivanka gantar
02.09.2016 09:15 (Sep 02, 2016)

»Lopovi, lopovi«, ali zgodila se je Cerkljanska …

Včeraj smo bili v Cerknem priča še eni drami, ki ljudem v samostojni Sloveniji vse bolj postajajo folklora. Tako zelo smo lačni »kruha in iger«, da dobrih ali pozitivnih stvari, ki jih mediji kdaj pa kdaj vendarle prinesejo v naše domove niti ne registriramo več.

Ker pa imajo odvijajoče se drame v naši lepi Sloveniji korenine svoje dolge brade povsem drugje, kot »navaden Slovenec« misli, je morda prav, da pogledam malce globlje, da dregnem v »vrelišče kraterja«.

Odločitev za samostojnost nam je v devetdesetih letih prejšnjega tisočletja prinesla spremembe, ki jim nismo dorasli. Generacija današnjih upokojencev smo vsi otroci samoupravnega socializma, v katerem je bilo globoko zakoreninjeno mišljenje, da »je vse naše«. V tem reku pa se skriva »izvirni greh« ali vsa resnica naše miselnosti. 
Da bomo postali druga Švica, smo poslušali, čeprav so nam te reči že takrat obljubljali samo demagogi. Takrat smo ljudje še bili dojemljivi za pozitiv

BLAGOR POVABLJENIM NA JAGNJETOVO GOSTIJO

ivanka gantar
31.08.2016 09:23 (Aug 31, 2016)

Torek, 30. avgust 2016
Avtorski komentar: Ivan Seljak
Upam, da mi bo oproščeno, ker sem si privoščil naslov iz biblije in tako „po nemarnem uporabil božje ime“. Toda cerkljanska zgodba me tako navdihuje, da ne morem mimo tako imenovane Apokalipse, torej Knjige razodetja, ki je tako srhljiva, da jo še duhovniki berejo le zase, ne pa vernikom. Te dni smo priča toliko različnim resnicam in polresnicam - tisti, ki kreiramo informacije v medijih, smo vsak dan izpostavljeni merjenju moči samozvanih nosilcev resnice in pravice. Belih, črnih, barvastih. In vsi se obnašamo tako, kot da resnično čakamo na „poslednjo sodbo“, če še enkrat zlorabim to Knjigo razodetja. Danes se prah dviguje okrog kapitala, ki je le še bleda slika nekdanjega deleža, ki ga je država ob lastninjenju priznala zaposlenim, nekdanjim zaposlenim in otrokom , ter denarja, ki ga je tako imenovana Certa prejela kot del kupnine za 75 % delež v družbi Eta Cerkno d.o.o. s strani koncerna E.G.O..

Zgodba s cerkljansko Certo je tako

TAKŠNI SO PAČ MOŠKI ...

ivanka gantar
29.08.2016 15:08 (Aug 29, 2016)

TAKŠNI SO PAČ MOŠKI ...

Premožen moški se odloči, da se bo treba poročiti. Všeč so mu bile kar tri ženske, a se ni in ni mogel odločiti. Odloči se in vsaki podari 5000 €, ter počaka, da vidi, kaj bodo storile s tem denarjem. Prva je odšla takoj v lepotilni salon, kjer si je uredila lase, telo, si nakupila nove obleke in se zanj po najboljših močeh uredila. Rekla mu je, da je to storila, da bi bila čim bolj privlačna, in še bolj všeč, saj ga tako zelo ljubi.
Bil je bil impresioniran.
Druga je odšla v nakupovalni center, da bi moškemu kupila darila. Kupila mu je nove palice za golf, nove dodatke za računalnik, lepo in drago obleko. Dala mu je darila in rekla, da je denar potrošila zanj, saj ga tako zelo ljubi. 
Moški je bil ponovno impresioniran.
Tretja ženska je vložila denar na borzi in čez nekaj časa zaslužila veliko več, kot je vložila. Moškemu je vrnila njegovih 5 000 $, ostalo pa položila na njun skupni račun. Rekla mu je, da želi vlagati v njuno skupno prihodnost, saj ga tako

