Članek
Slovenija brez Gašperja Vidmarja nad Španijo in Črno goro!
Objavljeno Jun 27, 2018

V četrtek ob 20. uri bo na sporedu peta kvalifikacijska tekma za SP slovenske reprezentance. V Stožicah bodo varovanci Rada Trifunovića gostili reprezentanco Španije. Preostali tekmi prvega dela kvalifikacij bo zaradi poškodbe izpustil Gašper Vidmar. Na voljo je zgolj še peščica vstopnic na zelenem ringu.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2019, 3. CIKEL:

Pred slovensko košarkarsko reprezentanco sta dve zelo pomembni tekmi v boju za nastop na svetovnem prvenstvu. V četrtek bodo v Stožicah gostovali Španci, ki bodo v Slovenijo prispeli danes zvečer.

Po pregledu pri zdravniški službi Košarkarske zveze Slovenije pa je postalo jasno, da bo moral tekmi proti Španiji in Črni gori izpustiti Gašper Vidmar. Robustni center, ki je na novembrski tekmi proti Španiji dosegel 24 točk, bo v prihodnjih dneh prestal artroskopijo in takoj začel z rehabilitacijo. Operacijski poseg je nujen za normalno nadaljevanje kariere 210 centimetrov visokega centra. "Predvidevam, da se bo Gašper na košarkarska igrišča vrnil približno mesec dni po posegu", je dejal zdravnik slovenskih košarkarskih reprezentanc dr. Marko Macura. Kapetanski trak bo tako prevzel Klemen Prepelič.

V primerjavi s tisto tekmo konec novembra lani je Slovenija močnejša za Eda Murića in Alekseja Nikolića, od Špancev pa bo v Ljubljano prišlo osem istih igralcev, ob tem, da bo manjkal Sergi Vidal, ki je Burgosu dosegel 21 točk. Prvi strelec Španije je bil tedaj Joaquin Colom s 25 točkami, enajst pa jih je zbral Fran Vazquez. Novinci so Santi Yusta (Real Madrid), Alberto Abalde (Valencia), Junacho Hernangomez (Denver Nuggets), Alberto Diaz (Unicaja), Pablo Aguilar (Gran Canaria) in Dario Brizuela (Estudiantes).

Slovenci imajo so po štirih srečanjih v skupini A pri razmerju 2-2, Španija v naši skupini še ni izgubila. Na prvi tekmi v Burgosu je Slovenijo premagala z 92:84.

Košarkarska zveza Slovenije bo za prihajajoči tekmi s Španijo in Črno goro pripravila poseben paket vstopnic, imenovan "Meet and Greet", ki bo obiskovalcu omogočil posebno, nepozabno izkušnjo. Tekmo bodo namreč spremljali s sedežev ob igrišču, ki bodo v bližini klopi slovenske reprezentance, hkrati pa se bo lahko po tekmi družil s člani slovenske reprezentance, vključno z Dončićem in Dragićem, ki bosta sedela in navijala med izbranci. Za ceno 200 evrov - na voljo je zgolj 25 vstopnic - bo ta obiskovalec na koncu prejel še spominsko majico.

Rado Trifunović, selektor moške članske reprezentance: "Po pogovoru z zdravniško službo KZS in Gašperjem Vidmarjem smo se odločili, da Gašper nemudoma preneha s pripravami na kvalifikacijski tekmi za SP ter sanira poškodovano koleno. Poseg je pomemben za normalno nadaljevanje Gašperjeve kariere. Celotna reprezentanca mu želi uspešno okrevanje in hiter povratek na parket. Na tekmi proti Španiji bomo tako stavili predvsem na hitro in agresivno igro. Za uspeh bomo morali na igrišču pustiti srce. Na takšnih tekmah imajo zelo pomembno vlogo tudi navijači, ki lahko ekipi dajo še dodatno dozo samozavesti in elana."

Edo Murić, slovenski reprezentant: "Vseh štirideset minut moramo igrati zavzeto in agresivno, saj si proti taki zasedbi Španije ne smemo privoščiti kriznih minut. Ključno je, da pokažemo energijo, ki nas je krasila na evropskem prvenstvu in da se v dvorani zbere čim več glasnih navijačev, saj lahko v takih izenačenih obračunih prav 'šesti igralec' naredi razliko med zmago in porazom."

#Reprezentanca