Članek
Objavljeno Feb 27, 2014
Sestavine, priprava in uporaba
• 250 ml mleka
• 1 žlička sladkorja
• 1 kocka svežega kvasa (42g)
• 500 g gladke moke
• 500 g ostre moke
• 1 pecilni
• 2 jajca
• 2 jogurta (2x 200ml)
• 3 žlice sladkorja
• 3 žlice olja
• 1 žlička soli
V posodici segrejete 250 ml mleka, žličko sladkorja in kvas. Vse fino zmešaš, pokriješ in pustiš, da začne kvas vzhajati.
V drugi posodi zmešaš obe vrste moke, dodaš pecilni, sladkor, sol in olje. Dodaš rahlo stepena jajca in jogurt.
Primešaš vzhajani kvas in mešaš s kuhalnico, dokler se zmes ne poveže. Naprej mesiš z rokami, da dobiš čvrsto testo, po potrebi dodaš še malo moke, če se testo preveč lepi na roke, oziroma mizo.
Testo daš v polivinilasto vrečko, iztisneš zrak in vrečko zavežeš.
Vrečko s testom daš v hladilnik, da odstoji 4 ure.
Testo se reže po potrebi, ostanek lahko hraniš v hladilniku 7 dni. Testo je odlično za pico, rogljičke, žemljice,…za slane in sladke variante…po želji.
Feb 27, 2014