Članek
VIDEO: Piran prvak 1. turnirja, Ružič najboljše zabijal
Objavljeno Jun 12, 2017
V soboto je v Ljubljani potekal prvi kvalifikacijski turnir Samsung državnega prvenstva v košarki 3x3, na katerem je nastopilo skoraj 90 ekip. V članski konkurenci je slavila ekipa 3x3 Piran, ki je v finalu premagala branilce naslova 3x3 Kranj.

V prekrasnem vremenu je v ljubljanskem Študentskem kampusu potekal prvi kvalifikacijski turnir Samsung državnega prvenstva v košarki 3x3. Na turnirju se je v sedmih kategorijah predstavilo skoraj 90 ekip.

Naslednji turnir bo na sporedu že prihodnjo soboto v Velenju. Prvo mesto v članski konkurenci prinaša vstopnico za Challenger v Ljubljani, ki bo potekal 18. in 19. avgusta. Če bo prvo mesto osvojila katera od ekip, ki je že uvrščena na omenjeni mednarodni turnir, bo tja potovala drugouvrščena ekipa.

Kategorija - člani: FINALE: 3X3 PIRAN : 3X3 KRANJ 21:14

V članski kategoriji je na prvem kvalifikacijskem turnirju nastopilo enajst moštev. V finalu smo gledali ponovitev lanskoletnega finala zaključnega turnirja med 3x3 Piran in 3x3 Kranj. Za razliko od lani, so letos do zmage prišli Pirančani in tako na najboljši možen način odprli sezono državnega prvenstva. Prihodnji teden se bodo košarkarji ekipi 3x3 Piran Gašper Ovnik, Simon Finžgar, Adin Kavgič, Anže Srebovt kot slovenska reprezentanca udeležili svetovnega prvenstva v Nantesu, 25. in 26. junija pa jih v Andori čakajo še kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Kranjčani, ki so nastopali v postavi Boris Jeršin, Mensud Julevič, Jan Rebec, Jasmin Perkovič, bodo imeli priložnost za prvo zmago v tej sezoni državnega prvenstva že prihodnji teden, ko bo na sporedu drugi kvalifikacijski turnir Samsung DP v Velenju.

Kategorija - fantje U23: FINALE: NEODLOČENI : DANES MAM FRAJ 19:18

Finale v kategoriji fantov do 23 let so z najmanjšo možno razliko dobili fantje, ki so si nadeli ime Neodločeni. V konkurenci šestnajstih ekip so je poleg ekipe Neodločeni v finale uvrstilo moštvo Danes mam fraj, ki je drugo mesto osvojilo tudi v konkurenci študentov. V razburljivem finalu so do zmage prišli Jure Ribnikar, Jakob Jesih, Filip Leskovar in Žan Hribar, z drugim mestom pa so se morali zadovoljiti Gregor Žun, Matic Mehlin, Sergej Bavdek in Anže Trafela.

Kategorija - fantje U17: FINALE: MASAMAJKA : HOPSI POLZELA 14:10

Za zmago na prvem kvalifikacijskem turnirju se je v kategoriji fantov do 17 let pomerilo kar 17 ekip. Na vrh se je povzpela ekipa MasaMajka (Erik Groznik, Dan Osrečki, Jure Ličen, Max Šetina), ki je bila v finalu s 14:10 boljša od Hopov Polzele, ki so nastopili v postavi Rok Arzenšek, Nejc Zmrzljak, Jan Steblovnik, Matevž Debeljak.

Kategorija - fantje U15: FINALE: D.L.N.T. : OREO TEAM 10:6

V edini mlajši starostni kategoriji, ki v novi sezoni ni doživela sprememb, je na prvem kvalifikacijskem turnirju nastopilo devet ekip. Prvo mesto in največ točk je osvojila ekipa D.L.N.T., ki je v finalu ugnala ekipo Oreo Team z 10:6. Zmagovalci so nastopili v postavi Tibor Mirtič, Nil Jovanovič, David Savič, Luka Rudovič, drugouvrščeni Oreo Team pa so zastopali Jurij Višnikar, Mark Filip Ivankovič, Jošt Flerin in Marcel Jug.

Kategorija - rekreativci: FINALE: GOTNA VAS : 3X3 BELTINCI 19:17

Najštevilčnejša je bila kategorija rekreativcev, v kateri je nastopilo kar 23 ekip. Zmage so se veselili košarkarji Gotne vasi iz Novega mesta, ki so v finalu z 19:17 odpravili ekipo Beltincev. V ekipi Gotne vasi so nastopali Jure Prus, Jan Prus, Tomaž Žabčič in Gregor Pečjak, barve Beltinčanov pa so zastopali Leon Zver, Jernej Ferčak in Tomaž Bojnec.

Kategorija - dekleta U17: FINALE: MARIBOR : JEŽIČANKE MODRE 14:1

V edini ženski oziroma dekliški kategoriji so na prvem turnirju do zmage prišle košarkarice Maribora v postavi Satja Škobalj, Valentina Ribič, Staša Anders in Ksenija Hribljan, ki so v finalu zanesljivo premagale ekipo Ježičank - modre (Katja Sever, Ada Sok, Anja Dragar in Maša Hlebec). Na prvem kvalifikacijskem turnirju je nastopilo v tej konkurenci nastopilo šest ekip.

Kategorija - študenti: FINALE: UNIVERZA V LJUBLJANI MIX : FAKULTETA ZA ŠPORT 15:13

V kategoriji študentov so nastopile zgolj štiri ekipe. Naslov državnega prvaka je osvojila ekipa Univerza v Ljubljani mix (Jakob Stražar, Matic Urbas, Anže Zdolšek, Žan Petejan), ki je v finalu ugnala ekipo Fakultete za šport (Anže Trafela, Sergej Bavdek, Gregor Žun, Matic Mehlin) z rezultatom 15:13. Športniki so pod imenom Danes mam fraj drugo mesto osvojili tudi v kategoriji fantov do 23 let.

Zmagovalec v Grosbasket tekmovanju v zabijanju:Tevž Ružič

V tekmovanju v zabijanju je prisotno publiko in komisijo v sestavi Tim Boekelman (predstavnik FIBA), Annamaria Prezelj (članska reprezentantka Slovenije) in Sam Dunk (maskota prihajajočega evropskega prvenstva) najbolj navdušil Tevž Ružič.

Zmagovalec Telekomovega tekmovanja v metanju trojk: Nejc Nidorfer

#NižjeSlovenskeLige