Članek
"POZITIVNI" UČINKI KORONA KRIZE NA IZBOLJŠANJE STIKOV MED NAMI PACIENTI IN NAŠIMI OSEBNIMI ZDRAVNIKI !? Aktualno december 2020. 12.¸12. 2020.
Objavljeno Dec 12, 2020

Spoštovani beroči !

Jaz, Janez Kepic Kern - kot 68 let star upokojenec, ex ok knjižničar iz LJ -seveda zelo, preventivno in kurativno - skrbim, da imam moje nepreude stalne in občasne povsem normalne zdravstvene težave -- pod kontrolo. Da jih ažurno, preventivno in kurativno sproti - odpravljam oz. jih imam pod kontrolo -- seveda - s pomočjo meni ok - moje osebne zdravnice, ki je v redu, odzivna, strokovo korektno delujoča gospa pri cca 45 letih.

O napredku zdravstvene informatike - v našem, slovenskem javnem zdravstvu sem tu na ok Publishwallu - že poročal: zdi se, da so v laboratorijih in pri specialistih, kamor si bil s strani osebnega zdravnika napoten - poboljšali prakso izdajanja in dostopnosti izdanih izvidov na ta način, da izvide laboratorija, specialističnega prgleda oz. posega - takoj ob izdelavi izvida - po novem uradno predpisanm postopku - zakoj dajo v zdravstveni info sistem javnga zdravstva. Posledica te izboljšave je sveda - tp, da ima naš osebni zdravnik -- žurno dstopne - podatke vseh izvidov, ki jih je katerikoli pacient - napoteno - opravil.

To je velika pridobitev oz. korak naprej, v pozitivno smer, saj smo doslej - kot vemo vsi - morali izvide z vseh pregledov, posegov, na katere smo bili napoteni - prinašati - peš - jih roćno predajati v papirnati obliki - med. sestri našega osebnega zdravnika ali zdravnice.

Kar je pogosto predstavljalo težavo - saj je taka osebna peš dostava izvidov do vrat ordinacije včasih pacienntu onemogočena zaradi težav z mobilnostjo in s slabim zdravstvenim stanjem, ki hojo ... onemogoča.

Naslednja -- se zdi - pozitiva pridobitev, ki je pozitivna za nas potencialn paciente - pa je po moji izkušnji - v tem,

da so zaradi težav in nevarnosti Covid - okužbe - vsaj nekateri osebni zdravnik - se zdi - zdaj, v decembru 2020 - pristali na E-poštni stik - s svojimi pacienti !?

Vsaj moja ok osebna zdravica - zdaj -v korona krizi - z menoj in verjetno tudi z ostalimi njenimi pacienti - zdaj - zaradi zaostrenih COVID - razmer - učinkovito komunicira - z menoj - kot s šaciento.

Če ji na e-poštni način v njeno ambulanto - sporočim kako mojo zdravstveno težavo - se po telefonu ali po e-pošti - pogovri - z menoj. In mi, če presodi, da je potrebno- izstavi RECEPR ALI NAPOTNICO.Ju da - v e-sistem javnega in lekarniškega zdravstva.

Taka praksi se zdi mei osebno - velik korak naprej - v dobro - nas pacientov.

Pvejte še drugi - vaše novejše - tovrstne izkušnje.

Lepe pozdrave sem na ok Publishwallu. L.r. Janez Kepic--Kern, Lj, 12.12. 2020