Članek
Rad bi bil zdrav, pa ...
Objavljeno Feb 02, 2014

Mnoge raziskave  so pokazale, da je lahko človek sam sebi največji zdravnik. A vprašanje kako to doseči, ima toliko odgovorov, kolikor je ljudi na planetu.

Čustva in občutja, ki jih skrivamo in zatiramo se skoraj vedno končajo z gastritisom, razjedo, ledveno ali hrbtenično bolečino. Na tako prizadetih delih telesa se pogosto razvije rakaksto obolenje. Zaupljiva izpoved je močno zdravilo, zato zaupajte prijatelju svoje napake, skrivnosti, dvome ...  

Neodločnost človeka peha v dvome, zaskrbljensot, stisko. Človek postaja napadalen, nerazsoden. Odločitev pomeni znati se odpovedati, izgubiti prednosti in vrednote, da bi dobili druge. Neodločnost nas vodi do želodčnih težav, težav s kožo in mišičevjem. 

Nezadovoljni ljudje ne iščejo rešitev in si tako povečujejo probleme. Ljubše jim je negodovanje, čenčanje in črnogledost. Vsaka negativna misel v organizmu sproža negativno energijo, ki vodi v bolezensko stanje.

Kdor prikriva resničnost lastnega stanja, se pretvarja, hoče prikazati zgleden zunanji videz, hoče, da ga imamo za popolnega, neprizadetega, v resnici s seboj nosi težka bremena. To so ljudje, ki jim je usojena bolečina, zdravila in kirurški nož.

Pomanjkanje samozavesti in nesprejemanje samega sebe nas odtujujeta. Človek postaja prostaško tekmovalen, ljubosumen, razdiralen, zavisten in neupravičeno kritičen do svoje okolice.

Sporazumevati se zna le človek, ki zaupa in je v odnosih odkrit, sicer ostane brez pravih prijateljev, okrog njega se zbira negativna energija, ki ga peha v še večje nesporazume. 

Narava je narejena tako, da moramo spoznati tudi žalost. Ne smemo jo tiščati v sebi temveč se naučiti kako jo sprejeti in shraniti v srce in razum, da se nam na lica čimprej vrne nasmeh. Zdravje, dobro razpoloženje, počitek dajejo človeku moč in podaljšujejo življenje. Človek je lahko sam sebi zdravnik, ki ne pozna kiruršega noža.