Članek
Pukl, Boltauzer in Javor bodo spet sodili v Sloveniji!
Objavljeno Aug 23, 2018

Na Košarkarski simfoniji, ki bo 30. avgusta ob 20.00 v ljubljanskih Stožicah, bodo na tekmi med ekipama Sanija Bečirovića in Boštjana Nachbarja pravico delili trije najboljši slovenski sodniki. Na vabilo so se takoj in z veseljem odzvali Matej Boltauzer, Damir Javor in Saša Pukl.

 

Matej BoltazauerDamir Javor in Saša Pukl (v Sloveniji že lep čas ne sodijo, ker jih KZS ne delegira!), so pravico delili že na dveh olimpijskih igrah, štirih svetovnih, sedmih evropskih prvenstvih, na desetih zaključnih turnirjih Evrolige ter na številčnih tekmah Lige ABA in slovenskega državnega prvenstva, vsi trije pa bodo lahko od 30. avgusta dalje lahko dejali, da je prav njihova sodniška piščalka zadnja piskala priljubljenima Saniju in Bokiju.

Sodniška trojica je slovenska košarkarja spremljala med celotno kariero, Boltauzer in Pukl pa se ju spominjata še iz časov, ko sta tekmovala v mlajših starostnih kategorijah na Štajerskem. Mednarodna kariera Saše Pukla se je začela prav na turnirjih slovenske izbrane vrste, katere del sta bila tudi Bečirović in Nachbar. Leta 1997, ko je bilo evropsko kadetsko prvenstvo v Belgiji, tri leta kasneje pa je bil tudi na Ohridu, kjer sta Sani in Boki osvojila evropski mladinski naslov, Sani pa se razveselil naziva najkoristnejšega igralca turnirja.

Ko smo ravno pri sodnikih: slovenska sodniška organizacija se bo o svoji prihodnosti, stroških sojenja in delovanja odločala na skupščini 7.9.!

#NašiNaTujem