Članek
Žakelj se vrača na Polzelo, derbi na Obali
Objavljeno Mar 26, 2016

Poleg lige za prvaka se danes igrajo tudi tekme lige za obstanek. Lastovka Andreja Žaklja odhaja na Polzelo, LTH Castings gostuje na Obali, Gorenjci pa v Šoštanju.

Liga Nova KBM, liga za obstanek, 4. krog, 26.3. Hopsi Polzela - Lastovka (19.00)

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzela: "Čaka nas ena najtežjih tekem v Ligi za obstanek, saj Lastovka igra vse bolje. Za nas so Domžalčani neugoden nasprotnik, kar se je videlo že v pokalnem tekmovanju. Upam, da znova razveselimo domače navijače."

Andrej Žakelj, trener Lastovke: "Čaka nas ena pomembnejših tekem. Hopsi igrajo vse bolje in bolje, še posebej na domačem igrišču. Če hočemo računati na uspeh bomo morali v obrambi igrati na visokem nivoju, v napadu pa prikazati sproščeno igro."

Portorož - LTH Castings (19.30)

Konstantin Subotić, trener Portoroža: "Škofjeločani dosegajo izvrstne rezultate in so zasluženo na vrhu Lige Nova KBM za obstanek. Z novim igralcem na centrskem položaju je LTH Castings še toliko bolj neugoden, a smo pred tekmo ne glede na vse dobro razpoloženi."

Aleksander Sekulić, trener LTH Castingsa: "Pred našo mlado ekipo je nova izjemno težka preizkušnja. Pogled na lestvico nas  ne zanima, osredotočeni smo na vsako tekmo posebej. Na Obali želimo pokazati svoj pravi obraz."

Elektra Šoštanj - Šenčur Gorenjska gradbena družba (20.00)

Duško Maličević, trener Elektre Šoštanj: "K nam prihaja ekipa, ki je zadnje tri tekme izgubila, a vsi vemo, da je bilo to zaradi poškodb in da so Šenčurjani v kompletni zasedi zelo neugodni. Konec koncev so v Pokalu Spar v Šentjurju ugnali Tajfuna. Čaka nas vse prej kot lahko delo."

Igor Kešelj, trener Šenčur Gorenjske gradbene družbe: "Mlada ekipa Elektre je na zadnjih nekaj tekmah pokazala, da zna zapretiti tudi močnejšim ekipam od sebe. To se je videlo na obeh tekmah s Portorožem in tudi proti Lastovki. Od fantov pričakujem resen pristop. Želim si, da ne bi prišlo do kakšne nove poškodbe."

#LigaNovaKBM