Članek
V IDRIJI NOVA POŠTNA ZNAMKA
Objavljeno Mar 29, 2014

IDRIJA, 28. marca – V sklopu posebnih dogodkov ob letošnjem sejmu Colecta, ki je včeraj odprl vrata v Ljubljani, je pošta Slovenije danes uradno dala v obtok novo poštno znamko iz serije turizem. Na poštni znamki za 1,25 evra sta natisnjena del poslikave grajskega dvorišča in idrijska čipka.
Poštno znamko je oblikovala Svetlana Milijaševič, v štiribarvnem ofset tisku na polah po 25 znamk pa so jo natisnili v Latviji. 60.000 poštnih znamk z motivom Idrije bo v redni prodaji na vseh poštah v Sloveniji natanko leto dni.
Z izdajo poštne znamke z motivom Idrije se je pošta Slovenija pridružila promociji mesta, ki je nosilec naziva Evropske destinacije odličnosti.
Ob znamki je izšla tudi kuverta z motivom največjega lesenega vodnega kolesa Kamšti ter priložnostni poštni žig s katerim bodo danes na pošti v Idriji žigosali vse odposlane pošiljke. Na njem je upodobljena idrijska čipka.
Zvečer bodo na gradu pripravili posebno slovesnost in bo tej priložnosti bosta Idrijo obiskala tudi predsednica komisije za izdajo poštnih vrednotnic Petra Mencigar Cvar in predsednik Filatelistične zveze Slovenije prof. dr. Peter Suhadolc.