Članek
Novinarji in igralci Dončića izločili iz prve peterke za All-Star!
Objavljeno Jan 25, 2019

Znani sta prvi peterki obeh konferenc za tekmo All Star, ki bo 17. februarja potekala v Charlottu. Kapetanski trak na zahodu bo po pričakovanjih nosil LeBron James, Luka Dončić, ki so ga navijači od vseh igralcev na zahodu uvrstili na 2. mesto, pa je po glasovih igralcev in novinarjev izpadel iz prve peterke. Kljub vsemu ima Luka še vedno možnost, da nastopi kot rezervist.

Ob LeBronu Jamesu bodo prvo peterko na zahodu sestavljali še Stephen Curry (Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets), Paul George (Oklahoma City Thunder) in Kevin Durant (Golden State Warriors). Kljub temu, da so ga tako igralci kot tudi novinarji postavili na 3. mesto, pa je brez mesta v 1. peterki ostal tudi Anthony Davis.

Polovico dodali igralci in novinarji...

Slovenski diamant Luka Dončić, ki je po glasovanju navijačev zasedal 2. mesto, je prav tako ostal brez mesta v prvi peterki. Zakaj? Drugo polovico glasov so prispevali igralci in novinarji, ki Dončića niso videli kot ustrezno izbiro za začetek tekme. Igralci so ga postavili na 8. mesto (dodelili so mu 43 glasov), novinarji pa na 6. mesto (2 glasova).

...glasovali pa takole

Igralci: 1. mesto: LeBron James - 174 glasov, 2. mesto: Kevin Durant - 168, 3. mesto: Anthony Davis - 136, 4. mesto: Paul George - 76, 5. mesto: Nikola Jokić - 75, 6. mesto: LaMarcus Aldridge - 49, 7. mesto: Steve Adams - 48, 8. mesto: Luka Dončić - 43 ...

Novinarji: 1. mesto: LeBron James - 78 glasov, 2. mesto: Kevin Durant - 77, 3. mesto: Anthony Davis - 66, 4. mesto: Paul George - 43, 5. mesto: Nikola Jokić - 33, 6. mesto: Luka Dončić - 2, 7. mesto: Rudy Gobert - 1.

Na vzhodu bodo All Star tekmo pričeli Kyrie Irving (Boston Celtics), Kemba Walker (Charlotte Hornets), Kawhi Leonard (Toronto Raptors), Joel Embiid (Philadelphia 76ers) in Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks).

#LigaNBA