Haiku

ivanka gantar
27.08.2016 16:10 (Aug 27, 2016)

BO CERKNO SPET V KREMPLJIH KLIENTELIZMA?

ivanka gantar
21.08.2016 13:02 (Aug 21, 2016)

Ker se na Cerkljanskem v zadnjem času odvija prava bitka za prevzem Certe, sem se v nastali položaj precej poglobila. Kar nekaj stvari mi je bilo za podlago, da nisem ostala ravnodušna. Ker sem pri vsej stvari lahko popolnoma nepristranska, sem raziskovala določne reči in jih primerjala z zdravim ekonomskim vidikom.

Cerkljani, ki ste svoje certifikate, ki jih je po osamosvojitvi vsem državljanom namenila država, vložili v Certo, ste postali njeni delničarji od leta 1992 dalje. Kot se verjetno spomnite, nas je takrat država razvrstila v starostne skupine in tako vsem poslala točno določeno vrednost certifikatov.
Vsi delničarji Certe, ki do današnjega dne niste imeli priložnosti ali možnosti dokupovati delnic, imate lahko danes v lasti največ 1300 delnic. V to številko niso zajete morebitne delnice pridobljene z dedovanji. 
Vsak lastnik delnic pa od njih pričakuje dividende, do česar je seveda tudi upravičen.
Na Cerkljanskem se je v 25. letih zgodilo 2 X, da dividend ni bilo. Letos torej t

Cerkljanski krokarji, pristriženih kril

ivanka gantar
19.08.2016 14:08 (Aug 19, 2016)

DELNIČARSKA POMLAD V CERKNEM
CERKNO, idrija.com -19. avgusta –

Včeraj zvečer sta v Cerknem sočasno potekali dve zborovanji delničarjev Certe Holding, ki sta izzveneli v duhu obračunavanja med obema sprtima stranema.
Najbolj zanimivo je bilo na zborovanju v dvorani nad bazenom, kjer so predstavnice Certe in Hotela Cerkno ter Tika Kobarid predstavile poslovanje in načrte za tekoče in prihodnja leta. Razpravljavci so kar tekmovali v razkrivanju nečednosti v poslovanju Hotela, Ete in Certe v preteklih desetletjih. Delničarji so se letos po 25 letih prebudili in organizirali v dve skupini. Na včerajšnjem zboru delničarjev, ki je zaradi obžalovanja vrednega obnašanja enega od razpravljavcev mejil na pravo burko, so predstavili tudi obveščevalne podatke o gibanju in delu posameznikov. 
Sicer sprti delničarji so bili enotni le v želji, da bi podjetja v lasti Certe Holding poslovala z dobičkom, ki bi jim prinašal dividende. Za pranja umazanega perila pa bi kot vse kaže v Cerknem potrebovali velik,

Kitajski rek

ivanka gantar
16.08.2016 13:22 (Aug 16, 2016)

Z denarjem lahko kupiš hišo, a ne moreš miru v njej, lahko kupiš uro, a ne moreš časa.
Z denarjem lahko kupiš posteljo, a ne moreš spanca, lahko kupiš knjigo, a ne moreš znanja.
Z denarjem lahko kupiš zdravnika, a ne moreš zdravja, lahko kupiš tudi položaj, a ostaneš brez ugleda.
Z denarjem lahko kupiš celo kri, a življenja ne.

