Članek
Janez Kepic-Kern:
Objavljeno Dec 09, 2020

Janez Kepic-Kern: " PROTIKOMUNISTI KOT DRŽAVNI ZAŠČITNIK ", Disertacija Dorothe Zimmermann: ANTIKOMMUNISTEN ALS STAATSSCHUTZER. Der Scweizerische Vaterlandische Verband. 1930-1948. Chronos Verlag, 2019.

Antikommunisten als Staatsschützer

Jaz, Janez Kepic-Kern sem  bil od 1977-2015. leta res korektno, strokovno  delujoč knjižničar , izposojevalec-informator pri avtobusni-bibliobusni knjižnici okolja Ljubljana. Ustvarjal sem tudi izbor gradiva v mali, a kvalitetni knjižnici umeščeni v namensko prirejen avtobus, s katerim smo od 1974. letaizposojali -  in ki še danes izposoja knjige in drugo knjižnično gradivo na področju bivših občin Ljubljane. Z izborom znanstveno-strokovnega gradiva - ni bilo težav: pri gradivu, pri knjigah z zgodovinsko, z t.i. družbeno ter raznoliko kulturno tematiko - sem se pa držal pravila, da morajo biti v izboru stalno ponujana bralcem dela vseh usmeritev. Npr. tako Biblija oz. Sveto pismo kot zloglasni Komunistični manifest kot tudi t.i. protikomunistična literatura.  Tako je vedno tudi bilo, ves čas mje zaposlenosti od leta 1977-2015. Od leta 1977 dalje sem cca 7 let tudi zbiral in izbiral izbor t.i. KNJIŽNE NOVOSTI - ki je zajemal vse pomembnejše slovenske knjige, izbor bolj kvalitetnih knjig v tedaj srbh. jeziku ter zelo ozek izbor tujih knji - kar sem objavljal v zdaj že "pokojnih" Naših razgledih.

Odkar sem od leta 2015 v rednem pokoju - imam nekaj več časa tudi za kaj zanimivega, "ne-namerno" v naši Sloveniji zamolčanega o polpretekli, žal ne-lepi zgodovini naše Slovenije in Evrope in  sveta.

Tokrat Vas opozarjam na novo disertacijo dr. Dorothe Zimmermann u Univerze v Bernu, Švica - o protikomunističnem domoljubnem - švicarsko domoljubnem - seveda - združenju  In o sicer "nepravni" aktivnosti v naslovu navedenega protikomunističnega, seveda - protistalinističnega društva ter državnih oganov države Švica, ki pa je s  tako - z  "vohunsko" in s strogimi državnimi ukrepi proti poizkusom komunistično-stalinističnih ljudi v Švici - Švico - le obvarovalo pred enako "nepravnim" vdorom iz  Stalinove SZ "uvoženega" stalininizma-komunizma v medvojno in v povojno Švico..

Knjiga je res znanstvena, pohvaljeno realno informativna. Dostopna je vsakomur v e-obliki  ali kot 514 strani obsegajoča knjiga z ilustracijami npr. preko t.i. Amazona.

Po štrajkih v tekstilnih tovarnah Švice leta 1918 so se ravno s pomočjo"vohunske" aktivnosti članov tega " zduženja" in  državnih zaščitnikov" ter enako sicer nepravnega sodelovanja državnih organov, tožilstev in policije v Švici - v letih 1930-1948) uspeli ubraniti - enako "nepravnega vdora -  za stabilnost gospodarskega in socialnega življenja Švice - seveda nevarnih, ne samo "nepravnih" ampak tudi brezpravno, verjetno "razlaščevalsko" usmerjenih  "vernikov " v Lenina in danes dokazano absolutno "brezpravnega" in zločinskega boljševiškega komunista, diktatorja in množičnega zločinca - J..V. Stalina.

V Sloveniji v času med vojnama tako učinkovite "samoobrambne organizacije kakršna je bila Der Sweizeriische Vaterlandiische Verband - nismo imeli , naši predniki - žal - niso imel tako učinkovite protikomunistične" organizacije - kot vrli Švicarji.

In zgodila se je humanitarna -politično povzročena katastrofa, ki jo vsi poznamo pod imenom "brezpravno krvava stalinistično-komunistična revolucija" v Sloveniji, v letih med in po 2. sv. vojni.

Toliko,

na kratko.

Tudi v tej knjigi korektno prikazano dogajanje je

eden od razlogov,zaradi katerih žal - naša Slovenija

- nikoli ni bila in zlasti

- "žal" verjetno - nikoli ne bo - "druga Švica"

A - ta knjiga morda lahko prpomore k bolj ozaveščenemu, državotvornemu vedenju in delovanu - nas Slovencev - v prhiodnje. 

Na podoben način kot so se vrli Švicarji otresli nevarnih stalinističnih komunistov

- so se otresli tudi enako "brezpravno" vsiljivih nacistov.

Ter tudi med 2. vojno obdržali svojo - vsem poznano -nevtralnost.

Tudi vse nekorektnoti, ki so se v okviru te "nevtralnosti" v 20. stoletju v Švici - dogajale - so Švicarji že - samokritično, uradno preiskali in se za svoje "nekorektnosti" javno - opravičili - ljudem in svetu.

Več info - če poiščete - sami.

L.r. Janez Kepic-Kern

p.s.

ta zapis bom objavil tudi na moje e-portalu SLOVENIANA,  ko bo v 2021. letu spet začel delovati. Ter na drugih zainteresiranih e-portalih .