Članek
Janez KEPIC-KERN: ZLATO IN KRI ŠPANSKE DRŽAVLJANSKE VOJNE 1936-1939.Za ljubitelje tovrstnih realnih zgodb.b
Objavljeno Jan 05, 2021

Janez KEPIC-KERN: ZLATO IN KRI ŠPANSKE DRŽAVLJANSKE VOJNE 1936-1939.  Za ljubitelje zgodb z  veliko krvi in zlata. Še vedno za vse vpletene skeleča  rana - Španske državljanske vojne - iz katere se da velik naučiti.

Kdor to želi.

Nekaj se pripravlja! Po Turčiji tudi Nemčija umaknila zlato iz tujine:  Rezerve tajno prepeljali domov! – TOPNEWS.si

Op.: citani , nokmercialni preposnetek trezorja državnega zlata neke države, španskega zllata leta 1936 je bilo cca 600 ton.

Premalo je znano, da je t.i. Republikanska vlada  premierja socialista   F. L. Caballera imela v prvi polocici 1936. leta - 

res veliko težav

Enote generala Franca so bile namreč enote izvežbanih, profesionalnih vojakov in v vodstvu Repblikancev - so se jasno zavedali, da bodo težko ubranili Madrid, podporo prebivalstva so imeli sicer precejšnjo, a večjo v katalonski 

Barceloni - kot v samem Madridu.

Poseben problem so bile za vodilne t.i. repblikanske politike tudi 

ŠPANSKE DRŽAVNE  ZALOGE ZLATA,

ki jih je bilo za cca 600 ton - čistega zlata in raznih dragocenosti.

Uradna zgodba o nenavadni usodi te državne španske zaloge zlata, ki je bila tedaj baje 4. največja na svetu - je uradno na internetu zapisana - taka - kot jo bom zapisal tudi - jaz  Janez Kepic-Kern.

Vodilne republikanske politike je elo skrbelo, da bi ta državna zaloa zlata padla v roke frankistom, če bi vojaško osvojili Madrid.

Zato so se povezali z ljudmi iz VKPb SZ  in s samim J.V. Stalinom - ter se odločili, da bi bilo to državno zlato - najbolj varno - prepeljati ga in deponirati ga v Moskvi, v SZ RUSIJI.

Francisco Largo Caballero - WikipediaJuan Negrín - Wikipedia

socialist F.L. Caballero, Juan Negrin finančni minister, Manuel Azana predsednik republike

Op.: citatna nekomercialna preslikava podob osrednjih republikanskih politikov

Tudi v prikazih akademskih slovenskih zgodovinarjev - žal - ponavadi niso zajeti vsi akterji te vojne in tudi njih aktivnosti - žal - niso obdelane zelo temeljito. Opaziti je manj "ideološške pristranosti" kot je je bilo v ex časih KP:ZK.  a res prepričljive, z  dokumenti in podatki podprte obravnava - pa so žal redke. Večinoma gre za ponavljanja znanih podatkov: res pa je tudi, da velik del podatkov, dejanskih dogajanj - niti ni opisan, vprašljiva je pa tudi dostopnost dokumentov v kolikor - še obstojijo.

Zdi se, da prepričljiv način obravnave "motijo" tudi skrajne okrutnosti, ki so se dogajale na obeh straneh ter zlasti -

okrutnosti pri akterjih na Republikanski strani, ki je bila brez uporabnih rešitev za boljše življenja kot prej - v Španiji,

Razne struje t.i. republikancev in pri iz tujine prišlih "prostovoljcih" pa so si tudi nasprotovale in se celo uničevale med seboj, npr. likvidacije t.i. "trockistov"..

Glede prevoza omenjenega španskega državnega zlata - je uradna zgodba taka:

PO OBIČAJNO DOSTOPNIH VIRIH NA INTERNETU:

Bank of Spain - Wikipedia

Op.:.: POSLOPJE "BANKA ŠPANIJA" V MADRIDU,

citatni, nekomercialen preposnetek.

Izveden naj bi bil v  2. polovici leta 1936 iz depojev državne banke Španije - v Madridu do železniške postaje v Madridu in nato preko polovice Španije do sredozemskega pristanišča Cartagena - je bil kar hud logistični opravek.

Nato so uslužbenci, delavci in vojaki natovorili vse to zlato in druge dragocenosti na 4 sovjetske, "Stalinove ladje" in preko Sredozemlja - ves tovor zlta odpeljali do ruskega pristanišča Odesa in nato spet z vlakom do Moskve. Tam so vse zlato pregledali, ga sortirali in ga vskladišili v državnem gospodarsko-finančnem depoju.

Vodstvo VKPb SZ pod vodstvom J.V. Stalina je izvedlo - finančno oceno  tržno vrednosti dešpniranega državnega španskega zlata in ostalih dragocenost iz Španije..

O tem, kako je bila izvedena ta "ocena" - o tem je večč variant - razlag z raznimii domnevami.

Nato je VKPb v FRANCIJI ODPRLA RAČUN PRI ENI OD VEČJIH BANK,, NANJ NAKAZALA - VERJETNO TISTO - OCENJENO VREDNOS ZLATA itd. iz Španije

V DENARJU,

KI SO GA LAHHKO POOBLAŠČENI LJUDJE REPUBLIKANSKE VLADE V ŠPANIJE LAHKO DVIGOVALI

IN ZANJ KUPOVALI - OROŽJE itd.

in vse, kar so potrebovali t.i. Republikanci.

BAJE JE BIL VES DENAR KRIT Z VREDNOSTJO ZLATA V MOSKVI - PORABLJEN !?

Del španskega državnega zlata baje cca 150 ton, so Republikancii deponirali v Franciji, to zlato je bilo korekttno Španiji vrnjeno v desetletjih - po vojni.

Sam prevoz zlata iz Španije je bil izveden pod vodstvom NKVD oficirja A.  ORLOVA,  v cca 1000 lesenih zabojih, ki so bili natovorjeni na tisste 4 SZ ladje in prepeljanii v Moskvo.

Alexander Orlov (Soviet defector) - Wikipedia

Op. citatni, nekomercialen preposnetek z interneta, NKVD oficir A. ORLOV , umrl naravne smrti 1973, ? v ZDA?.

Sam - NKVD oficir, baje major NKVD Aleksandr Orlov -

naj bi izvajal tudi likvidacije t.i. trockistov in ostalih nasprotnikov J.V. STALINA V ŠPANIJI, kar pa se na internetu - le navaja - brez dokaznega gradiva. ki ga jaz osebno Janez Kepic-Kern - seveda ne bom  - na noben način - iskal.

Oficir NKVD A. Orlov je po koncu vojne v Španije pobegnil s svojo družino v ZDA  in se do njega smrti leta 1973 - v ZDA  itd. - skrival.

Izdal je več knjig o sebi in o z njim povezani zadevah.

V kolikor so tiste domnevne NKVD likvidacije v Španiji kakorkoli aktualno pomembne - naj take raiskave izvedejo kar urdni organi tangiranih držav ter iizvedejo enake uradne raziskave v zvezi z  navajanim državnim zlatom države Španije, če se karkoli dogajalo drugače -kot je to zapisano pod WIKIPEDIA zapisi na internetu.

Toliko,

hvala za branje.

L.r. Janez Kepic-Kern, 5.1. 2020.

L.R. PODPISANI NISEM ČLAN NOBENE POLIT STRANE ALI KAKE POLIT INTERESNE SKUPINE.

MOJ ZAPIS JE IZKLJUČNO INFORMATIVEN PO ŽE JAVNO OBJAVLJENIH PODATKIH NA INTERNETU.

ZAPIS NI OD NIKOGAR NAROČEN, NITI NIČ PLAČAN.

KONTAKT:

E: info@sloveniana.si,

le za polno osebno predstavljene.