Rožnica ali Marijino vnebovzetje

ivanka gantar
15.08.2016 16:23 (Aug 15, 2016)

   Danes tudi Slovenci praznujemo največji Marijin praznik, Marijino vnebovzetje, ali kakor radi rečemo tudi veliki šmaren, ponekod velika maša in tudi rožnica, pa vendarle o tem prazniku morda marsičesa še ne vemo. Marsikomu pomeni dovolj to, da je dela prost dan in da lahko doma marsikaj postori, pa je bil praznik Marijinega vnebovzetja v preteklosti dan, ko je bilo prepovedano vsakršno delo in celo veseljačenje. Prepoved je bila podkrepljena z nekaterimi vražami; da je na ta dan padec z drevesa med obiranjem sadja skoraj neizbežen, da bi morebitnega obiralca na drevesu skoraj gotovo pičila kača …

Običaji, da so gospodinje na ta dan spekle bel kruh, ga razdelile med žanjice, je bil povezan z zorenjem lešnikov, ki da jih je vnebovzeta delila v nebesih in sončen veliki šmaren je prinašal lepo jesen, kakršna je šla na roko kmetom, predvsem vinogradnikom.

Izbrskala sem nekatere nam manj poznane podatke o Marijinem vnebovzetju.

Jezus naj bi svojo mater obudil na dan njene smrti 15. av

Zelena bolezen duše

ivanka gantar
13.08.2016 10:58 (Aug 13, 2016)

Zelena bolezen duše

 

»Ljubosumje se vedno rodi z ljubeznijo, a z njo vedno ne umre«, se je nekoč zapisalo Arthurju Shopenhauerju. Kjer je ljubezen, mora biti vsaj malo ljubosumja, radi rečemo.

Pa to res drži?

Skratka psihologija v ljubosumju še ni zaznala ničesar romantičnega. Uvršča ga namreč med paranoidno stanje, za katerim se skrivata pomanjkanje samospoštovanja in nezaupanje, najpogosteje do partnerja, pogosto do bližnjih ter celo do sodelavcev in širšega kroga ljudi.

Bolj, ko se počutimo ogroženi ali zavrženi, večji so dvomi. Podležemo afektu, v katerem smo pripravljeni storiti nemogoče in povsem nepremišljene stvari. Takšna nenadzorovana čustva so pomešana s strahom in jezo, ki ju spremlja občutek tesnobe, anksioznost, depresija …

Ljubosumje se pojavlja torej že v družini, med otrokoma, kadar na primer prvi meni, da je drugi deležen večje pozornosti.

Zelo veliko ljubosumja (v zadnjih dveh desetletjih je močno v porastu) je odkritega na delovnih mestih, odnose najeda celo v š

Spači se mi v pozdrav!

ivanka gantar
12.08.2016 15:50 (Aug 12, 2016)

 

Kako bi se počutili, če bi vam v pozdrav nekdo pokazal jezik ali pljunil pod noge?

Ne, ne šalim se, oboje je način pozdravljanja. Stara Nepalska ljudstva naj bi si vse do današnjih dni v pozdrav kazala jezik. Mislim, da bi to bilo za večina Slovencev popolnoma nesprejemljivo, moteče in celo žaljivo.

Da sem začela širše razmišljati o pozdravljanju nasploh, sem potrebovala spodbudo, ki sem jo našla kar v Sloveniji.

Jutro, sredi Ljubljane, ljudi kot mravelj, ki brezčutno begajo sem ter tja. Le tu pa tam se kdo komu nasmehne, mladi si tlesknejo z rokami, sicer pa ena sama tujost in hlad. Med mrgolenjem pa se mi oči ustavijo na dveh moških. Vsak s svoje strani sta prišla in se srečala tik ob meni. Tesno sta stopila drug k drugemu, se »ponoskala« in dotaknila s čeli. Nista se rokovala, roki sta obviseli ob telesih …

Še en zaljubljen moški par, me je prešinilo. Nisem se še popolnoma rešila stereotipa, da se istospolni ne bi smeli imeti radi …, a pustimo to, EMŠO pač. 

