Članek
PRIJAZNO VABILO NA SVEČANO PODELITEV ČIPKARSKIH - LITERARNIH NAGRAD
Objavljeno Apr 15, 2014

 

Dragi prozaisti, dragi pesniki,

 

 

Klekljarski literarni natečaj z naslovom ''Vrnitev v preteklost'', se je zaključil, na vrsti je nestrpno čakanje na rezultate. Najboljše med vami bo tudi letos izbirala selektorica podobnih literarnih tekmovanj na Primorskem, Ivana Slamič.

Kljub temu, da so - kar se finančne situacije v državi tiče - še zmeraj težki časi, nam je v Žireh, v okviru prireditve 8. Slovenski klekljarski dnevi, uspelo obdržati zaključne slovesnosti, vključno s podelitvijo priznanj najboljšim - neokrnjene.

Tega smo še posebej veseli, saj je podobnih srečanj po Sloveniji vedno manj, s tem pa je tudi manj priložnosti, da bi se pisoči spoznavali, pokramljali in uživali ob druženju.

Letošnje srečanje bo vodila novinarka radia Sora, Jana Jenko, za glasbeno spremljavo bosta poskrbela Erika Kralj in Vinko Tavčar, častna gostja in podeljevalka nagrad obenem, pa bo pisateljica Maja Gal Stromar.

Slovesnosti z zakusko, ki bo sledila po končnem, uradnem delu, bodo potekale v prostorih Muzeja v Žireh, Tabor 2, v petek, 2. maja, ob 18.00 uri.

Prepričani smo, da boste prišli v Žiri vsi, ki ste na literarnem natečaju sodelovali, nenazadnje tudi zato, da si predhodno ogledate razstavo stoletne čipke, ki je vredna pozornosti, saj bo prava paša za oči.

 

Za kakršnekoli informacije pokličite Mileno Miklavčič na GSM 064 110 466.

Če se slučajno zgodi, da niste dobili vabila, prav tako!




 

Prijazno vas pozdravljajo klekljarice iz Društva Cvetke, Žiri