Članek
Hud basket turnejo začenja 19. junija na Vrhniki
Objavljeno Jun 09, 2021
Ljubljana – Le še slaba dva tedna nas ločita do začetka 18. sezone državnega prvenstva v košarki 3x3. V novo sezono se košarka 3x3 podaja s prenovljenim sistemom tekmovanja državnega prvenstva ter novo celostno grafično podobo. Prepričani smo, da bomo poleti spremljali res HUD BASKET. Prvi izmed serije turnirjev bo 19. junija na Vrhniki.
Ena izmed največjih teženj Košarkarske zveze Slovenije pri spremembi sistema tekmovanja državnega prvenstva je bila ta, da bi turnirji košarke 3x3 gostovali v čim več slovenskih krajih. Tako je tekmovanje razširjeno na tri ravni in s tem je igralcem ponujenih še več možnosti igranja. Poleg tega so vsi turnirji zajeti v uradnem koledarju tekmovanja v izogib prekrivanju turnirjev v isti regiji na isti dan. SEZONE HUD BASKET 2021 Poletna sezona HUD BASKETA se bo s turnirjem serije Državc začela 19. junija na Vrhniki. Že teden dni kasneje bodo na sporedu tudi prvi turnirji serije Regionalc. Trenutno je še kar terminov in lokacij turnirjev v zaključni fazi dogovora, tako da bo končni koledar sezone znan v naslednjih dneh.

REGISTRIRAJ SVOJO EKIPO IN SE PRIJAVI NA HUD BASKET

ŽE ZNANI DATUMI IN ORGANIZATORJI TURNIRJEV HUD BASKET 2021 Turnirji serije Državc (starostne kategorije: člani, članice, MU23, MU18, ŽU18, MU15) 19.6. – Vrhnika 3.7. 10.7. – Idrija 31.7. – Portorož 13.8. – Ljubljana - finale Turnirji serije Regionalc (starostne kategorije razpiše lokalni organizator) 26.6. – Logatec (člani in U18) 26.6. – Metlika (U18 in U15) 26.6. – Vransko/Žalec (člani in U15) 3.7. – Rovte (člani in U18) 10.7. – Murska Sobota (člani in U18) Turnirji serije Lokalc (starostne kategorije razpiše lokalni organizator) 10.7. – Metlika 8.8. – Tržič Lokalni organizatorji, ki bi želeli turnir izvesti v svojem kraju se še vedno lahko prijavite. Vse informacije dobite na matic.vidic@kzs.si oziroma spodnji povezavi. PRIJAVA ZA IZVEDBO TURNIRJEV HUD BASKET 2021 Kako do nastopa na finalnem turnirju HUD BASKET? Regionalc - Za uvrstitev na finalni turnir državnega prvenstva v članski konkurenci prek serije turnirjev Regionalc potrebuješ dovolj hudo ekipo, ki bo po koncu vseh turnirjev tega tekmovanja na lestvici uvrščena med šest najboljših ekip. Teh šest ekip se bo med seboj pomerilo na zadnji postaji Državca in zmagovalec si bo priigral mesto v velikem finalu državnega prvenstva. V mlajših kategorijah turnirjev Regionalca pa se bo neposredno na finalni turnir DP uvrstila najbolj huda ekipa v posamezni kategoriji, ki bo nastopila na najmanj treh turnirjih te ravni tekmovanja. Državc - Eno mesto v velikem finalnem spektaklu državnega prvenstva v vseh kategorijah bodo torej zasedle najboljše ekipe turnirjev serije Regionalc. Preostala mesta bodo zapolnile najbolj hude ekipe turnirjev serije Državc. V članski kategoriji bo tako v finalu na voljo še enajst prostih mest, med katerimi bodo tri mesta pripadla najboljšim trem slovenskim ekipam turnirjev Fibine svetovne serije. Za preostalih osem finalnih vozovnic v članski kategoriji pa bodo merilo zbrane točke ekip na letvici turnirjev serije Državc. V mlajših starostnih kategorijah bo mesto na finalnem turnirju državnega prvenstva lovilo pet najbolj hudih ekip na Državca, preostalo mesto pa bo kot zapisano dobila najbolj huda ekipa iz ravni Regionalca. Pomembna informacija - Točke med Državcem in Regionalcem se ne seštevajo, kar pomeni, da posamezna ekipa lahko sodeluje na obeh ravneh tekmovanja, saj se točke upoštevajo le znotraj posamezne ravni turnirjev.