»Ta je pa s kmetov dom

Haiku Franja

ivanka gantar
07.01.2015 19:26 (Jan 07, 2015)

Dve sestavini za čiščenje telesa

ivanka gantar
28.12.2014 19:21 (Dec 28, 2014)

 
V samo treh tednih lahko s samo dvema sestavinama očistite svoje telo bolj, kot s katerokoli drugo metodo klistiranja

Ali ste vedeli, da gre v 70 letih skozi naš prebavni trakt približno 100.000 kilogramov hrane in 40.000 litrov tekočine. Pri tem se v trebuhu ustvari za 15 kilogramov fekalij in drugih strupenih snovi. Seveda vse to obremenjuje naš organizem, zastruplja kri in povzroča nepopravljivo škodo.

Ali je mogoče to nesnago s klasičnimi metodami klistiranja odstraniti? Ne. Klistiranje namreč deluje zgolj na 40 do 50 centimetrov črevesja, ki pri odraslem človeku meri okrog 8 metrov. Kaj se torej dogaja s preostalim delom črevesja?

Pravzaprav nič. Očistite ga lahko zgolj tako, da sprožite samoočiščevalne procese, kar traja najmanj 3 tedne.

Kako očistiti črevesje?

Zmešajte 1 žlico lanenih semen in 1 dcl kefirja. To jejte namesto zajtrka en teden.

Drugi teden zmešajte dve žlički lanenih semen in 1 dcl kefirja.

Tretji teden zmešajte 3 žličke semen in 1,5 dcl kefirja.

Do kosila poskusite po

Haiku

ivanka gantar
27.12.2014 18:21 (Dec 27, 2014)

Haiku

ivanka gantar
26.12.2014 20:53 (Dec 26, 2014)

kako dolg je pa vaš?

ivanka gantar
12.12.2014 10:55 (Dec 12, 2014)

SE TUDI VI POGOSTO POZDRAVLJATE Z

Oj!!!!!!


Najbolj razširjen je ta staroslovenski pozdrav v njegovi skrajšani različici >oj!<. Ta se je v zadnjih nekaj letih tako razširil, da
mnogi, ki ga uporabljajo v vsakodnevnih stikih z drugimi, niti ne vedo kaj pomeni.

>Osti jarej< je kratek napis na starodavnem vrču za točenje pijač.
Najden je bil na današnjem slovenskem ozemlju blizu kraja Škocjan na Krasu, leta 1911. Danes hranijo vrč z napisom >osti jarej< v muzeju v Trstu.
Vrč izvira iz obdobja nekaj sto let pred našim štetjem, ko so na področju srednje Evrope živeli naši predniki, kateri so v starodavnih zgodovinskih virih imenovani Veneti.
Po njih se danes imenujejo slovite Benetke, pokrajina Veneto v današnji Italiji in Venetski zaliv v Jadranskem morju, katerega sestavni del je tudi Tržaški zaliv.

Veneti so tudi tisti naši predniki, ki so nam zapustili čudovito Situlo iz Vač, najdeno skoraj v Geometrijskem središču Republike
Slovenije - GEOSS oziroma težišču naše današnje države, kater

Semafor

ivanka gantar
15.11.2014 09:33 (Nov 15, 2014)

Z barvami se podnevi igra,
zgodbo svojo tiho mrmra.
Zeleno, rdečo v križišču prižiga,
mravljišče jekleno edino ga briga.

 

Ves dan ubožec le na eni nogi stoji,
kaj dal bi, da lahko zleknil se bi?
Skuhal si kavo - prijat´le povabil,
na delo težaško vsaj malo pozabil.

 

Zvečer zaspi v rumeno odet,
z meglo al´ luno včasih objet.
barv osveženih zjutraj vstaja
in zvesto v križišču igra policaja.

Vsak je vzel svoje

ivanka gantar
11.09.2014 14:38 (Sep 11, 2014)

"Sta imela ob razdelitvi premoženja z ženo kaj težav?" vpraša sodnik stranko

"Ne, ona je vzela vrtnarja, jaz pa služkinjo!"

Okus po besedi

ivanka gantar
09.09.2014 15:04 (Sep 09, 2014)

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj