Članek
Janez Kepic-Kern - o meni.
Objavljeno Dec 03, 2020

Jaz, Janez Kepic-Kern sem bil rojen 2.2. 1952 na Jesenicah. Izhajam iz stare vzgledne kmečko-obrtniške rodbine iz okoliša Komenda. Del otroštva sem preživel na optimalno vodeni in urejeni kmetiji mojega starega očeta pri Komendi.

Kasneje sem živel v Kranju, kjer sem končal OŠ, srednjo agroživilsko šolo pa sem absolviral v Ljubljani. leta 1970. Cca 2 leti sem bil zaposlen v državnem, kombinatskem kmetijstvu, vendar sem iz mojega nagnjenja do kvalitetnih znanj nadaljeval šolanje na tedanji Pedagoški akademiji. Usmeril sem se v knjižničarstvo. Po končanem služenju vojaškega roka v tedanji JLA sem se leta 1977 zaposli kot terenski knjižničar, izposojevalec-informator pri avtobusni potujoi knjižnici okoliša ex LJ občin. To kar naporno, a meni prijetno delo zmeni ljubimi  ljudmi podeželskega okoliša Ljubljane - sem opravljal brez prekinitve do leta 2015 - torej - nad 35 let. Leta 2015 sem se s polno delovno dobo 40 let - upokojil, leta 2018 - pa sem ustanovil enoosebno podjetje SLOVENIANA Janez Kepic-Kern, LJ, d.o.o. proizvodnja, trgovina, storitve - eno leto, leta 2018 sem izključno sam, iz svojih finančnih virov izdajal pohvaljeno kulturno-informativno mesečno revijo "SLOVENIANA", ki jo najdete v časopisnem oddelku NUK-a.

Istega, 2018. leta sem vzpostavil tudi osebno-zasebni in podjetniški e-portal SLOVENIANA, kjer sem objavljal prispevke iz mesečnika "SLOVENIANA" in moje reakcije na tekoča javna, tudi politična dogajanja - leta 2018, 019 ter razne kulturno pomembne teme iz naše slovenske zgodovine in sedanjosti te iz sveta, ki jih drugi slovensk medijo namerno ali nenamerno - spregledajo, se jim raje izognejo ali pa sploh  ne vedo - zanje: za kulturno, humano izjemno pomembne dogodke, dosežke,  pozitivne osebnosti - glede katerih - si tudi mi Slovenci - zaslužmo, da vemmo zanje.

...........v tem, 2020.letu - prenavljam moj e-portal SLOVENIANA ter razvijam koncepte bodočega delovanja mojega d.o.o., ki je vedno v pozitivnem stanju. Registrirani imam tudi dve društvi, z NLB računm, uradno, ki ju ta čas - razvijam. Gre za

RAČUNALNIŠTVO SLOVENIANA -  društvo za pomoč pri rabi e-naprav - ter za 

- MEDIJKO RAČUNALNIŠKI KLUB SLOVENIANA - za spremljanje,aplicranje pozitivnih e-dosežkov v prakso Slovenije.

Na tem mestu se obračam na vse, ki zanimivo, korektno pišete kulturno-zgodovinske in aktualne avtorske prispevke -  ter na vse res vešče praktike in poznavalce računalništva,

da se mi brez zadrege oglasite, osebno polno predstavljeni na moj GSM 041/559-589  S KLICEM ALI SMS, odzovem se Vam s povratnm klicem v 24 urah. Lahk mi pišete tudi na moj podjetniški e-naslov: info@sloveniana.si

Edini pogoj za sodelovanje z menoj je, da ste nekaznovani, nezasvojeni z alkoholom ali s čim drugim - kot jaz. In da ste pozitivna, kulturna oseba, ki spoštuje vse , kar je slovenskega in slovensko RKC.

Vsem res lep pozdrav L.r. Janez Kepic-Kern

P.s. pazite nase v teh neprijetnih čaih korona pandemij.

Zelo radbi spoznal res izkušene, vešče računalnikarje, ki bi mi - pogodbeno plačano - pomagali dograditi moj ok e-portal SLOVENIANA - z aplikacijami kot so: instalacija MESSENGERJA in VIDEOKLICA, instalacija aplikacije za obsežen FORUM z veliko člani na moj e-portal ter instalcijo aplikacije za plačevanje s t.i. PAYSAFE - načinom.