Članek
VIDEO: Najboljša tekma Saše Vujačića v zadnjih petih letih
Objavljeno Mar 10, 2016
Branilec New York Knicksov Saša Vujačić je v sredo še enkrat več dokazal, zakaj velja za enega izmed najboljših 'čistih' šuterjev v Ligi NBA. Vujačić je bil glavni razlog za visoko zmago New York Knicksov nad Phoenix Sunsi (128:97), s 23 točkami pa je postavil tudi nov rekord sezone. Prejšnjega je postavil dvakrat – proti Toronto Raptorsem je 28. januarja dosegel 13 točk, ta točkovni izkupiček pa je izenačil nekaj dni kasneje, ko je Boston Celticsom prav tako dal 13 točk. Vujačić je v sredo proti Phoenixu že v prvem polčasu dosegel 14 točk, ob tem pa zadel vse štiri mete iz igre, od tega tri trojke, in zgrešil le enega od štirih prostih metov. »Že zgodaj sem ujel ritem. Igrali smo na pravi način. Žoga je lepo krožila od igralca do igralca in igrali smo kot ekipa, na obeh straneh igrišča. To je vsem omogočilo, da smo odigrali dobro tekmo,« je po tekmi povedal Vujačić. Strateg New Yorka, Kurt Rambis, ki je sredi sezone na klopi zamenjal Dereka Fisherja, je o Mariborčanu povedal: »Za nekoga, ki toliko časa ni igral, nato pa prišel v igro v prvi peterki, je Saša napravil odlično delo. S svojimi trojkami je vzpostavil našo igro od zunaj. Resnično vesel sem zanj.«

V drugem polčasu je dosegel še devet točk in tekmo zaključil le dve točki oddaljen od svojega rekorda kariere. Najbolj zanimiv podatek: Odkar je Rambis prevzel New York, je Saša Vujačić zaigral na le sedmih tekmah, dosegel pa ni niti ene same točke. Ob poškodbi Arrona Afflala, ga je Vujačić odlično nadomestil v udarni peterki New Yorka. Vujačić je zadel svojih prvih sedem metov iz igre, od tega šest zaporednih trojk. Zgrešil je le svoj zadnji met na tekmi. S šestimi zadetimi trojkami je izenačil svoj najboljši strelski dosežek kariere. Vsaj 20 točk je Vujačić nazadnje dosegel 5. marca 2011. Američani so sredino tekmo že poimenovali 'The Sasha Game'.

»Moj glavni fokus je bil na tem, da vsi igramo trikotni napad na način, kot je to potrebno,« je sistem igre, ki ga je pri Los Angeles Lakersih in Chicago Bullsih gojil Phil Jackson, ki je na tekmi v Arizoni sedel za klopjo New Yorka, pojasnil Vujačić. »Počel sem to, kar počnem najbolje. Ne glede na to, kako frustrirajoče je, da večino tekem presedim na klopi, verjamem v rezultate trdega dela. Čakal sem, ponudila se je priložnost, moji soigralci pa so verjeli vame.« »Izgledali smo kot moštvo, ki igra v končnici,« je zaključil Vujačić.
#LigaNBA